Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:27:15 GMT

این عوامل با روان شما بازی می‌کند!

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۲۰۱۴

این عوامل با روان شما بازی می‌کند!

ایسنا/کرمانشاه یک روانشناس به تشریح عوامل موثر بر سلامت روان افراد یک جامعه پرداخت.

فاطمه مرادی به مناسبت هفته سلامت (18 تا 24 فروردین) در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت توجه به "سلامت روان" در سطح جامعه همگام با سلامت جسم، به روند افزایشی بیماری های روان در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: قاعدتا برای اینکه نظر علمی در زمینه افزایش این بیماری ها در سطح جامعه داده شود، باید کارهای تحقیقاتی در خصوص میزان شیوع این بیماری ها از طریق انجام یک سری تست ها در سطح جامعه صورت گیرد که متاسفانه برنامه اینچنینی در کشور انجام نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اما حقیقتی که این میان کتمان نمی توان کرد این است که روند افزایش این بیماری ها در سطح جامعه قابل مشاهده است و شواهد آن موجود است. البته این روند در سطح جهانی هم به همین شکل است.

این روانشناس با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی در تامین سلامت روان موثر است، گفت: اگر نگاهی به این عوامل و وضعیت آنها در سطح جامعه بیندازیم، متوجه خواهیم شد که وضعیت سلامت روان جامعه روند خوبی در پیش ندارد.

4 عامل فردی بر سلامت روان افراد موثر است

مرادی دسته اول عوامل موثر بر سلامت روان را عوامل فردی عنوان کرد و افزود: این عوامل شامل چهار مورد اصلی "بهداشت خواب"، "تغذیه مناسب"، "تامین نیازهای جنسی" و "تحرک و فعالیت بدنی" است.

وی افزود: هر یک از این عوامل چنانچه دچار اختلال شود، در کنار تاثیرگذاری که بر سلامت جسم دارند، سلامت روان را هم تحت تاثیر قرار می دهند.

مرادی گفت: در بحث بهداشت خواب متاسفانه شاهد هستیم که اغلب افراد شب زنده داری های بیخود و بی ثمر داشته و روز بعد تا ظهر می خوابند که این روند قطعا به بدن و سلامت روان آنها آسیب می زند.

 این روانشناس گفت: از طرفی در بحث تغذیه هم فست فودها جای غذاهای سالم و مقوی را گرفته اند و برخی افراد یا به دلیل مشکلات مالی و یا به دلیل عدم آگاهی دچار سوءتغذیه هستند که این هم عامل موثری در اختلال در سلامت روان افراد است.

مرادی عامل فردی دیگر در این زمینه را بحث تامین نیازهای جنسی  عنوان کرد و افزود: متاسفانه افزایش سن ازدواج ، این عامل را با مشکل مواجه کرده و همین موضوع اثرات منفی خود را بر سلامت روان افراد و جامعه گذاشته است.

این روانشناس مورد نهایی عوامل فردی دخیل بر سلامت روان را هم تحرک و فعالیت بدنی عنوان کرد و افزود: متاسفانه در این زمینه هم جامعه وضعیت خوبی نداشته و اغلب افراد از بی تحرکی و اثرات منفی آن بر سلامت جسم و روان رنج می برند.

مرادی گفت: بنابراین هرچهار عامل فردی موثر بر سلامت روان در جامعه فعلی ما وضعیت خوبی نداشته و نمی توان با توجه به این وضعیت گفت که سلامت روان مردم در وضعیت خوبی قرار دارد.

با روش تربیتی "مقتدارانه" خانواده سالم شکل می گیرد

این روانشناس در ادامه به دسته دوم عوامل موثر بر سلامت روان جامعه اشاره کرد و افزود: این عوامل همان "بسترهای محیطی" هستند که می توانند سلامت روان یک جامعه را تامین کرده و یا آن را به هم بریزند.

مرادی گفت: مهمترین این عوامل عدم وجود قوانین یکسان و عدم اجرای صحیح قانون است که موجب تبعیض های اجتماعی، اقتصادی و ... و زمینه ساز شیوع اختلالات روانی در جامعه می شود.

این روانشناس گفت: این مشکل در عدم یکسان بودن قوانین و عدم اجرای آن هم شامل محیط خانواده شده و هم محیط جامعه را در برمی گیرد.

مرادی گفت: در خانواده زمانی فرزندان با سلامت روان بزرگ می شوند که شیوه تربیتی خانواده "مقتدرانه" باشد، یعنی در کنار تامین نیازهای مالی و معنوی کودک، قوانینی هم برای تربیت او وجود داشته باشد.

این روانشناس گفت: اعمال قوانین سفت و سخت بدون تامین نیازهای مالی و معنوی فرزندان روشی "مستبدانه" است و از طرف دیگر تامین نیازهای کودک هم بدون داشتن قوانین مشکل ساز است.

مرادی گفت: همچنین عدم توجه به این دو هم در یک خانواده بسیار آسیب زاست یعنی اگر در خانواده ای نه قوانین وجود داشته باشد و نه نیازهای مالی و معنوی فرزندان تامین شود، قطعا فرزندان آن خانواده دچار آسیب های بسیاری به لحاظ روانی خواهند شد.

این روانشناس گفت: بنابراین بهترین شیوه تربیت تامین نیازهای فرزندان درکنار اعمال قانون های مناسب و متناسب با سن آنهاست و این شیوه تربیتی تاثیر بسیاری در سلامت روان فرزندان خواهد داشت.

مرادی گفت: در سطح جامعه هم به همین شکل است و اگر قانون برای همه بصورت یکسان لحاظ شود و از طرفی نیازهای مالی و معنوی افراد جامعه برطرف شود، آن جامعه از سلامت روان مناسب برخوردار خواهد شد.

این روانشناس تاکید کرد: این اجرای قانون و تامین نیازها تنها متوجه مسئولین نیست و تک تک افراد جامعه در این زمینه مسئولیت دارند و باید به هم در این زمینه کمک کنند. بطور مثال در بحث برقراری عدالت مالی، دین اسلام بر روی خمس و زکات تاکید کرده و اگر تمام افراد جامعه به این قوانین عمل کنند شاهد یک عدالت مالی در سطح جامعه خواهیم شد و فاصله های طبقاتی کاهش یافته و این امر به بهبود سلامت روان جامعه کمک می کند.

مرادی گفت: اگر در یک جامعه افراد قانون پذیر و مسئولیت پذیر باشند قطعا آن جامعه از سلامت روان خوبی برخوردار خواهد بود.

بمباران جامعه با اخبار منفی سلامت روان افراد را به خطر می اندازد

وی در ادامه عوامل دیگری را هم در سلامت روان افراد و جامعه موثر دانست و به نقش "رسانه ها" در این زمینه تاکید کرد.

مرادی گفت: بمباران جامعه با اخبار منفی سلامت روان جامعه را به طرز نگران کننده ای تهدید می کند و رسانه ها باید در این زمینه شیوه عملکرد خود را تغییر دهند.

این روانشناس گفت: در گذشته زمانی که یک قتل در گوشه ای از یک شهر یا روستایی اتفاق می افتاد، جز اهالی نزدیک آن منطقه کسی خبر دار نمی شد، اما در حال حاضر اگر جنایتی در گوشه ای از جهان رخ دهد بلافاصله توسط هزاران رسانه در سطح جهان منعکس می شود که این امر ثمری جز ایجاد اختلال در سلامت روان جامعه به دنبال ندارد.

مرادی گفت: متاسفانه اخبار منفی در رسانه ها بازتاب بیشتری دارد و همین بمباران افراد با خبرهای منفی سلامت روان آنها را تهدید کرده و آنها را در معرض اختلالات روانی قرار می دهد، چرا که با شنیدن اخباری از این دست تنها حس ناامیدی و نگرانی به آنها دست می دهد.

این روانشناس در ادامه در زمینه ارتقا سلامت روان جامعه گفت: یکی از راهکار ها در این زمینه این است که به تمام عواملی که تاکنون شرح دادیم از جمله عوامل فردی و محیطی توجه شده و اصلاح شوند.

وی افزود: از طرفی، در کنار روانشناسی بالینی که بر روی شناسایی آسیب های روانی فرد و رفع آنها تاکید دارد، ما یک بعد "روانشناسی مثبت" هم داریم که به تازگی در جهان در حال ترویج است و در این شیوه بر روی نکات مثبت فرد تاکید شده و بر روی استعدادهای او سرمایه گذاری می کنند و ما باید این شیوه را در جامعه در پیش بگیریم.

مرادی گفت:  قطعا تمام افراد در کنار آسیب ها و نقاط ضعفی که دارند، از یک سری توانمندی هم برخوردار هستند که باید این توانمندی ها شناسایی شده و بر روی آن سرمایه گذاری شود.

این روانشناس تاکید کرد: برای تامین سلامت روان جامعه باید افراد را به سمت شناسایی توانمندی هایشان و داشتن "صبر فعال" تشویق کنیم.

مرادی گفت: صبر فعال یعنی اینکه در کنار تحمل سختی ها و مشکلات افراد به دنبال راهکار حل و رفع این مشکلات باشند و تنها به جنبه های منفی زندگی نگاه نکرده و به دنبال راه حل برای رفع آنها باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه سلامت رواني روانشناس موثر بر سلامت روان روانشناس گفت سلامت روان جامعه سلامت روان افراد سطح جامعه تامین نیازهای سلامت روان بیماری ها مرادی گفت بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۲۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط شامل یک درصد از افراد جامعه است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرارسیدن روز شوراها، گفت: فرارسیدن نهم اردیبهشت، روز شوراها را گرامی می‌دارم و قدردان زحمات عزیزانی هستیم که در شوراهای شهر و روستا مشغول فعالیت هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پایه و اساس شورا که مورد تاکید در آموزه‌های دین مبین اسلام و در قانون اساسی است، استفاده از ظرفیت‌های نخبگان محلی برای جلب مشارکت مردم در حل مشکلات است.

شوراها باید مشارکت مردم در حل مشکلات را تسهیل کنند

وی افزود: شورا در ذات خود به معنای مخالفت با تصدی‌گری، دوری از نگاه بالا به پایین به جوامع محلی و پرهیز از انحصار و قدرت تصمیم‌گیری از یک نقطه است و امیدوارم شوراها بتوانند با اصلاح مداوم خود، مشارکت مردم در حل مشکلات و پیشرفت کشور را که در شعار امسال نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، تسهیل کنند.

قالیباف در ادامه با اشاره به بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس، گفت: مجلس یازدهم سرانجام طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را به مراحل پایانی تصویب رسانده است و گام بلندی برای هزینه دار کردن فعالیت‌های سوداگرانه و دلالی برداشته است.

سوداگران و دلالان در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن چیزی که مجلس مصوب کرده و این روزها در حال رفع اشکالات شورای نگهبان است، اخذ مالیات از سوداگران و دلالان است که در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند و از عرضه آنها به بازار خودداری می‌کنند تا سودهای بیشتری نصیبشان شود؛ جمعیتی کوچک که منافع شخصی خود را علی‌رغم ضرر اکثریت ۹۹ درصدی مردم بدون هیچ هزینه و محدودیتی دنبال می‌کنند و هیچ قانونی تا امروز جلودار آنان نبوده است.

قالیباف اظهار کرد: این قانون فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود که آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

وی افزود: وقتی یک مجموعه بانکی سه هزار واحد مسکونی را ساخته و خالی نگه داشته تا با تورم گران شود یا یک سوداگر اقدام به خرید میلیون‌ها دلار ارز می‌کند و منابع کشور را به قصد سوداهای شخصی کلان حبس می‌کند، باید از طریق مالیات، هزینه سوداگری و سفته بازی را چه فرد حقیقی باشد چه حقوقی پرداخت کند.

مالیات بر سفته‌بازی برای کند کردن تیغ سوداگران است

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مالیات، مالیات بر سوداگری و سفته بازی است و برای ایجاد آرامش در بازار و کند کردن تیغ سوداگران است. این قانون به صورت هوشمند و دقیق نوشته شده و به هیچ وجه معاملات طبیعی و نیازهای روزمره مردم را شامل نمی‌شود. در مجالس گذشته نیز چنین طرح و لایحه‌ای مطرح بود اما مجلسی شانه زیر بار مسؤولیت تصویب آن نداده بود.

وی گفت: مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها این قانون مهم را همانطور که قبلاً در تابستان سال ۹۹ وعده داده بود، تصویب کرد. مجلس یازدهم این مصوبه را تا رفع ایرادات شورای نگهبان و تصویب نهایی آن دنبال خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط شامل یک درصد از افراد جامعه است
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از روان تا درمان
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت