Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@23:28:39 GMT

تورم مناطق شهری ۳۹.۷ درصد، روستایی ۴۲.۸ درصد شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۶۱۲۰

تورم مناطق شهری ۳۹.۷ درصد، روستایی ۴۲.۸ درصد شد

نرخ تورم نقطه به نقطه در طول سال ۱۴۰۰ از عدد ۴۹.۵ درصد در ابتدای سال به عدد ۳۴.۷ درصد در اسفند ماه همین سال کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایران اکونومیست، در سال 1400 شاخص قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب عدد ٣٥٤,١، 350.2 و ٣٧٦.٢ را نشان می‌دهد که نسبت به سال قبل (نرخ تورم) برای کل کشور 40.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد، مناطق شهری ٣٩.٧ درصد و مناطق روستایی ٤٢.٨ درصد افزایش نشان می­دهد. نرخ تورم نسبت به سال گذشته برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ٣.٨، ٣.٥ و ٥.١ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» در سال 1400 برای کل کشور ٥١,٥ درصد، مناطق شهری ٥٢.١ درصد و مناطق روستایی ٤٩.٤ درصد بوده است. نرخ تورم «خوراکی­ها، آشامیدنی­ها و دخانیات» نسبت به سال گذشته برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ١٢.٥، ١٣.٤ و ٩.٥ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» در سال 1400 برای کل کشور ٣٤,٦ درصد، مناطق شهری ٣٤.٢ درصد و مناطق روستایی ٣٧.٢ درصد بوده است. نرخ تورم «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» نسبت به سال گذشته برای کل کشور، مناطق شهری به ترتیب 0.6و 0.9 واحد درصد کاهش و در مناطق روستایی ١.٤ واحد درصد افزایش یافته است.

بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های کشور در سال 1400 مربوط به ماه­های شهریور (٣,٩ درصد)، مهر (٣.٧ درصد) و تیر (٣.٥ درصد) و کمترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های کشور مربوط به ماه­های اردیبهشت (0.7 درصد)، اسفند (١.٣ درصد) و آذر (١.٧ درصد) است.

متوسط نرخ تورم ماهانه در این سال برای شاخص کل و گروه­های عمده «خوراکی­ها، آشامیدنی­ها و دخانیات» و «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب ٢,٥ درصد، ٢.٩ درصد و ٢.٣ درصد است.

بررسی سری زمانی تورم سالانه در سال 1400 نشان می‌­دهد نرخ تورم تا شهریور ماه روند افزایشی داشته است و سپس تا پایان سال روند کاهشی به خود گرفته است با این وجود نرخ تورم در اسفند ماه سال 1400 بالاتر از فروردین ماه همین سال قرار گرفته است.

همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در طول سال 1400 از عدد ٤٩,٥ درصد در ابتدای سال به عدد ٣٤.٧ درصد در اسفند ماه همین سال کاهش پیدا کرده است.

نرخ تورم کل کشور بر اساس دهک‌­های هزینه‌­ای/تورم 39 درصدی دهک اول

براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم کل کشور در سال 1400 برابر 40.2 درصد است که در دهک­های مختلف هزینه­ای در بازه ٤٢.٨ درصد برای دهک اول تا ٣٩.٢ درصد برای دهک نهم نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی­ها، آشامیدنی­ها و دخانیات» بین ٥١.٨ درصد برای دهک‌های اول و نهم تا ٥١.٤ درصد برای دهک‌های سوم، چهارم و ششم است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» بین 33 درصد برای دهک ششم تا ٣٦.٣ درصد برای دهک دهم است.

فاصله تورمی در بین دهک­‌های مختلف هزینه­ای در سال 1400 به ٣,٦ درصد رسید که نسبت به سال قبل (٨.٩ درصد) ٥.٣ واحد درصد کاهش نشان می­‌دهد.

شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان

در سال 1400 بیشترین نرخ تورم خانوار‌های کشور مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ٤٨,٢ درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به استان همدان با ٣٦.٣ درصد می­‌باشد. شکاف نرخ تورم بین استان­های مختلف در سال 1400، ١١.٩ درصد است که نسبت به سال قبل ٥.١ واحد درصد افزایش یافته است.

تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور

بیشترین افزایش متوسط قیمت اقلام خوراکی در سال 1400 نسبت به سال ١٣٩٩ مربوط اقلام هلو، خربزه، هویج فرنگی، هندوانه، نخود، نوشابه گازدار، ماهی قزل آلا و سیب زمینی می‌باشد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: واحد درصد افزایش یافته آشامیدنی ها و دخانیات مناطق روستایی برای کل کشور نسبت به سال مناطق شهری گروه عمده خوراکی ها سال 1400 نرخ تورم کالا ها ٢ درصد ٧ درصد ٥ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۶۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۱۳۱ درصدی صدور سند مالکیت شهری و روستایی در گیلان

به گزارش خبرنگار مهر، حامد دائمی ظهر سه شنبه با حضور در اداره کل ثبت اسناد و املاک گیلان ضمن دیدار با مدیرکل و قدردانی از زحمات این اداره کل در راستای صدور سند اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون تعاملات مطلوبی با اداره کل ثبت اسناد و املاک در راستای صدور سند برای واحدهای روستایی و شهرهای زیر ۲۵۰۰۰ نفر جمعیت صورت گرفته است.

وی افزود: از ابتدای طرح صدور سند توسط بنیاد مسکن (از اواخر دهه ۷۰) تاکنون، برای تعداد ۸۴۹ روستای بالای بیست خانوار طرح صدور سند اجرا و تعداد ۱۶۲۷۹۵ برگ سند روستایی صادر گردیده و از سال ۱۳۹۰ به بعد نیز برای ۲۰ شهر کمتر از بیست و پنج هزار نفر جمعیت طرح صدور سند اجرا و تعداد ۴۶۱۷ برگ سند مالکیت شهری صادر شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان ادامه داد: این همکاری سبب شده تا بسیاری از مشکلات مالکیتی و دعاوی آنها در محاکم قضایی نیز بر طرف شده و کاهش یابد, و از طرفی این اسناد سبب بالا بردن ارزش مادی املاک روستائیان عزیز شده و می تواند به عنوان وثقیه مطمئن جهت دریافت تسهیلات در اختیار بانکها قرار گیرد.

وی به رتبه بندی استانها در زمینه صدور اسناد مالکیت و رتبه ۹ کشوری استان در این حوزه گفت: سهمیه سال ۱۴۰۲ صدور اسناد مالکیت در استان ۵۹۲۴ برگ بوده که با همکاری ثبت اسناد و املاک استان در سال گذشته ۷۷۹۰ برگ سند روستایی و شهری معادل ۱۳۱ درصد سهمیه صادر شده که از این تعداد، ۶۲۶۰ برگ سند روستایی و تعداد ۱۵۳۰ برگ سند شهری می باشد.

دائمی درصد تحقق صدور اسناد مالکیت روستایی و شهرهای زیر ۲۵۰۰۰ نفر جمعیت سال ۱۴۰۲ در استان گیلان را ۱۳۱ درصد اعلام کرد.

نظم و ساماندهی در صدور سند ضروری است

«نادر ناصری آذر» مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان هدف از برگزاری این جلسه تعامل و برنامه‌ریزی برای صدور سند مالکیت در حوزه روستایی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار و در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت عنوان کرد و گفت: قانون‌گذار در قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن این اختیار را به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داده است.

ناصری حاکمیت نظم و ساماندهی در فرایند صدور سند را امری ضروری دانست و ادامه داد: اگر نظم و انضباط حاکم باشد، بسیاری از مشکلات رفع می شود لذا تعامل و همکاری همه جانبه دو دستگاه عامل مهم در تحقق اهداف مدنظر است.

گفتنی است، در پایان مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اهدای لوح تقدیر و هدیه از زحمات نادر ناصری آذر مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان تقدیر بعمل آورد.

کد خبر 6093216

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • تحقق ۱۳۱ درصدی صدور سند مالکیت شهری و روستایی در گیلان
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد