Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ درج قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده روی کالاهای مصرفی مردم علاوه بر اینکه می‌تواند به معیشت و امید به زندگی آنها کمک کند، می‌تواند در راستای تنظم بازار و کنترل قیمت‌ها مؤثر باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، تورم و گرانی چند سالی است که بر زندگی و معیشت مردم سایه انداخته است و شاید بیشتر مردم دلیل این گرانی را تحریم‌هایی بدانند که از طرف غرب بر کشور تحمیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که اعمال تحریم‌های ظالمانه بر معیشت مردم تأثیرگذار بوده است اما دلایل دیگری از جمله دلایل سوءمدیریت داخلی در گذشته شاید بیشتر از دلایل خارجی بر رکود و تورم بازار مؤثر بود.

تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی نیز در این پروسه نقش مؤثری را ایفا می‌کنند و شاید یکی از دلایل اصلی تورم در بازار باشند. نظارت و بازرسی بر بازار نیز از اهم دلایلی است که می‌تواند قیمت انواع اقلام مصرفی مردم را کنترل کند و از به وجود آمدن تورم‌های سرسام‌آور جلوگیری کند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم در کشور یکی از راهکارهای ارائه‌شده توسط وزارت صمت در راستای کنترل قیمت‌ها، درج قیمت تولیدکننده و حداکثر قیمت مصرف‌کننده به‌روی کالا‌هاست تا میزان سود مشخصی که برای تولید هر کالا در نظر گرفته شده است مشخص شود و هیچ تولیدکننده‌ای نسبت به افزایش سود نامتعارف خود اقدام نکند.

گرچه این طرح، خوشایند تولیدکننده‌ها نیست و به‌نحوی از حاشیه سود آنها کم‌ می‌کند اما بسیار به‌نفع جامعه است.

برای بررسی کارکرد این طرح در جامعه و تأثیر آن بر قیمت‌ها به سطح شهر سنندج رفتیم تا نظر همشهریان را جویا شویم؛ یوسف کاکی یکی از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: آنچه در بازار حس می‌شود کماکان عدم درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌روی کالاها است.

وی افزود: من به‌عنوان یک شهروند که بارها در مغازه‌های مختلف خرید کرده‌ام، تاکنون ندیده‌ام که هم قیمت مصرف‌کننده و هم قیمت تولیدکننده به‌روی کالاها درج شده باشد اما اکنون که قرار است این طرح به‌کلی اجرا شود، مایه خوشحالی و امید است.

این شهروند سنندجی تصریح کرد: البته در برخی کالاها همچون نوشابه‌ای که خریده‌ام، قیمت تولیدکننده به‌روی آن 9 هزار و 500 تومان درج شده اما چون قیمت مصرف‌کننده ندارد من آن را 16هزار تومان خریده‌ام به‌نحوی نبود قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌روی کالا باعث هرج‌ومرج شده است.

محمد ساعدی یکی از سوپرمارکت‌داران سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: اگر طرح اصلاح قیمت‌گذاری و درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌روی کالاها عملیاتی شود و همه تولیدکنندگان به آن تمکین کنند قطعاً قیمت بسیاری از کالاها که به‌صورت افسارگسیخته و نامتعارف افزایش قیمت داشته‌اند کاهش می‌یابد.

وی افزود: به‌نظر بنده فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ نیز یکی دیگر از عوامل اصلی گرانی‌های بازار هستند به‌نحوی که فروشگاه کالایی را به‌صورت مستقیم از تولیدکننده با قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت درج‌شده روی کالا خریداری می‌کند و با دادن تخفیف‌های صوری و تبلیغاتی سودی گزاف را به جیب می‌زنند و همین حربه نیز باعث کسادی بازار خرده‌فروش‌هایی همانند بنده شده است.

یکی دیگر از شهروندان سنندجی دراین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: قیمت انواع کالاها چه اساسی و چه غیراساسی به‌قدری بالا رفته است که کمتر کسی دیگر توان خرید برخی از اقلام را دارد.

وی افزود: بنده نیز کم‌وبیش از اخباری مبنی بر درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌روی کالاها باخبر هستم و به‌نظرم اجرایی کردن این طرح می‌تواند یک‌سری سودجویی‌ها را که از طرف تولیدکنندگان بر مردم اعمال می‌شد از بین ببرد و کالا با سود واقعی و عرفی به دست مصرف‌کننده برسد.

این شهروند سنندجی عنوان کرد: اگر نظارت و بازرسی سخت بر بازار توسط مسئولان صورت نگیرد آنچه مسلم است این است که فقط مردم در این بین ضرر می‌کنند چراکه معیشت بسیاری از خانوارها به این قیمت‌ها بستگی دارد.

طرح جدید مجلس برای کنترل بازار و اجاره‌بهای مسکنکاهش مجدد قیمت گوشت مرغ تازه تنظیم‌بازار در میادین/گوشت مرغ گرم تنظیم‌بازار در میادین 26600 تومان شد

عباس تابش، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیز دراین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: هیچ کسی در هیچ واحد تولیدی حق افزایش قیمت بیشتر از مصوب کشوری را ندارد و اگر واحدی نسبت به این امر اقدام کند به‌طور جد با آن برخورد خواهیم کرد.

