Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه تجمیع دارایی‌های کشورهای عضو اکو در قالب صندوق سرمایه گذاری مشترک اکو راهکار مناسبی برای افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های منطقه است، گفت: آمادگی لازم برای ورود به گفت و گوهای عملیاتی، این حوزه را داریم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،مهدی غضنفری رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در نشست سه جانبه صندوق توسعه ملی، وزارت امور خارجه و دبیر خانه اکو که با موضوع ایجاد صندوق سرمایه گذاری مشترک اکو برگزار شد گفت: هدف اصلی از تشکیل صندوق‌های ثروت ملی حفظ ثروت برای آیندگان و توسعه کشورها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی حجم دارایی‌های قابل مدیریت صندوق‌های ثروت ملی کشورهای نروژ و امارات به بیش از یک هزار میلیارد دلار رسیده است و در رتبه اول و دوم صندوق‌های ثروت ملی جهان قرار دارند؛ این در حالی که شاید جمع دارایی کشورهای عضو اکو به یک هزار میلیارد دلار هم نرسد.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، تجمیع دارایی‌های کشورهای عضو اکو را راهکار مناسبی برای افزایش سرمایه گذاری صندوقهای ثروت ملی منطقه عنوان کرد و افزود: کشورهای عضو اکو در صورت ایجاد همگرایی اثر گذار و دیپلماسی مناسب می توانند شاهد یک حرکت اثر گذار در منطقه باشند.

وی با اشاره به پیشگام شدن ایران برای سرمایه‌گذاری مشترک در بین کشورهای عضو اکو در آخرین اجلاس مشترک، اظهار داشت:  انتظار ما از دبیر خانه اکو و وزارت امور خارجه این است که به اعضای اکو یادآوری کنند، قرار نیست در آغاز، کل دارایی‌های خود را وارد صندوق مشترک کنند بلکه به صورت نمونه یک پروژه  کوچک در ایران ، ترکیه یا ازبکستان پیاده و پس از توسعه در حجم بزرگ‌تر عمل می‌شود.

غضنفری، با اشاره به تصویب فعالیت مشترک با کشورهای عضو اکو در هیأت عامل صندوق توسعه ملی، گفت: ما آمادگی لازم برای برگزاری کمیته کارشناسی و ورود به گفت و گوهای عملیاتی، را داریم.

وی ضمن انتقاد از عملکردناچیز گروه D8 و اکو در اجلاس های متعدد برگزار شده گفت: تا کنون بیشتر شاهد گفت و گو های بسیار و عملیات اندک بوده ایم.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در ادامه به نتایج مثبت اجلاس رؤسای صندوق‌های عضو اکو در سال 2020 به ریاست ایران اشاره کرد و گفت: تأمین مالی پروژه‌های منطقه‌ای، کمک به حفظ و توسعه محیط سرمایه گذاری باز، ایجاد زنجیره ارزش منطقه‌ای نظیر" فولاد ، خودرو و غذا "، ایجاد انجمن فراگیر برای  تقویت همکاری فنی و اشتراک گذاری دانش و اطلاعات به منظور ایجاد زنجیره ارزش منطقه‌ای و اتصال آن به شبکه جهانی و شناسایی در زمینه‌های مورد علاقه صندوقها در قالب طرح سرمایه گذاری مشترک از نتایج مثبت اجلاس بوده است.

وی اظهار امیدواری کرد؛ دستاورد این جلسه منجر به ایجاد کمیته کارشناسی و دیدار رؤسای صندوق‌های کشورهای عضو اکو در سال 1401 شود.

حسین عیوضلو، عضو هیأت عامل و معاون سرمایه گذاری خارجی صندوق توسعه ملی نیز با بیان اینکه صندوق بر اساس اساسنامه خود در چند سال اخیر به دنبال تشکیل صندوق مشترک اکو بوده است به برگزاری اجلاس روسا در سال گذشته اشاره کرد و افزود: ما به دنبال تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک صندوق های ثروت ملی کشورهای عضو اکو، متشکل از 7 کشور ایران، قرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان، ترکیه، ازبکستان و آذربایجان هستیم.

معاون سرمایه گذاری خارجی صندوق توسعه ملی با اشاره به نظر مساعد ریاست محترم جمهور نسبت به سرمایه گذاری مشترک با کشورهای همسایه در اجلاس 7 آذر 1400 در عشق آباد، اظهار داشت: ما نیز آمادگی خود را اعلام کرده‌ایم و مبلغ مشخصی به این منظور تعیین شده است که پس از اعلام نظر همه‌ی کشورهای عضو اکو عملیاتی خواهد شد.

همچنین، سید محسن  اسپری معاون دبیر کل اکو نیز با اشاره به نتایج موفق اجلاس اکو در سال 2020 به میزبانی ایران، گفت:  فرآیند تصمیم گیری در اکو چند جانبه است و بنا بر منافع مشترک، اتخاذ هر تصمیمی نیازمند اجماع نظرات همه کشورها است.

وی با بیان اینکه دبیر خانه اکو نقش تسهیل کننده داشته و هیچ نقشی در محتوا و تصمیم گیری ندارد، گفت: هم اکنون 5 تا 6 پروژه در بین کشورهای اکو در دست اجراست که ازمهمترین پروژه ها می توان به پروژه‌ی "اکوتا" اشاره کرد که با بیش از رای 5 کشور عضو اکو تصویب و در حال اجرا است.

هادی سلیمانپور مشاور معاون سرمایه گذاری خارجی صندوق توسعه ملی نیز با بیان اینکه سه مسیر سرمایه گذاری منطقه‌ای اعم از بخش دولتی، خصوصی و صندوقهای ثروت ملی وجود دارد، گفت: تدوین طرح، ساز و کار برای همکاری صندوق‌ها و تعریف پروژه برای انجام این سازو کارها در آخرین اجلاس اکو عنوان و بر آن تأکید شده است.

وی با اشاره بر روشن سازی چارچوب‌های همکاری برای برگزاری اجلاس دوم، تصریح کرد: ایجاد نقشه راه و ساز و کار مناسب برای شبکه‌سازی بین صندوق‌ها از موارد مهمی است که باید در رأس امور قرار گیرد.
از جمله دستاوردهای مهم این نشست سه جانبه میتوان به تنظیم نقشه راه و تقسیم وظایف و تعیین زمانبندی مناسب جهت تهیه اسناد ضروری و پشتیبان جهت عملیاتی سازی پروژه و برگزاری دومین نشست روسای صندوق های ثروت ملی کشورهای عضو منطقه مطابق مصوبات سی و دومین شورای برنامه ریزی منطقه ای اکو، اشاره کرد.
انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی هیأت عامل صندوق توسعه ملی صندوق سرمایه گذاری مشترک کشورهای عضو اکو صندوق های ثروت ملی عضو اکو مشترک اکو منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم  و با دستور  رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • اجرای ٢٠ پروژه عمرانی-زیرساختی منطقه ویژه لامرد در سال ١۴٠٢