Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@17:57:28 GMT

بهبودیافتگان کرونا در معرض ابتلاء به ۲۰ بیماری

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۳۰۷۰

بهبودیافتگان کرونا در معرض ابتلاء به ۲۰ بیماری

طبق تحقیقات انجام شده روی مغز ۷۸۵ نفر، درک بیشتری از اثرات کووید -۱۹ ارائه شده است. برخی از محققان دانشگاه آکسفورد بریتایا معتقدند که این ویروس می‌تواند بر اندام‌های اصلی بدن تأثیر بگذارد و به مغز آسیب برساند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نتایج مطالعات نشان داده که ویروس کرونا ممکن است باعث ناهنجاری‌های مرتبط با مغز در بیمارانی شود که به شدت از این بیماری رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش نشان داد، ناحیه‌ای از مغز که بیشترین آسیب را می‌بیند مربوط به بویایی است. با این حال، ویروس می‌تواند در سراسر سیستم عصبی گسترش یابد.

محققان دریافتند افرادی که آزمایش کووید آنان مثبت بوده ممکن است در معرض خطر ۲۰ بیماری مختلف از جمله سکته مغزی، نارسایی قلبی و ایست قلبی قرار گیرند. محققان تغییرات در مغز ۷۸۵ شرکت‌کننده در بانک زیستی انگلستان، پایگاه داده زیست پزشکی و منبع تحقیقاتی در مقیاس بزرگ را ارزیابی کردند.

شرکت‌کنندگان ۵۱ تا ۸۱ ساله تحت دو اسکن مغزی به‌طور متوسط به فاصله ۳۸ ماه و آزمایش‌های شناختی قرار گرفتند. در مجموع ۴۰۱ شرکت‌کننده بین دو اسکن آزمایش کووید آنان مثبت شد که ۱۵ نفر از بیماران در بیمارستان بستری شدند.

۳۸۴ نفر باقی‌مانده که آلوده نشدند، به عنوان گروه کنترل عمل کردند. حدود چهارماه و نیم پس از عفونت، محققان به کاهش بیشتر ضخامت ماده خاکستری در مناطقی از مغز مرتبط با بویایی (قشر اوربیتوفرونتال و شکنج پاراهیپوکامپ) و کاهش اندازه کل مغز اشاره کردند.

کوچک شدن بخش خاصی از مخچه

به‌طور متوسط، شرکت‌کنندگانی که به کووید آلوده شده بودند، بین دو اسکن خود کاهش شناختی بیشتری را نشان دادند که با کوچک شدن بخش خاصی از مخچه (مغز عقبی) مرتبط با شناخت ارتباط داشت.

پروفسور «استفن اسمیت»، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: یکی دیگر از نقاط قوت این مطالعه این است که افراد یکسان را در دو زمان مختلف مورد بررسی قرار داد. نکته مهم اینجا است که اولین اسکن شرکت‌کنندگان در بانک زیستی انگلستان قبل از آلوده شدن به سارس-ک وو-۲ و اسکن دوم پس از عفونت انجام شده است.

وی افزود: این واقعیت که اسکن قبل از عفونت را داریم به ما کمک می‌کند تغییرات مغزی مربوط به عفونت را از تفاوت‌هایی که ممکن است از قبل در مغز افراد وجود داشته باشد، تشخیص دهیم. این روند، مطالعه کنونی را منحصربه‌فرد می‌کند؛ بنابراین ممکن است علت مشکلات مرتبط با کووید -۱۹ یعنی اختلال در حس بویایی، التهاب یا پاسخ ایمنی سیستم عصبی را پیدا کرده باشیم.

هذیان، گیجی و سردرگمی درپی ابتلاء به کرونا

به گزارش ایمنا، در ابتدای شیوع بیماری کرونا، پزشکان برای حفظ تنفس بیماران تلاش می‌کردند و تمرکزشان بر معالجه آسیب ریوی و سیستم گردش خون افراد بود اما در همان زمان نیز شواهدی از اثرات عصبی این بیماری، مبنی بر اینکه برخی افراد مبتلا به کرونا، دچار اثرات روانی کرونا شامل هذیان، گیجی و سردرگمی بودند، دیده می‌شد.

علائم جدیدی که در بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ مشاهده شده است، از تأثیر ویروس کرونا بر عملکرد مغز و دستگاه عصبی انسان حکایت دارد. پزشکان هنگام معاینه و معالجه بیماران در نیویورک که شاخص‌ترین ایالت آمریکا از حیث آلودگی به ویروس کرونا و شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ به حساب می‌آید، جدا از تب، سرفه، بدن‌درد و تنگی نفس نشانه‌های جدیدی از تأثیر مخرب ویروس کرونا بر سلامت انسان‌ها دریافتند که مغز و سیستم عصبی بیماران نیز به نوعی درگیر این بیماری می‌شود.

کد خبر 567620

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا آخرین اخبار کرونا عوارض کرونا عوارض کرونای دلتا درمان عوارض کرونا عوارض کرونا در کودکان سکته مغزی اختلالات مغزی سلامت مغز تاثیر کرونا بر عملکرد مغز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم

چند روزی است که ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور کشورمان به «سندرم DREES» که برای اکثر افراد شناخته شده نیست، خبر ساز شده است. دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه درباره این بیماری و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول های خونی خود را نشان می دهد، شایع ترین علت بروز این بیماری حساسیت های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند. واکنش های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته ای اتفاق می افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز می کند . اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده ممکن است بروز کند و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم ترین اقدام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف ببماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است./خبرآنلاین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا