Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهادر امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل درباره مسائل مربوط به مهاجران با وزیر امور خارجه طالبان دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، وزیر امور خارجه طالبان در دیدار با سفیر ایران در افغانستان، ضمن ابراز نگرانی از برخورد صورت گرفته با مهاجران افغان در ایران، در خواست کرد تا این پیام را به ایران منتقل کند که نهادهای امنیتی و سایر نهادهای مربوطه در مورد چگونگی جلوگیری از سوء برخورد با مهاجران افغان در شهرها و مناطق مرزی دستورات لازم را ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرخان متقی همچنین اظهار داشت: بدرفتاری با مهاجران افغان بر روابط و ذهنیت عمومی دو کشور تأثیر منفی می گذارد و به ‏دشمنان دو کشور فرصت ایجاد آشوب و اختلاف می دهد.

وی همچنین افزود: عملکرد هیچ مجرمی با استفاده از نام مهاجر افغان، بیانگر افکار، نیات و اقدامات عمومی نیست.

امینیان، سفیر ایران در افغانستان نیز درباره نگرانی های وزیر امور خارجه طالبان گفت: هنگامی که دو روحانی و یک خادم در حرم مطهر‏ امام رضا با چاقو کشته و زخمی شدند، برخی از محافل مغرض به دنبال توطئه برنامه ریزی شده بین مردم کشورهای دوست و همسایه، در مطبوعات تبلیغات منفی را با هدف ایجاد نفرت و بدبینی به راه انداخته اند.

امینیان، مهاجران افغان مقیم ایران را مهمانان ایران خواند و افزود:‏ رفتار مهاجرین افغان در ایران پس از ۴۳ سال ثابت کرده است که آنها با مردم ایران تعامل محبت آمیز و دوستانه دارند.‏

سفیر ایران تصریح کرد که دولت قصد بدرفتاری با پناهجویان افغان را ندارد و همواره تلاش می‌کند تا روابط دو کشور را نزدیک‌تر و معتبرتر کند و من پیام شما را به مسئولان کشور و دولت خواهم رساند.

بر اساس این گزارش، سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در بیانیه ای تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بیش از چهل سال است که به شایستگی میزبان مهاجران افغانستانی بوده و هم اکنون نیز میزبان حداقل ۵ میلیون نفر از آنان می‌باشد که عموما از امکانات موجود در جمهوری اسلامی ایران همچون شهروندان ایرانی بهره مند هستند.

تحولات اخیر در افغانستان سبب شده که موج جدیدی از اتباع افغانستانی به سمت ایران راهی گردند. جمهوری اسلامی علیرغم مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه؛ هیچ مانعی برای ورود اتباع افغانستان ایجاد ننموده و همچنان پذیرای مهاجران جدید می‌باشد.  

ورود غیر قانونی به خاک ایران به معنی نقض حاکمیت سرزمینی آن به شمار می رود و نیروهای انتظامی (مرزی) جمهوری اسلامی ایران موظف هستند از ورود غیرقانونی کلیه اتباع بیگانه به خاک کشور ممانعت به عمل آورند. 

سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران نسبت به افغانستان و اتباع آن کشور، بر اصل حسن همجواری و رعایت احترام متقابل استوار است. بدیهی است اخبار و اطلاعاتی که حاکی از بدرفتاری سازماندهی شده نیروی انتظامی ایران در قبال اتباع افغانستان بوده، بدون اساس و فاقد اعتبار می‌باشند.

کلیپ های منتشره در فضای مجازی مبنی بر آزار و اذیت اتباع افغانستان در ایران به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده در صدد گل آلود ساختن روابط ریشه دار، عمیق و تاریخی بین دو ملت ایران و افغانستان بوده و به دنبال القای ایران هراسی در جامعه افغانستان است. واضح است که این قبیل فیلم ها، کلیپ ها و تصاویر نمی‌تواند مبنائی برای قضاوت عادلانه در ارتباط با نوع رفتار در قبال اتباع افغانستان در ایران قلمداد گردند. از سوی دیگر فیلم ها و کلیپ هائی در فضای مجازی در حال انتشار است که به دنبال القای افغان هراسی در جامعه ایران می‌باشند و  در آنها اتباع افغانستان مرتکب جرم و جنایت علیه مردم ایران نشان داده می‌شوند. کنار هم قرار دادن این نوع فیلم ها از جریان رسانه ای هدفمندی که به دنبال تخریب روابط دو کشور هستند پرده بر می دارد.

نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در افغانستان شامل سفارت در کابل، سرکنسولگری ها در هرات، قندهار، جلال آباد و مزار شریف همه روزه به جزا ایام تعطیل نسبت به صدور روادید اقدام می نمایند. شهروندان افغانستانی که تمایل دارند به ایران سفر نمایند می توانند با مراجعه به هر یک از نمایندگی های مذکور نسبت به اخذ روادید اقدام نموده و به صورت قانونی وارد ایران شوند. 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مهاجران افغانستانی ، امیرخان متقی ، بهادر امینیان ، روابط ایران و افغانستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مهاجران افغانستانی امیرخان متقی بهادر امینیان روابط ایران و افغانستان جمهوری اسلامی ایران ایران در افغانستان اتباع افغانستان مهاجران افغان خارجه طالبان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

به گزارش همشهری آنلاین «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم».

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین ۲ کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند که در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی ۲ کشور تسهیل شود.

کد خبر 847168 برچسب‌ها ارمنستان خبر ویژه

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی