Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: ورود کماندوهای ترکیه به شمال عراق و سوریه، دیدار وزیر خارجه طالبان و سفیر ایران در کابل، تحویل سفارت افغانستان در روسیه به طالبان، سفر دو نماینده سازمان ملل در امور یمن به عمان و ریاض و نامزدی شهباز شریف و شاه محمود قریشی برای نخست‌وزیری پاکستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود کماندوهای ترکیه به شمال عراق و سوریه

وزارت دفاع ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی ترکیه ۶ تروریست «پ‌ک‌ک» و «یگان‌های مدافع خلق» را در شمال سوریه و عراق از پادرآوردند.

به نوشته روزنامه «ینی شفق» وزارت دفاع ترکیه در حساب توییتری خود اعلام کرد: «سه تروریست در منطقه عملیات چشمه صلح و دو تروریست در منطقه عملیات شاخه زیتون در شمال سوریه از پا درآمدند.یک تروریست دیگر پ‌ک‌ک نیز در منطقه «زاپ» در عراق به هلاکت رسید.»

ترکیه مدعی است که گروه تروریستی پ‌ک‌ک از پایگاه هایی در شمال عراق برای مخفی شدن و طراحی حملات تروریستی در ترکیه استفاده می کند.

از سال ۲۰۱۶، ترکیه سه عملیات ضد تروریستی را در سراسر مرز خود در شمال سوریه برای جلوگیری از تشکیل به اصطلاح مسیر تردد تروریست‌ها انجام داده است. دولت سوریه بارها اعلام کرده است که حضور آمریکا و ترکیه در خاک این کشور اشغالگری است و آنها باید خاک این کشور را ترک کنند. بیشترین منابع نفتی سوریه در شرق سوریه قرار دارد که آمریکا با کمک تروریست‌ها در حال قاچاق آن است.

یک نماینده حزب حاکم دمکرات کردستان (PDK) چندی قبل گفت که ارتش ترکیه و نیروهای ارتش آزاد سوریه (FSA) با ورود به روستاهای خالی از سکنه در شمال عراق چوب درختان مناطق را بریده و به شرکت‌های چوب فروشی در ترکیه می‌دهند. این قانونگذار کردستان عراق گفت که در روستاهای تخلیه شده، نیروهای ترکیه شروع به ایجاد ایست، بازرسی و استقرار وسایل نقلیه زرهی مبادرت کرده‌اند.

در رویداد مرتبط دیگر «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه گفته است که با مقامات ارشد عراقی و کرد عراقی در مورد مبارزه مداوم ترکیه با تروریست‌های پ‌ک‌ک که از اواخر دهه ۸۰ میلادی از خاک عراق استفاده می‌کنند، دیدار کرده است.

به نوشته روزنامه «حریت» آکار گفت، ما ۴۰ سال است که علیه پ‌ک‌ک می‌جنگیم. اکنون باید هر چه زودتر از شر این موضوع خلاص شویم.

دیدار وزیر خارجه طالبان و سفیر ایران در کابل

«بهادر امینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که متقی در این دیدار درباره وضعیت مهاجرین افغان در ایران ابراز نگرانی کرده و از مقامات ایرانی درخواست کرد تا دباره رفتار شایسته با مهاجرین افغان در ادارات امنیتی دستورات لازم را صادر کنند.

این در حالی است که سفارت ایران در کابل در درباره انتشار برخی مطالب با هدف ایجاد فتنه و شکاف میان دو ملت ایران و افغانستان هشدار داد.

به گفته این سفارت، جمهوری اسلامی ایران بیش از چهل سال است که به شایستگی میزبان مهاجران افغانستانی بوده و هم اکنون نیز میزبان حداقل 5 میلیون نفر از آنان می‌باشد که عموما از امکانات موجود در جمهوری اسلامی ایران همچون شهروندان ایرانی بهره مند هستند.

سفارت ایران در کابل در بخشی دیگر از این اطلاعیه هشدار داد کلیپ های منتشره در فضای مجازی مبنی بر آزار و اذیت اتباع افغانستان در ایران به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده در صدد گل آلود ساختن روابط ریشه دار، عمیق و تاریخی بین دو ملت ایران و افغانستان بوده و به دنبال القای ایران هراسی در جامعه افغانستان است. واضح است که این قبیل فیلم ها، کلیپ ها و تصاویر نمی‌تواند مبنائی برای قضاوت عادلانه در ارتباط با نوع رفتار در قبال اتباع افغانستان در ایران قلمداد گردند.

بنا براعلام سفارت ایران، از سوی دیگر فیلم ها و کلیپ‌هائی در فضای مجازی در حال انتشار است که به دنبال القای افغان هراسی در جامعه ایران می‌باشند و در آنها اتباع افغانستان مرتکب جرم و جنایت علیه مردم ایران نشان داده می‌شوند. کنار هم قرار دادن این نوع فیلم ها از جریان رسانه ای هدفمندی که به دنبال تخریب روابط دو کشور هستند پرده بر می دارد.

این سفارت همچنین اعلام کرد نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایراندر افغانستان شامل سفارت در کابل وسرکنسولگری ها در هرات، قندهار،جلال آباد و مزار شریف همه روزه بهجز ایام تعطیل نسبت به صدور روادید اقدام می نمایند.

تحویل سفارت افغانستان در روسیه به طالبان

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، سفارت افغانستان در مسکو را به نماینده طالبان تحویل داده است، اما تصریح کرد این کار به معنای به رسمیت شناختن دولت طالبان نیست.

به گزارش خبرگزاری خامه‌پرس، وزارت خارجه افغانستان اعلام کرد که سفارت این کشور در مسکو رسما به دیپلمات‌های اعزامی «امارت اسلامی افغانستان» تحویل داده شد.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارتخانه ضمن تشکر از دولت روسیه، در توییتر نوشت، این اقدام تقویت روابط دوجانبه و تمهیدات خدمات افغانستان در روسیه را تسهیل می‌بخشد.

بلخی در ادامه توییت خود نوشت، «امارت اسلامی افغانستان، به عنوان دولت قانونی این کشور، حق دارد تا نهادهای سیاسی این افغانستان در خارج از کشور را مدیریت کرده و با دنیا تعامل متعهدانه داشته باشد.»

با این حال، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که این اقدام به معنای به رسمیت شناختن دولت طالبان نیست. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: برای به رسمیت شناختن رسمی دولت افغانستان هنوز خیلی زود است.

علاوه‌ بر روسیه، ازبکستان، پاکستان، ترکمنستان و چین نیز میزبان دیپلمات‌هایی از سوی دولت طالبان بوده‌اند، اما روسیه نخستین کشور قدرتمندی است که سفارت افغانستان در کشورش را در اختیار طالبان قرار داده است.

سفر دو نماینده سازمان ملل در امور یمن به عمان و ریاض

پس از تحولاتی که در صحنه یمن از جمله برکناری « منصور هادی » رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و تشکیل شورای به اصطلاح ریاستی این کشور و اعلام آتش بس به مدت دو ماه رخ داد، امروز ( یکشنبه ) پایتخت های عمان و عربستان شاهد تحرکات دیپلماتیک بود.

 پایگاه خبری «الشبیبیه» عمان نوشت: امروز (یکشنبه) در مسقط، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه این کشور و «هانس گراندبرگ» نماینده سازمان ملل در امور یمن درباره تلاش‌های انجام شده برای تضمین ادامه آتش‌بس و ورود به یک روند سیاسی جامع تبادل نظر کردند.

وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که «البوسعیدی» از «گراندبرگ» که به عمان سفر کرده است استقبال کرد و آن‌ها در دیدار با یکدیگر درباره تلاش‌های انجام شده برای تداوم آتش بس در جنگ یمن تبادل نظر کردند.

این بیانیه اضافه کرد که دو طرف بر اهمیت ورود به یک روند سیاسی که آرزوهای مردم یمن در راستای امنیت و ثبات را برآورده کند تاکید کردند.

عمان جمعه گذشته با صدور بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که شورای جدید ریاستی یمن به حمایت از تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ، یافتن یک راه حل سیاسی جامع و بهبود وضعیت انسانی در این کشور کمک کند.

عمان برای پایان دادن به جنگ هشت‌ساله در یمن نقش میانجی اصلی را بازی می‌کند. جنگی که به گفته سازمان ملل متحد حدود ۴۰۰ هزار نفر که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بودند را کشته و بیش از ۱۶ میلیون نفر را در آستانه قحطی قرار داده است.

در این پیوند، رسانه‌های عربستان سعودی از سفر «دیوید گریسلی» هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل که هماهنگ کننده امور بشر دوستانه این سازمان در یمن نیز هست و «تیم لندرکینگ» فرستاده آمریکا در امور یمن به ریاض و دیدار وی با «نایف الحجر» دبیر کل شورای همکاری کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خبر دادند.

به نوشته رسانه‌های عربستان «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در این دیدار که در چارچوب تحرکات دیپلماتیک در صحنه یمن انجام شد مدعی شد که این شورا از همه تلاش‌های بین‌المللی برای حفاظت از نفتکش صافر و حمایت مستمر برای کاهش درد و رنج مردم یمن حمایت می‌کند.

بر اساس بیانیه شورای همکاری کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، در این دیدار تلاش‌های سازمان‌های بشردوستانه در یمن و تقویت هماهنگی مشترک برای حمایت از تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای آتش‌بس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این دیدار همچنین طرح سازمان ملل برای نفتکش صافر که می‌تواند در صورت‌عدم همکاری رسیدگی به یک فاجعه زیست محیطی و اقتصادی قریب الوقوع تبدیل شود، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نفتکش صافر حدود پنج سال است که در نزدیکی بندر راس عیسی در الحدیده لنگر انداخته و حاوی بیش از یک میلیون بشکه نفت سبک مأرب است.

مسوولان دولت نجات ملی مستقر در صنعا پیش‌تر نسبت به یک فاجعه بزرگ زیست محیطی که عواقب آن مشخص نخواهد بود، هشدار دادند و افزوند که به علت فرسوده بودن وضعیت نفتکش صافر، این موضوع تهدید بیشتری برای یمن و منطقه محسوب می‌شود.

نامزدی شهباز شریف و شاه محمود قریشی برای نخست‌وزیری پاکستان

«شهباز شریف» رهبر اپوزیسیون پارلمان و «شاه محمود قریشی» نایب‌رئیس حزب تحریک انصاف و وزیر سابق امور خارجه پاکستان با ارسال مدارک به مقامات پارلمان، نامزدی خود را برای احراز پست نخست‌وزیری این کشور اعلام کردند.

پارلمان پاکستان مدارک و درخواست این کاندیداها را بررسی و پذیرفته است.

انتخابات نخست‌وزیری پاکستان فردا در پارلمان این کشور انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش، با برکناری عمران خان از سمت نخست وزیری پس از از دست دادن رأی عدم اعتماد در پارلمان، جلسه شورای ملی (NA) برای انتخاب نخست وزیر جدید فردا (دوشنبه) ساعت 14 برگزار می شود.

بر اساس اعلام دبیرخانه NA، داوطلبان پست نخست‌وزیری تا ساعت 14 امروز (یکشنبه) باید نامزدی خود را ثبت می‌کردند و اسناد تا ساعت 15 بررسی می شد.

بر اساس برنامه جدید، انتخابات نخست وزیر جدید ساعت 14 روز دوشنبه برگزار می شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز هشتم رمضان امریکا ایران اروپا روسیه عراق خاورمیانه چین ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز هشتم رمضان قیمت گوشی نماینده سازمان ملل در امور یمن جمهوری اسلامی ایران افغانستان در روسیه سفارت افغانستان امور یمن ایران در کابل خارجه طالبان وزارت خارجه نفتکش صافر نخست وزیری تبادل نظر نخست وزیر شمال عراق تلاش ها بر اساس آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۹۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است

سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات معاون وزارت خارجه روسیه اظهار داشت حکومت کنونی افغانستان فراگیر است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

واکنش طالبان به اظهارات «امیرعبداللهیان»: در راستای حکومت فراگیر تلاش می‌کنیمچین: از طالبان برای تشکیل حکومت فراگیر حمایت می‌کنیمواکنش طالبان به درخواست‌ها برای تشکیل حکومت فراگیر: موضوع داخلی است

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • دیدار و گفت‌وگوی رئیس‌جمهور سوریه و وزیر خارجه بحرین
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد