Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@12:04:40 GMT

روایت کارآفرین هسته‌ای از ساخت یک دستگاه خاص

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۲۱۰۱

روایت کارآفرین هسته‌ای از ساخت یک دستگاه خاص

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس،  برنامه جشن رمضان شب گذشته میزبان کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بود.

سید رضا رفیعی که مجموعه ساخت سامانه پرتودهی گاما را مدیریت می‌کند در برنامه دیشب از فواید فناوری پرتودهی گاما صحبت کرد.

وی همچنین در این برنامه از ضرر‌های محصولاتی که به صورت شیمیایی نگهداری می‌شوند گفت و راه‌های برطرف کردن چنین مشکلاتی را با بینندگان به اشتراک گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای گفت: حدود ۱۰ سال است که در حوزه فناوری هسته‌ای فعالیت دارم. ما در مجموعه مشغول به ساخت سامانه پرتودهی گاما هستیم که به منظور سلامت انسان‌ها تولید می‌شوند؛ به زبان ساده در گذشته برای نگهداری از مواد غذایی آنها را خشک می‌کردند.

وی ادامه داد: از آن جایی که در آفتاب اشعه گاما وجود دارد ماده‌ای که در مقابل آن قرار می‌گیرد استریل می‌شود. حوزه پرتو دهی گاما نیز چنین عملی را با قدرت بیشتر در سطح وسیع‌تری صورت می‌دهد. با پرتو دهی ماندگاری محصولاتی مانند سیر و پیاز بسیار افزایش پیدا می‌کند و دیگر جوانه نمی‌زنند. این عمل برای انبار کردن محصولات بسیار کارآمد است و می‌شود از آن در صادرات نیز استفاده کرد. 

رفیعی اضافه کرد: در فناوری پرتودهی هیچ ماده‌ای پرتوزا نمی‌شود و بیش از ۶۰ سال است که در سطح جهانی مورد استفاده قرار می‌گرد. سازمان‌هایی مانند بهداشت جهانی نه تنها این روش را تایید می‌کنند بلکه از شرکت‌ها می‌خواند تا این مسیر را پیش بگیرند و از پرتودهی استفاده کنند چرا که مواد شیمیایی به زندگی انسان بسیار آسیب رسانده‌اند و باید کنار گذاشته شوند.

وی افزود: مواد نگه‌دارنده‌ شیمیایی که به سوسیس، کالباس، داروهای گیاهی و سبزی‌ها زده می‌شوند بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا هستند اما در مقابل پرتودهی کاملا ایمن و تایید شده است. پرتودهی کاملا روش فیزیکی به حساب می‌آید و به هیچ‌وجه شیمیایی نیست. این کار استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به حساب می‌آید که به کاهش ضایعات کمک می‌کند و بسیار در حفظ محیط زیست تاثیر می‌گذارد.

رفیعی گفت: ما در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون دلار در تهیه و نگهداری محصولات به صورت شیمیایی ضرر می‌کنیم که با استفاده از پرتودهی می‌توانیم جلوی آن را بگیریم.محصولاتی که پرتودهی می‌شوند نشانی با عنوان رادورا دریافت می‌کنند که صحت فعالیت پرتودهی را تایید می‌کند. 

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای اظهار کرد: من سال ۱۳۸۹ کار خود را در این صنعت شروع کردم و در ابتدا دیدگاه کاملا مثبتی نداشتم. باید بگویم امروزه فضای کار از سال‌های پیش بسیار بهتر است و دولت قوانین بسیاری را برای توسعه کسب‌وکارها تصویب می‌کند.

وی یادآور شد:من پیش از آغاز فعالیت خود نیز در حوزه فناوری فعالیت داشتم که متاسفانه با شکست مواجه شدند. من دانش هسته‌ای نداشتم و مدیریت خوانده بودم اما به کمک همکارانم توانستم به موفقیت برسم.

رفیعی گفت: انگیزه اصلی برای فعالیت در این حوزه علاقه شخصی من بود با این وجود حوزه گاما مسیری بود که بدون برنامه‌ریزی قبلی وارد آن شدم. موفقیت من کار یک تیم و جمعیت است که به صورت یک شبه و با فعالیت یک نفر صورت نگرفته است.

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای ابراز کرد: ما توانستیم در بزرگ‌ترین رویداد هسته‌ای جهان، درست هشت روز پس از خروج ترامپ از برجام، قراردادی را امضاء کنیم تا شبکه‌ای از سامانه پرتودهی در ایران ساخته شود. این اتفاق بسیار بزرگ بود و ضربه قابل توجهی به ترامپ به حساب می‌آمد.

وی افزود: مجموعه‌ ما حاضر است به جای استخدام مددجویان به حامیان آنها کمک کند تا مجموعه‌های پرتودهی ایجاد کنند یا آنکه مددجویان را وارد صنعت پرتودهی سبزیجات کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرتودهی گاما فناوری هسته ای نگهداری مواد غذایی کارآفرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیاز‌های انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوز‌ها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشور‌هایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.


دیگر خبرها

  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر