Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@18:26:26 GMT

روزه داری و بیماری‌های قلبی و عروقی

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۰۲۷۴

روزه داری و بیماری‌های قلبی و عروقی

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: تمایل این بیماران برای روزه داری موجب شده که پزشکان و مشاوران تغذیه همواره مورد سوال قرار گیرند تا از عدم ضرر و آسیب روزه داری برای خود مطمئن شوند.

تاثیر کم آبی بدن و گرسنگی ناشی از روزه داری بر بیماران قلبی

راضیه حسینی گفت: اگر چه تاکنون چیزی در این زمینه به طور قطع ثابت نشده است، در مواردی مانند بیماری قلبی کنترل نشده و نارسایی قلبی شدید ممکن است منجر به افزایش احتمال برخی پیامد‌های بعدی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، به طوری که نخـوردن و نیاشـامیدن اگر حساب شده باشد می‌تواند حتی مفید باشد. به طور کلی دهیدراتاسیون در حد معمولی در روزه دار‌ها مشکل ایجاد نمی‌کند، مگر کـسانی کـه داروهـای «وازودیلاتور» و «دیورتیک» مصرف می‌کنند که امکان سرگیجه در آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین نکته مهـم، تنظیم دارویی برای این بیماران است.

توصیه‌های تغذیه‌ای در وعده‌های سحر و افطار برای بیماران قلبی

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: بیماران بهتر است تا حد امکان دارو‌های ادرارآور را به جای سحر در وعده افطـار اسـتفاده کنند تا دچار کم آبی نشوند.

حسینی گفت: این افراد باید تعداد دفعات وعده‌های غذایی را زیاد و حجم غذا را کاهش دهند. چرا که خوردن غذا‌های سنگین در وعده‌های کم، کار قلب را افزایش داده و ایسکمی و نارسایی آن را تشدید می‌کند.

او گفت: توصیه می‌شود از مواد دیر هضم با منابع فیبر کافی مثل سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده شود، چرا که علاوه بر تاثیر مثبت روی قلب، در جلوگیری از گرسنگی و تشنگی بسیار مؤثر است.

حسینی گفت: بیماران باید از مصرف مقدار زیاد غذای چرب در هنگام افطـار و سـحر خـودداری کنند، هنگام افطار غذای سبک مصرف کنند و دو تا سه ساعت بعد، شام کامل‌تر‌ی را میـل کنند، همچنین بیمار باید در هنگام روزه داشتن از انجام فعالیت‌های ورزشی خودداری کند و بهتر است سه تا چهار ساعت بعـد از افطار ورزش کند.

او گفت: متخصصان توصیه می‌کنند که ۳ تا ۶ ماه بعد از عمل جراحی قلب، حتـی در صورت موفقیت آمیز بودن آن، از روزه داری خودداری شود.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه روغن‌های گیاهی حاوی اسید‌های چرب غیراشباع چند زنجیره‌ای مثل کانولا (کلزا)، زیتون، سویا، آفتابگردان، گلرنگ و ذرت را در وعده‌های غذایی خود جایگزین روغن‌های جامد مصرف کنند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: از مصرف منابع فلاونوئید‌ها از جمله انگور، چای سبز و سیب در فاصله افطار و سحر غافل نشوند و مصرف انواع سبزی مثل کلم، کدو سبز، پیازچه، گل کلم، هویج، سبزی‌های سبز تیره و سبزی‌های سالادی در وعده‌های سحر و افطار گنجانده شود زیراحاوی عوامل محافظت کننده (مثل فولات، ویتامین سی و فلاوونوئیدها) در برابر بیماری‌های قلبی هستند.

حسینی گفت: روزه به طور کلی برای این بیماران مفید است. اگر چه ممکن است روزه داری طولانی علائم ناشی از بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و در مواردی حتی با تشدید بیماری‌های ایسکمیک قلبی همراه باشد؛ بنابراین در همه بیماران قلبی در مورد روزه داری نمی‌توان نسخه واحد و یکسانی تجویز کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روزه داری در ماه مبارک رمضان بیماری های قلبی و عروقی کارشناس ارشد تغذیه روزه داری حسینی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۰۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور و روز خلیج فارس افزود: تغییر نام جزیره ابوموسی به بوموسی در دستور کار دولت قرار دارد؛ یاد شهدایی که در خلیج فارس به شهادت رسیدند، از جمله شهید مهدوی را نیز گرامی می‌داریم.

وی پس از ارائه گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کسانی که از میانسالی عبور کرده‌اند، ارزش اقدامات مربوط به سلامت را می‌دانند؛ در همین راستا به تبیین گسترده در مورد ضرورت این کار نیاز داریم، انشاالله این رویکرد به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی کشور که تاثیر مستقیم بر سبک زندگی دارد، تلقی شود.

اسماعیلی در ادامه پس از شنیدن گزارش رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان گفت: روند اینگونه است که اولویت‌های ملی را اعلام می‌کنیم که اولویت‌های استانی و شهرستانی هم در آن قرار دارد؛ اما مسأله واحدی نیستند؛ سال گذشته پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها و سبک‌زندگی را انجام دادیم، به ازای هر شهرستان می‌توانیم خروجی کتاب مستقلی را ارائه کنیم، امسال هم مشابه سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی اعلام کردیم و وضعیت توصیفی ملی آنها بیان می‌شود.

وزیر فرهنگ افزود: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برش استانی خود را خواهند داشت؛ شهرستان‌ها نیز همینطور، ممکن است در شهرستانی مسأله طلاق پررنگ باشد، در شهرستانی دیگر مسأله مواد مخدر که باید همه این مسائل مدنظر قرار گیرد.

وزیر فرهنگ درباره عملیات وعده صادق گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم از این عملیات احساس غرور کردند که عدد بسیار بالایی محسوب می‌شود و همه پاسخ جمهوری اسلامی را مبتنی بر اصول جهانی در حوزه تعاملات دیپلماتیک دانستند، پشتیبانی از اقدام نظامی در این سطح برای ما مغتنم است.

اسماعیلی افزود: با توجه به صورت گرفتن عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونسیتی، در مورد ثبت این روز در تقویم نیز بحث و بررسی صورت گرفت.

در این جلسه محمدامین محمدی، دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه گزارشی درباره  اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