Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:28:15 GMT

سنت‌ها و آداب مردم ایلام در ضیافت رمضان

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۲۸۳۳

سنت‌ها و آداب مردم ایلام در ضیافت رمضان

به گزارش ایرنا، رمضان ماه خوب خدا، ماه میهمانی و روزه و دعا و عبادت و تلاوت قرآن از راه رسیده و مردم هر دیار با آداب و سنت‌های ویژه و خاصی سعی می‌کنند، لحظات معنوی آن را دلنشین‌تر و با حال و هوای مطلوبی سپری کنند.

آداب و سنن و رسوم خاصی در بین مردم مناطق کردنشین در ماه مبارک رمضان وجود دارد که برخی ها با گذر زمان کمرنگ و فراموش و برخی همچنان رواج دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی گمان وجود مردمی از قوم و نژاد مختلف در هر منطقه با گذر زمان موجب تلفیق و ترویج این سنت‌ها و رسوم خاص می‌شود.

هرچند بسیاری از رسوم قدیمی در گذر زمان محو شده اما بسیاری رسوم زیبای دیگر همچون افطاری دادن و حضور در خانه بزرگ خاندان برای افطاری روز اول مرسوم است.

این میهمانی‌ها و افطاری‌ها در بین خانواده‌ها از بزرگترین خانواده تا جوان‌ترین آنها ادامه دارد و معمولا هر هفته برگزار می‌شود.

تهیه هدیه مناسب برای جوانان و نوجوانان روزه اولی نیز یکی دیگر از رسوم بسیار خوب مردم استان ایلام است که همچنان وجود دارد.

مردم مناطق جنوبی استان که عموما عرب زبان بوده و به واسطه مراودات کهنی که با مردم عراق و اعراب خوزستان دارند، سنت های ویژه و خاصی در این ماه مبارک دارند.

یکی از این سنت ها میهمان‌نوازی و افطاری دادن است که معمولا هر خانواده‌ای به اندازه وسع و بضاعت مالی خودش سعی می‌کند با پخت انواع غذاها به ویژه انواع شیرینی‌های سنتی و مخصوص و برگزاری میهمانی آن را گرامی بدارد.

تهیه غذاهای گرم نظیر حلیم و سوپ و انواع آش‌های محلی برای افطار از دیگر سنت‌های خاص سفره‌های افطاری در ایلام است.

خواندن نماز جماعت و همچنین برگزاری کلاس‌های روخوانی قرآن نیز از دیگر آداب مردم در مساجد و تکایاست که امروز حضور جوانان و نوجوانان گرما بخش این محافل است.

مردم مناطق شمالی ایلام به واسطه مجاورت با استانهای لرستان و کرمانشاه عموما دارای آداب و سنت های ویژه ای نظیر کاسه همسا و توزیع نذری و دادن افطاری به همسایه‌ها هستند.

این در حالی است که برخی خانواده‌های متمول سعی می کنند با پخت غذاهای نذری و توزیع آن در محله‌های فقیرنشین در موقع افطاری، خود را در برکات معنوی این ماه بزرگ شریک کنند.

با این حال پخت انواع غذاهای محلی نظیر آش رشته، شله زرد، آش کشک، حلیم بادمجان، آش گندم، فرنی و حریره بادام، پخت انواع شیرینی نظیر زولبیا بامیه، نان خرمایی، برساق و نان گردویی از سنت‌های مردم استان ایلام در ماه مبارک رمضان بشمار می‌رود.

بیشتر وقت ها به واسطه آپارتمان نشینی و محدودیت‌های مکانی عصر روزهای تعطیل در پارک‌ها و تفرجگاه‌ها معمولا برخی خانواده ها سفره افطاری برای مهمان خود می‌گسترانند و پارک‌ها و بوستان‌های چغاسبز و پارک کوثر از مراکز شلوغ و پر تجمع شهر ایلام بشمار می‌رود. 

هرچند به واسطه شیوع کرونا آیین افطاری به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا حدودی کمرنگ شد اما باز مجدد با شروع ماه مبارک رمضان شاهد برپایی سفره‌های افطاری هستیم.

تلفیق سنت‌های محلی با آداب و رسوم مختلف در ایام ویژه از بیاد ماندنی‌ترین خاطرات هر کدام از ما در گذر زمان است که تکرار و مرور آن بر شیرینی آن خاطرات می‌افزاید.

به امید اینکه همه در این ماه ضیافت الهی با بهره‌گیری از معنویات و دعا و نماز و روزه و تلاوت قرآن توشه‌ای برای ذخیره آخرت خویش فراهم آوریم.

برچسب‌ها ایلام آداب و رسوم ماه رمضان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام آداب و رسوم ماه رمضان ایلام آداب و رسوم ماه رمضان ماه مبارک گذر زمان سنت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۲۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد

فرماندار ایلام گفت: با توجه به خسارات ناشی از سیل در سال‌های گذشته، با اجرای طرح‌های آبخیزداری آب‌های سطحی و سیلاب مهار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عبدالصاحب نادری امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت‌_ در جلسه مدیریت بحران شهرستان ایلام اظهار کرد: مدیریت بحران در زمان وقوع حادثه مستلزم تمهیدات لازم و از قبیل پیش‌بینی شده است.

وی افزود: به همت اعضای ستاد مدیریت بحران و دستگاه‌های امدادی شاهد بحران سیلاب در سطح شهرستان نبودیم.

فرماندار ایلام ادامه داد: در توزیع آب روستایی، با توجه به اینکه شغل عمده مردم کشاورزی است برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد تا آب مصرفی کشاورزی و شرب مردم تأمین شود.

نادری تاکید کرد: ترمیم به موقع شکستگی و رفع آن از مطالبات به حق مردم است که باید در اسرع وقت مرتفع اجرا شود.

وی اضافه کرد: با توجه به خسارات ناشی از سیل در سال‌های گذشته، با اجرای طرح‌های آبخیزداری آب‌های سطحی و سیلاب مهار شده است.

ادامه داد: با کمک دهیاران و شوراها، جمعیت هلال احمر و سازمان‌های مردم نهاد جهت پیشگیری از بروز هرگونه آتش‌سوزی در مراتع وجنگل‌ها تدابیری اندیشیده شود.

کد خبر 751224

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • تصاویری از حضور باشکوه مردم ایلام در تشییع «محمد شفیع فیضی زاده»
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • تشییع پیکر پاک شهید محمد شفیع فیضی زاده با حضور پرشور مردم ایلام
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • حضور پرشور مردم ایلام در مراسم عزاداری امام صادق (ع)
  • استان ایلام در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست
  • سوگواری مردم شهر ایلام در رثای شهادت امام‌ جعفرصادق(ع)