Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@05:28:28 GMT

هیچ جای دنیا قیمت مصرف کننده روی کالا درج نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۳۵۸۰

هیچ جای دنیا قیمت مصرف کننده روی کالا درج نمی‌شود

ایسنا/البرز عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: احداث شهرک‌های تحقیقاتی در جوار شهرک‌های صنعتی ضمن ایجاد شرایط لازم برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان به انطباق با تکنولوژی‌های روز دنیا منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رحیم بنامولایی با اشاره به اهمیت نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین و تبیین این مهم اظهار کرد: تغییر نگرش در این حوزه در اتاق البرز تحت عنوان تولید بدون کارخانه آغاز شده که تفکر آن در حرکت‌های دانش‌بنیان ریشه دارد و در این راستا می‌توان پس از ثبت ایده اولیه با استفاده از ظرفیت های موجود در همه صنایع منجر به افزایش تولید و بالا بردن بهره وری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مشکلات عمده در حوزه تولید گفت: هر چند با سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد اتفاقات خوبی بوده ایم اما در زمینه بازاریابی و فروش محصولات ضعیف عمل شده است، در نتیجه باید ضمن ایجاد زیرساخت‌ها و برقراری توازن میان عرضه و تقاضا برای فروش محصولات تولیدی راهی یافت.

بنامولایی ضمن بر شمردن شیوه‌های توزیع شامل روش بنکداری، پخش مویرگی، فروشگاه زنجیره‌ای، فروش اینترنتی و خرده‌فروشی افزود: این شیوه‌ها هزینه‌بر بوده و دولت نیز در مجموع سقف هزینه توزیع برابر ۲۸.۵ درصد را به منظور بهبود این حوزه در نظر گرفته است. همچنین هیچ جای دنیا قیمت مصرف کننده بر روی کالای تولیدی درج نمی‌شود و بحث اقتصاد آزاد و دیپلماسی اقتصادی و بازرگانی حاکم است و تنها راه نجات و کاهش معضلات اجتماعی و بیکاری توسعه بازار و تبدیل ظرفیت‌های مازاد به محصولات صادراتی است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم افزایش بهره روی گفت: این مهم با تغییر سیستم دستمزدی به کارمزدی و قیمت تمام شده محصول زمینه را برای رقابت در دنیا فراهم می‌کند. موضوع مورد بحث دیگر قیمت خدمات شامل آب، برق و گاز است که از سوی دولت ارائه می‌شود و با افزایش چند برابری مواجه بوده و روی قیمت تمام شده تأثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به افزایش هزینه حمل و نقل اضافه کرد: در گذشته ۲ تا ۳ درصد قیمت تمام شده هزینه حمل و نقل بود اما در حال حاضر با شرایط موجود به بیش از ۷ تا ۸ درصد رسیده است. تمام این عوامل مانع رشد تولید و صادرات شده است، در این زمینه دستگاه‌های حاکمیتی باید ضمن تجزیه، تحلیل و عارضه‌یابی راهکار مناسبی را ارائه دهند.

بنامولایی عنوان کرد: بر این اساس دولت باید به کمک بخش خصوصی و انجمن‌های تخصصی ستادهایی تشکیل بدهد و در کمیته‌ها به بررسی موانع و مشکلات بپردازد تا تولید رونق پیدا کرده و طرح‌های اولیه وارد فاز اجرایی شود و شاهد شکوفایی اقتصادی با در نظر گرفتن همه عوامل کمی و ‌کیفی باشیم وگرنه صرفا شعار کارکرد نخواهد داشت. 

وی بر لزوم فرهنگ‌سازی و انجام کار تیمی تاکید کرد و گفت: هر چند در سال‌های اخیر به شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید توجه شده اما هنوز به جایگاه واقعی خود دست پیدا نکرده‌اند. بنابراین دولت باید با شناسایی و رتبه‌بندی این شرکت‌ها و ارائه تسهیلات کم‌بهره زمینه را برای رشد تولید بدون کارخانه فراهم کند. از طرفی هم شرکت های دانش‌بنیان باید با صنایعی که به شیوه سنتی در حال فعالیت هستند با تواضع برخورد کند چرا که تجربه و علم در کنار سرمایه ارزشمند بوده و نتایج مثبتی خواهد داشت. در این میان اخلاق کسب و کار از جمله ویژگی‌های مهمی است که رعایت آن لازمه توسعه و شکوفایی تولید است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: دولت علاوه وضع قوانینی مبنی بر منع ورود کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند مانند اخذ تعرفه‌های سنگین گمرکی باید تسهیلات را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی قرار دهد که کشور را از واردات بی‌نیاز کرده تا متعاقب آن صنعت شکل گرفته و شرکت های دانش‌بنیان قدرت پیدا کنند. در این راستا دولت باید از نقش تصدی‌گری به نظارتی تغییر شکل پیدا کند و کار اقتصادی و تولیدی را به بخش خصوصی و مردم واگذار کند.

این مسئول با اشاره به اینکه دانش‌بنیان فرآیندها را تغییر می‌دهد، افزود: تولید کننده به دانش واقف بوده و فرآیند تولید در مجموع شیوه‌ای علمی است که در اثر فعالیت‌های دانش‌بنیان تغییر کرده و منجر به کاهش قیمت تمام شده و افزایش کیفی و کمی محصول خواهد شد.

بنامولایی در ادامه احداث شهرک‌های تحقیقاتی در مجاورت شهرک‌های صنعتی را از جمله عواملی بر شمرد که به گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان کمک خواهد کرد و افزود: با این نگرش می‌توان توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تغییراتی کاربردی در طراحی و فرمول تولیدی ایجاد کرد و در نتیجه با تکنولوژی‌های روز دنیا منطبق شده و پیشرفت داشت.

وی با تاکید بر لزوم همبستگی دولت، ملت و بخش خصوصی عنوان کرد: دولت باید با برنامه‌ریزی و انعطاف‌پذیری مانع از فرار مغزها و سرمایه از کشور شود و رشد اقتصادی را بر اساس آن پایه‌گذاری کرده و اقتصاد متکی به نفت به غیر نفتی تغییر پیدا کند. در این میان تعامل صنعت و دانشگاه کلید موفقیت محسوب شده و با برقراری تناسب میان کار و تربیت نیروی کار می‌توان به ایجاد تحول امیدوار بود. همچنین می‌توان با جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور به حرکت چرخ صنعت کمک کرد و از حضور سرمایه‌گذار خارجی بی‌نیاز شد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز ضمن ابراز امیدواری از شکل‌گیری رایزن‌های اقتصادی و بازرگانی ایران در سفارت‌خانه‌ها بیان کرد: رایزن‌های بازرگانی و اقتصادی با تمرکز بر بازار هر کشور و تحلیل اطلاعات مورد نیاز می‌توانند نیازهای وارداتی و صادراتی را تعیین کرده و به کمک انجمن‌های تخصصی و اتاق بازرگانی که مادر تشکل‌هاست امور را برنامه‌ریزی و ساماندهی کنند تا با ایجاد میز صادراتی پتانسیل‌های موجود به بهره‌وری مطلوب برسد.

وی گفت: تولید کننده لزوما نمی‌تواند صادرکننده خوبی باشد بنابراین با ایجاد شرکت‌های صادراتی می‌توان ضمن بازارشناسی، بازاریابی و تقسیم بازار با کارآفرینی، تولید را افزایش داد، البته تامین مواد اولیه با کیفیت در کنار همه عوامل اثر گذار خواهد بود. بنابراین باید بر اساس ظرفیت‌های هر استان به صورت تخصصی کار کرد و شرکت‌های تامین کننده مواد اولیه و شرکت‌های توزیع‌کننده در قالب صادرات در هر استان ایجاد شود تا ضمن رفع تداخل به اقتصاد پایدار دست پیدا کنیم.

وی در ادامه با اشاره به کوتاهی‌های صورت گرفته از سوی بخش خصوصی و دولتی در سال‌های گذشته افزود: برای رشد اقتصادی نیاز است اتاق‌های بازرگانی تعامل و ارتباط خود را با نهادهای دولتی به ویژه دفتر مقام معظم رهبری بیشتر و محکم تر کند و با معرفی افراد صالح که نگاه ملی و مذهبی دارند به جای تقابل به تعامل و اعتماد دست پیدا کرده و به رشد مطلوب اقتصای برسیم و در حوزه صادرات محصولات تولیدی کشورمان به ایرانی بودن و مسلمان بودن خود افتخار کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شرکت های دانش بنیان قیمت تمام شده بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان

ایسنا/خراسان رضوی معاون سازمان تات گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری هستند؛ اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت.

محمدمهدی قاسمی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری خود هستند.

وی افزود: اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد و برای کشاورز قابل استفاده شود، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت. به دنبال این هستیم که در سال جهش تولید با مشارکت مردم، با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان شتاب‌دهی را انجام دهیم.

قاسمی بیان کرد: ما ظرفیت کشاورزی را به طور کامل می‌شناسیم و نسبت به شرایط کشور، کشاورزان ‌و کشت‌های مختلف اطلاعات داریم که شاید شرکت‌های دانش‌بنیان نداشته باشند. اینکه مخاطب چه کسی باشد و محصولات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به دست چه کسی برسد، مهم است.

معاون سازمان تات(تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: ما مسیر را برای دسترسی کشاورزان و تولیدکنندگان به یافته‌های دانشی و علمی شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک خودشان تسهیل می‌کنیم. نیازی به تسهیلات نیست، ما بسترهایی داریم که از بسیاری از تسهیلات بهتر است و کمک بسیار بزرگی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است