Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@09:55:34 GMT

تمیز کردن سطح زبان چه فایده ای برای سلامتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۹۲۳۴

تمیز کردن سطح زبان چه فایده ای برای سلامتی دارد؟

به گزارش جام جم آنلاین، زبان یک اندام عضلانی متحرک است که توسط برآمدگی‌های کوچکی به نام «پاپیلا» پوشیده شده است. چندین عملکرد در دهان به این ساختار بستگی دارد، مانند صحبت کردن، جویدن، بلعیدن و احساس طعم، بافت و دمای غذا.

باکتری های دهان، بقایای غذا و سلول های مرده روی سطح زبان جمع می شوند. وقتی این رسوبات بدون برداشتن باقی بمانند، بوی بد دهان، از دست دادن چشایی، افزایش خطر پوسیدگی و پریودنتیت می‌تواند رخ بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، زبان ظاهری غیربهداشتی به خود می گیرد.

تمیز کردن زبان چیست؟

تمیز کردن زبان شامل مالش سطح زبان با ابزار کوچک، گرد و دندانه دار است که برای این منظور ساخته شده است. جنس آن می تواند پلاستیک یا فلز باشدکه نوع دوم بادوام تر است، اماممکن است کمی گران تر باشد.

پلاستیک‌ها ارزان‌تر هستند، اما نیاز به تعویض مکرر دارند. در هر صورت، این اشتباه است که فکر کنیم تمیز کردن زبان با مسواک به اندازه یک سوهان موثر است.

با این حال، اگر استفاده از لیسه گزینه شما نیست، بهتر است زبان را با برس تمیز کنید تا اینکه اصلاً این کار را انجام ندهید

فواید تمیز کردن زبان:

حس چشایی سالم را تقویت می کند

یکی از مزایای تمیزی زبان، بهبود درک چشایی است. زبان تمیز بهتر می تواند حس شیرین، شور، تلخ و ترش را تشخیص دهد.در تحقیقاتی که به تازگی منتشر شده است، استفاده از اسکراپر زبان را دو بار در روز برای بهینه‌سازی حس چشایی پیشنهاد می‌کند.

ظاهر زبان را بهبود می بخشد

تجمع زباله روی زبان ظاهری سفید رنگ ایجاد می کند که بسیاری آن را غیربهداشتی می دانند. با تمیز کردن روزانه زبان، می‌توان این پوشش را برداشت و از تشکیل بیشتر آن جلوگیری کرد.

قسمت سطحی مخاط زبان توسط لایه ای از کراتین پوشانده و محافظت می شود. زمانی که ما غذاهایی با بافت خاصی می بلعیم یا می خوریم این لایه از بین می رود. گاهی اوقات تعادل شکسته می شود و پاپیلاهای زبانی توسط یک لایه بزرگتر از کراتین پوشانده می شوند.

در این رابطه استفاده از اسکراپر به تعادل تولید کراتین کمک می کند. بنابراین، زبان تمیز نگه داشته شده و ظاهر صورتی طبیعی خود را حفظ می کند.

تمیز کردن زبان باکتری ها را از بین می برد

باکتری‌های موجود در دهان به مقدار کافی به حفظ تعادل فلور طبیعی دهان کمک می‌کنند. بهداشت خوب به کنترل این میکروبیوم کمک می کند تا بدون هیچ مشکلی نقش خود را ایفا کند، زیرا تغییر آن می تواند منجر به بیماری شود.

تمیز کردن زبان به آرامی باکتری های انباشته شده و منبع تغذیه آنها را حذف می کند ویکی دیگر از فواید کمک به حفظ بهداشت این ناحیه است. در واقع این کار به کاهش حضورمیکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به ویژه استرپتوکوک موتانس و باکتری لاکتوباسیلوس در دهان کمک می کند. این میکروب‌ها عامل اصلی پوسیدگی دندان و بوی بد دهان هستند.

سلامت کلی دهان شما را بهبود می بخشد

حذف باکتری از دهان کلید پیشگیری از پوسیدگی، التهاب لثه، بیماری پریودنتال و سایر مشکلاتی است که بر دهان تاثیر می گذارد. تمیز کردن زبان بخشی از اقدامات بهداشتی است که می تواند به دفع میکروب های مضر کمک کند.

رعایت بهداشت دهان و دندان به معنای احتمال کمتر ابتلا به بیماری های دهان و دندان است و اتفاقاً به افزایش حس عمومی رفاه و کیفیت زندگی فرد نیز کمک می‌کند.

در واقع، سلامت دهان و دندان با خطر کمتر بیماری های سیستمیک، مانند موارد زیر مرتبط است:

بیماری قلبی

دیابت

رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان هم وضعیتی است که بر زندگی روزمره افراد تأثیر منفی می‌گذارد.

بیشتر این مشکل در داخل حفره دهان به دلیل باکتری های موجود و محصولات متابولیک آنها بوجود می آید. بنابراین، از بین بردن میکروب ها و زباله های انباشته شده روی زبان به حل بخشی از مشکل کمک می کند.

اگرچه تمیز کردن زبان مفید است، اما این اقدام به تنهایی کافی نیست و ترکیب آن با مسواک زدن و استفاده از دهانشویه ها برای درمان بوی بد ضروری است.

دیدگاه آیورودا در مورد تمیز کردن زبان

طب آیورودا تاکید می‌کند که عمل تمیز کردن زبان یک رفتار مهم در روال بهداشت دهان است. علاوه بر در نظر گرفتن مزایایی که قبلاً ذکر شد، این دیدگاه مزایای دیگری را نیز اضافه می کند.

جریان آیورودا معتقد است که زبان ارتباط مستقیمی با برخی از اندام های حیاتی بدن دارد، مانند:

قلب

کبد

ریه ها

کلیه ها

طحال

معده

با استفاده از اسکراپر زبان، سموم از سطح آن خارج می شود. در انجام این کار، پزشکان طب آیورودا معتقدند که اندام‌های مرتبط و بافت‌های عمیق تحریک، ماساژ و پاکسازی می‌شوند.

از سوی دیگر، این دیدگاه در می گوید که زبان وضعیت کلی سلامت و تندرستی بدن را منعکس می‌کند. به همین دلیل، بررسی آن یک روش تشخیصی برای بیماریها در نظر گرفته می شود.

آیورودا همچنین اضافه می کند این کار با توجه به بهبود درک طعم و دریافت حسی بهتر به ما کمک می کند کمتر غذا بخوریم و نیازی به افزودن شکر، نمک و سایر مواد افزودنی نداشته باشیم.

نحوه انجام صحیح تمیز کردن زبان

هنگامی که مسواک زدن دندان های خود را انجام دادید، زمان آن است که زبان خود را نیز تمیز کنید . برای انجام این کار استفاده از اسکراپر زبان ضروری است. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید انجام دهید:

جلوی آینه بایستید، دهان خود را باز کنید و زبان خود را بیرون بیاورید.

انتهای گرد سوهان را روی زبان خود قرار دهید، بدون اینکه فشار زیادی وارد کنید. اگر حالت تهوع وجود داشت می توانید به آرامی از یک ناحیه قدامی تر شروع کنید تا زمانی که بدن شما به تمیزی آن ناحیه عادت کند.

به آرامی سوهان را به سمت نوک زبان خود به جلو بکشید. همیشه از عقب به جلو حرکت کنید، هرگز در جهت مخالف حرکت نکنید.

این عمل را تا زمانی که کل سطح زبان را تمیز کنید تکرار کنید. پس از هر بار سوهان زدن آن را به خوبی تمیز کنید وبا آب گرم وصابون بشویید وخشک کنید.

بسته به نیازهای فردی خودتان می‌توانید این فرآیند را چندین بار در روز حدود دو دقیقه تکرار کنید.

توجه: اگر لکه‌ها، برآمدگی‌ها، جراحت‌ها یا سایر تغییرات در سطح زبان در طول فرآیند مشاهده شد، لازم است با دندانپزشک مشورت کنید.

اهمیت مراقبت کامل از دهان

همانطور که توضیح دادیم، تمیز کردن زبان فواید متعددی برای سلامت دهان و دندان دارد اما این کافی نیست و باید با مراقبت‌های دیگری ترکیب شود.

باید به مسواک زدن هم دقت کنیم. تمیز کردن دندان ها و لثه ها به مدت دو دقیقه حداقل دو بار در روز به مراقبت از سلامت دهان و دندان کمک می کند. مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید برای این کار ایده آل هستند.

نخ دندان کشیدن نیز ضروری است، زیرا به حذف پلاک‌هایی که بین دندان‌ها جمع می‌شوند کمک می‌کند. ودر آخر توصیه می شود که کل فرآیند بهداشت را با استفاده از یک دهانشویه مخصوص به پایان برسانید.

در این میان بهبود رژیم غذایی و اجتناب از غذاهایی که بر سلامت دندان تأثیر می گذارند، مانند قندها، اسیدها و نوشیدنی های گازدار ضروری است. البته از مصرف الکل و تنباکو نیز باید خودداری کرد.

و آخرین توصیه مراجعه منظم به دندانپزشک است. ویزیت دندانپزشکی هر شش ماه یک بار به شما امکان می دهد وضعیت دهان خود را کنترل کنید و هر گونه مشکلی را زود درمان کنید.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پوسیدگی دهان و دندان بوی بد دهان تمیز کنید باکتری ها زبان خود سطح زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است

علی تاجرنیا رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است.   به گزارش ایلنا، در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود. دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می‌کنند؟ رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش درباۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردو‌ها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.   تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می‌شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.   تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می‌شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه‌های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.   وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.   او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و دارو‌ها هزینه می‌شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود. بابت هزینه‌های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.   تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه‌های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشور‌های خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند. همچنین یکی از کار‌هایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.   وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیاز‌های اساسی مردم کم می‌شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند. خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران است تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه دندانپزشکی در کم بودن درآمد‌ها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می‌کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمد‌های مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیاز‌ها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.   وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است.   در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می‌شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می‌کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود