Web Analytics Made Easy - Statcounter

جریان حکمت ملی عراق از نشست‌های پشت پرده با مشارکت جریان صدر برای حل بحران سیاسی عراق براساس طرح پیشنهادی عمار حکیم خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، رحیم العبودی، از رهبران جریان حکمت ملی عراق گفت: توافق‌های اولیه‌ای درباره طرح عمار الحکیم، رهبر جریان حکمت وجود دارد. مذاکراتی در چارچوب این طرح نیز درحال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چارچوب هماهنگی شیعیان عراق کمیته پنج جانبه‌ای را تشکیل داده تا مذاکرات سیاسی را برای خروج از بن بست سیاسی آغاز کند.

العبودی گفت: مذاکرات و نشست‌هایی پشت پرده برای حفظ وضعیت تمام گروه‌های سیاسی وجود دارد. زمانی که توافق‌ها به یک مکانیزم واقعی منجر شود شاهد نشست مهم گروه‌های سیاسی با حضور فراکسیون مقتدی صدر خواهیم بود. اگر جریان صدر حضور نداشته باشد مذاکراتی در سطح عالی برای خروج از بن بست سیاسی وجود نخواهد داشت.

بعد از ناکام ماندن طرح‌های سیاسی برای پایان دودستگی و نزدیک کردن دیدگاه‌های مقتدی صدر و گروه‌های چارچوب هماهنگی شیعیان عمار الحکیم طرح جدیدی را برای خروج از بن بست سیاسی ارائه کرد.

طرح حکیم برای خروج از بن بست سیاسی عراق ۹ بند دارد که به شرح زیر است:

۱-نشستن همه طرف‌ها بر سر میز مذاکره و بررسی راه حل ها بدون شرط یا محدودیت قبلی.

۲-تعیین فراکسیون اکثریت براساس قانون اساسی توسط نیروهای بزرگترین طیف اجتماعی کشور(شیعیان).

۳-تعیین تکلیف رؤسای سه گانه از طریق تفاهم بین نیروهای هر حزب و تعامل همه با نامزد اکثریت سنی و اکثریت کرد و اکثریت شیعه برای مشخص شدن مفهوم اکثریت اطمینان بخش به همه، به همراه توافق بر سر این مساله که رد کردن نامزد یکی از طیف ها به معنای قطع ارتباط و اختلاف با آن طیف نیست، بلکه فرصت دادن به آنها برای ارائه گزینه های دیگر است. رؤسای سه گانه نماینده همه و مورد حمایت و احترام همه خواهند بود.

۴-تدوین برنامه خدماتی و سیاسی برای دولت آتی و تعیین سقف زمانی واقع بینانه برای اجرای آن و تعیین معیارهای انتخاب تیم وزارتی مورد انتظار.

۵-تقسیم مسئولیت ها، هرکس تمایل به مشارکت در دولت داشته باشد به تیم اکثریت می پیوندد و به حمایت از دولت با برنامه ای توافق شده پایبند خواهد بود و مسئولیت کامل مشارکت و تصمیم خود را برعهده می گیرد و هر کس تمایل به مشارکت در دولت ندارد، از طریق پارلمان به مخالفت سازنده خود می پردازد و آن را رسما اعلام می کند تا پوشش های مطلوب را داشته باشد.

۶-اکثریت به فراهم کردن پوشش امن برای اپوزوسیون متعهد می شود و در کمیسیون های پارلمان و هیئت های نظارتی مستقل فرصت فرصت ایفای نقش آنها را فراهم می کند و مخالفان نیز به عدم تعطیلی جلسات پارلمان و حضور موثر در آن و فرصت دادن به اکثریت برای تکمیل اقدامات قانونی متعهد می شوند.

۷-توافق اکثریت حاکم و مخالفان سازنده بر رایزنی مداوم و بررسی دوره ای مسائل اساسی کشور برای اتخاذ تصمیم های ملی و اجماع بر سر مسائل سرنوشت ساز و قوانین به تعویق افتاده.

۸- ترک منازعات رسانه ای منفی و استفاده از افترا، خیانت و اتهام. همه نهادهای رسانه ای دولتی و غیردولتی را به پایبندی به منشور ملی واجب بر همه برای مقابله با زبان نفرت و اتهام و تطهیر گفتمان خطاب به مردم با اطلاعاتی دقیق که موجب گمراهی نشود، دعوت می کنم. امکان سازندگی حکومت بدون رسانه ای ملی که اهتمام داشته باشد و مسئول وحدت کشور باشد و به ارزش های اصیل احترام بگذارد، وجود ندارد.

۹-تکیه به اصلاحات دولت به عنوان ماده ای برای رقابت سیاسی در عملکرد و گفتمان. هر نهاد سیاسی و هر ائتلافی باید برنامه ها و رویکردهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، توسعه ای و امنیتی خود را در برابر رسانه ها اعلام کند. سخنگویان سیاسی نماینده نهادها باید رویکرد خود در رابطه با راه حل ها و مواضع ضعف و قدرت آن و چگونگی نجات کشور از وضعیت سختی که در آن است را بیان کنند. باید فرصتی برای افکار عمومی وجود داشته باشد تا از برنامه ها و راه حل های همه نهادها و حمایت از آنچه برای کشور مناسب می دانند، مطلع شوند.

با گذشت ۶ ماه از انتخابات پارلمانی، عراق همچنان بدون رئیس جمهور و نخست وزیر جدید برای به دست گرفتن قدرت اجرایی است.

در مارس گذشته، پارلمان عراق نتوانست به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان حاضر رئیس جمهور جدید را انتخاب کند.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جریان صدر در عراق برای خروج از بن بست سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران

نمایندگان فدراسیون تیراندازی عراق از فدراسیون تیراندازی ایران، سالن‌های تیراندازی و سایت اهداف پروازی بازدید کردند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی فدراسیون تیراندازی، خضیه عباس و علی حسون، نمایندگان فدراسیون تیراندازی عراق صبح امروز (پنجشنبه 13 اردیبهشت) با حضور در فدراسیون تیراندازی کشورمان ضمن دیدار با مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون از زیر ساخت‌های تیراندازی ایران شامل سایت اهداف پروازی، سالن‌های 10 متر و 25 متر و فینال بازدید کردند.

خضیه عباس در این دیدار عنوان داشت: ایران و عراق دو کشور مسلمان هستند و ما  یک مذهب داریم. ایران در تیراندازی پیشرفت زیادی داشته و ما در فدراسیون تیراندازی عراق به کمک شما نیاز داریم. باعث افتخار است که در راه پیشرفت خود از شما کمک بخواهیم.

وی در ادامه افزود: در رشته تفنگ یک دختر تیرانداز عراقی به نام زینب با وایلد کارت فدراسیون جهانی جواز حضور در المپیک پاریس را به دست آورده است، اما او مربی حرفه‌ای ندارد. درخواست داریم در این مورد به ما کمک کنید.

مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون تیراندازی کشورمان ضمن خوشامدگویی به نمایندگان فدراسیون عراق و تاکید بر ارتباط نزدیک دو کشور اظهار داشت: کاملا آماده هستیم که به تیراندازی عراق کمک کنیم و در خصوص مربی نیز حتما همکاری نزدیکی با شما خواهیم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • تجلیل از استاد نمونه دانشگاه حکیم سبزواری
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • خسارت جبران ناپذیر در کم توجهی به امر نماز
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد