Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امروز گفت: برای نخستین بار پشه مهاجم آئدس اجیپتی در شهرستان بندرلنگه توسط کارشناسان حشره شناسی مرکز بهداشت این شهرستان کشف شد و این موضوع بعنوان یک زنگ خطر در کشور مطرح شد.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: با پیگیری و حساسیت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این پشه در بندرعباس و بندر سیریک نیز کشف و محیط های آلوده نیز بهسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابراز کرد: با مشاهده این پشه در کشور خطر بیماری های بسیار خطرناک (تب دنگی، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا) منتقله از این پشه وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت در خصوص اپیدمی ناشی از این بیماری ها هشدار داده است.

دکتر نوروزیان عنوان کرد: بر اساس آمار جهانی در 130 کشور بیماری تب دنگی، 115 کشور بیماری چیکونگونیا و 89 کشور بیماری زیکا ناشی از گزش پشه آئدس شناسایی شده است.

وی بیان کرد: پشه آئدس بر خلاف پشه مالاریا ترجیحا در آب شیرین و تمیز تخم گذاری کرده و تکثیر می شود؛ محل هایی از جمله سطل آب زیر کولر، بشقاب زیر گلدان ها و دبه های آب نگهداری شده و روباز، محل مناسبی برای رشد و تکثیر این پشه می باشند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: پشه آئدس ظاهر خاصی دارد؛ این پشه با پاهای راه راه سفید بعنوان پشه ببری نیز شناخته می شود. شهروندان در صورتی که در محل زندگی یا کار خود با پشه مشکوکی مواجه شدند پس از کشتن آن با استفاده از حشره کش، در قوطی کبریت قرار داده و به واحد حشره شناسی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس تحویل نمایند.

نوروزیان تصریح کرد: تا کنون بیمار ناشی از گزش پشه آئدس در استان شناسایی نشده است؛ تمام تلاش کارشناسان حوزه بهداشت جلوگیری از افزایش پشه آئدس و هر گونه طغیان احتمالی بیماری های ناشی از گزش می باشد، لذا قبل از اینکه اپیدمی اتفاق بیفتد باید به فکر پیشگیری باشیم.

وی اظهار کرد: یکی از بیماری های ناشی از پشه آئدس تب دنگی است که به اصطلاح تب استخوان شکن نام دارد و درمان اختصاصی و قطعی ندارد؛ علائم اولیه بیماری شامل تب، سردرد، بدن درد و علائمی شبیه سرماخوردگی می باشد و 3 تا 4 روز بعد از گزش بروز می کند.

دکتر نوروزیان با اشاره به انجام بررسی های حشره شناسی در اکثر شهرستانهای استان گفت: کارشناسان حشره شناسی شاغل در شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای استان بلافاصله پس از کشف تخم یا لارو پشه آئدس با همکاری شهرداری و آب و فاضلاب مکان های آلوده را بهسازی می کنند چرا که بهسازی بر سم پاشی در پیشگیری موثرتر است و اولویت دارد.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: پشه آئدس هرمزگان علوم پزشکی هرمزگان بندرعباس حشره شناسی علوم پزشکی پشه آئدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۲۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • سرزده با دوربین روشن در درمانگاه مطهری
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • ۱۵ اخطاریه دفع غیربهداشتی فاضلاب خانگی در سراوان صادر شد