وی افزود: درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده از ابتدای اردیبهشت ماه برای تولیدکنندگان الزامی می‌شود و اگر تولیدکننده‌ای نسبت به این امر مبادرت نورزد تولیداتش در بازار خارج از شبکه تلقی می‌شود و باید امحا و از بازار جمع‌آوری شود.

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: قبل از اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده به‌روی کالاها، حاشیه سود برخی از اقلام که اتفاقاً کالاهای پرمصرف مردم همچون آب معدنی و نوشابه بودند از 5 تا 160 درصد بود.

وی ادامه داد: اگر تولیدکنندگان برای فروش محصولات خود با حاشیه سودی نامتعارف به‌روی جیب مردم حساب باز کرده باشند و حاشیه سودهای بالا را برای خود در نظر گرفته باشند، قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

تابش اظهار کرد: با تمکین تولیدکنندگان بر درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌روی کالاهای خود قطعاً قیمت محصولات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان یادآور شد: هدف ما از اجرای این طرح ضربه زدن به تولیدکننده نیست بلکه با در نظر گرفتن سود مجاز برای تولیدکننده و پخش‌کننده و خرده‌فروش، درصدد کنترل بازار و کمک به معیشت مردم هستیم.

انتهای پیام/487/ش+

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گفت وگو با خبرنگار تسنیم قیمت مصرف کننده حاشیه سود قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان گفت: قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» را به ۱۰ بازارچه برسانیم که همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری، محمود ایرانمنش امروز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست با رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان در خصوص بررسی عملکرد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» و چگونگی توسعه این بازارچه‌ها در سطح شهر اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در شهر کرمان وجود داشت، بازارچه‌های محله‌ای دائمی «از تولید به مصرف» راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی این بازارچه‌ها، جلب رضایت مردم است، افزود: در انتخاب محل بازارچه‌ها چند نکته را مدنظر داشتیم؛ ازجمله اینکه در محل‌هایی باشد که اقشار متوسط و پایین جامعه در آن ساکن هستند و تراکم جمعیت بالا داشته و از هسته مرکزی شهر فاصله داشته باشد.

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان بیان کرد: راه‌اندازی، فعالیت و نظارت بر بازارچه‌های محله‌ای با همکاری متقابل اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان انجام می‌شود و خوشبختانه سه بازارچه‌ای که از ابتدای فروردین‌ماه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، نمونه‌های موفقی هستند.

وی بابیان اینکه قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌ها را به ۱۰ بازارچه برسانیم تا همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند و میوه باکیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم برسد، گفت: برای واگذاری بازارچه‌ها مزایده برگزار می‌شود و قراردادهای شش‌ماهه منعقد خواهد شد و فقط افراد مورد تأیید اتحادیه می‌توانند در مزایده شرکت کنند.

محمدرضا حاج‌عباسی رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته چندین جلسه برای هماهنگی راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای تشکیل شد تا این اتفاق رقم خورد و خوشبختانه بازخورد خوبی از مردم گرفتیم.

وی با اشاره به نظارت دائمی بر فعالیت بازارچه‌های محله‌ای به لحاظ کیفیت و قیمت عرضه، خاطرنشان کرد: سعی کردیم عوامل و واسطه‌هایی که موجب گرانی میوه می‌شود را برطرف و حذف کنیم تا قیمت نهایی جهت عرضه به شهروندان، کاهش یابد.

وی افزود: قیمت میوه‌های عرضه‌شده در بازارچه‌های محله‌ای به قیمت میدان میوه و تره‌بار و بعضاً کمتر از آن است و یکی از مهم‌ترین مزایای این بازارچه‌ها، متعادل کردن قیمت بازار است.

امیر هاشمی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان نیز گفت: پس از صدور دستور راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای توسط معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان، تیمی تشکیل شد و موانع را برطرف کردیم و کار را به‌صورت جهادی پیش بردیم.

وی با بیان اینکه پس از شروع کار، مهم‌ترین نکته تداوم و حفظ دستاوردهای آن است که نیاز به نظارت و تلاش جدی دارد و دغدغه همه کسانی که به این حوزه ورود کرده‌اند، کسب رضایت مردم است، گفت: از ابتدا موارد تأسیساتی موردنیاز بازارچه‌ها را با جدیت فراهم کردیم و همچنان پای کار هستیم.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان اظهار کرد: توسعه بازارچه‌ها و مکان‌یابی مناسب را با مشورت اتحادیه انجام خواهیم داد و از افراد مورد اعتماد اتحادیه و خوشنام در بین مردم برای مدیریت بازارچه‌ها استفاده خواهد شد.

گفتنی است، سه بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» شهر کرمان واقع در میدان غدیر ۲، بلوار پزشک و شهرک شهید مطهری انتهای بلوار حضرت ابوالفضل (ع)، از اول فروردین‌ماه سال‌جاری کار خود را آغاز کرده‌اند و هم‌اکنون در حال فعالیت هستند.

کد خبر 747921

دیگر خبرها

  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه