Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@04:45:51 GMT

آب شرب‌ گلستانی‌ها با ۶۲۵ حلقه چاه تامین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۷۳۴۰

آب شرب‌ گلستانی‌ها با ۶۲۵ حلقه چاه تامین می‌شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج حیدریان روز سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: متاسفانه ۹۲ درصد منابع آبی استان با راندمان تنها ۳۱ درصد در کشاورزی مصرف می‌شود.

وی بیان کرد: متاسفاته زمانی که بحث کمبود آب مطرح می‌شود، همه نگاه‌ها معطوف به آب و فاضلابی است که تنها هفت درصد منابع آبی استان را تامین و صرف مصرف شرب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان خاطرنشان کرد: کاهش ۱۴ نزولات جوی نسبت به دوره بارشی بلند مدت، تغییر اقلیم و افزایش رطوبت و دمای هوا و برداشت‌ها و استفاده‌های نامتعارف سبب کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی شده است.

حیدریان یادآور شد: هفت هزار و ۲۴۳ لیتر بر ثانیه نیاز آبی استان است که هزار و ۶۷۶ لیتر بر ثانیه کمبود داریم.

وی با بیان این که اقداماتی مانند نصب کنتورهای هوشمند، انسداد چاه‌های غیرمجاز و اجرای قانون تغییر الگوی کشت، می‌تواند در جلوگیری از هدر رفت آب موثر باشد، اضافه کرد: در راستای طرح مدیریت قرق چاه‌های غیرمجاز، براساس هماهنگی انجام شده با شرکت آب منطقه‌ای استان، همه چاه‌های غیرمجازی که در فاصله ۲ کیلومتری منابع ما احداث شده باشند، مسدود و چنانچه در حال احداث باشتد، تخریب خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان تاکید کرد: با مالکین و متخلفینی چاه‌هایی که در فاصله ۲ کیلومترمربعی از چاه‌های تامین کننده آب شرب استان، اضافه برداشتی داشته باشند، برخورد خواهد شد.

وی افزود: پوشش برف از ابتدای سال آبی جاری ۳۰۰ کیلومترمربع بود که در آخر اسفند به ۱۶۱ کیلومترمربع رسید و اکنون با توحه به ‌گرمای هوا، به ۷۲ کیلومترمربع رسیده است.

حیدریان تاکید کرد: با توجه به گرمای هوا، بعید است که برای تامین منابع آب زیرزمینی بتوانیم  به این بارش و برف موجود متکی باشیم.

رییس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب گلستان با یادآوری تک منبعی بودن استان برای تامین آب شرب، گفت: تاکنون هیچ سدی با هدف تامین آب شرب در استان بهره‌برداری نشده و اگر سد نرماب تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد، مشکلی در تانین آب شرب برای ۵۵۰ هزار تفر از ساکنین شرق استان نخواهیم داشت.

حیدریان به تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه سازگاری با کم‌آبی اشاره کرد و افزود: در این کارگروه مصوب شد تا کشاورزان گلستانی در ۱۵ هزار هکتار از اراضی نسق‌دار استان کشت شالی انجام دهند.

وی درباره ضمانت اجرای این مقدار اراضی و نظارت بر آن گفت: ماموران ماده ۳۹ و نیروهای گشت مسوولیت نظارت را برعهده دارند و گزارش آنها برای محاکم قضایی، مستحکم و دارای وجاهت قانونی است که قبل از سبز شدن محصول، بتوانند جلوی آن را بگیرند.

رییس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب گلستان یادِآور شد: کارشناسان هواشناسی تغییر دمای هوا را بین نیم تا یک درجه پیش‌بینی کرده بودند که حال این افزایش به ۲ درجه افزایش یافته که همین یک درجه اختلاف تاثیر زیادی بر مصرف دارد.

وی گفت: منابع آب استان ۲ هزار و ۴۸۰ میلیون مترمکعب بود که ۵۰ درصد آن سطحی و ۵۰ درصد آن زیرزمینی است که برابر استانداردهای جهانی باید تا ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی استفاده کنیم که متاسفانه مصرف از این منابع ۹۴ درصد است.

برچسب‌ها گرگان شرکت آب و فاضلاب کشور گلستان شركت آب و فاضلاب گلستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرگان شرکت آب و فاضلاب کشور گلستان گرگان شرکت آب و فاضلاب کشور گلستان شركت آب و فاضلاب گلستان وزارت نیرو شرکت آب و فاضلاب گلستان منابع آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۷۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به برنامه دولت برای آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا گفت: طی دو سال گذشته طرح جهاد آبرسانی در پنج هزار و ۲۰۰ روستا اجرا شده و تا پایان سال جاری در مابقی روستاها به بهره‌برداری خواهد رسید.

هاشم امینی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در آئین بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی و کلنگ زنی شبکه فاضلاب شهر شازند، با اشاره به اجرای شتابان پروژه‌های حوزه آب‌رسانی در کشور توسط دولت، اظهار کرد: صنعت آب و فاضلاب وظیفه تامین آب شرب سالم و بهداشتی و مدیریت فاضلاب را بر عهده دارد و  دولت سیزدهم تاکیدات فراوانی بر کار جدی در حوزه زیرساختی به منظور تامین رفاه و آسایش مردم دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی صنعت آب و فاضلاب به دولت در حوزه تامین زیرساخت‌های توسعه پایدار گفت: در بخش فاضلاب ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه خانه برای ۹.۳ نفر جمعیت کشور تعریف شده که شاخص برخورداری فاضلاب در کشور را به ۵۷ درصد خواهد رساند که یکی از این پروژه‌ها تصفیه خانه فاضلاب شازند است تا با تکمیل این طرح مردم از ثمرات آن بهره‌مند شوند.

امینی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه حفاظت از منابع آبی نیز گفت: استفاده از ظرفیت پساب صنایع، برنامه محوری صنعت آب و فاضلاب برای حفاظت از منابع آبی است چرا که امروز در دنیا نگاه به فاضلاب و پساب تغییر کرده و پساب، یکی از ظرفیت‌های منابع آبی برای به گردش درآوردن چرخ صنعت قلمداد می‌شود.

وی گفت: آبرسانی به حدود ۵.۷ میلیون نفر، از دیگر پروژه‌های در دست اقدام است که در این راستا ۲۵ پروژه در دولت برنامه‌ریزی شد و هم‌اکنون ۱۵ پروژه به بهره‌برداری رسیده است که یکی از آنها طرح مهم آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی است که شهر آستانه، شازند و ۱۰ روستا را از آب شرب کیفی برخوردار خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر نگاه دولت به تامین آب شرب سالم در تمام نقاط کشور گفت: به همین منظور اعتباراتی از سوی دولت در نظر گرفته شده و ۱۳۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح در شازند اختصاص داده شده است.

وی در خصوص جهاد آبرسانی نیز گفت: تامین پایدار کمی و کیفی آب مناطق روستایی در قالب جهاد آبرسانی در قالب برنامه‌ای به دولت ارائه شد و برای آبرسانی پایدار ۱۰ هزار روستا هدفگذاری شد که طی دو سال گذشته این طرح در پنج هزار و ۲۰۰ روستا اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده است.

امینی از جهاد آبرسانی به عنوان یکی از طرح های اثرگذار و موفق نظام اسلامی یاد کرد و افزود: به برکت نظام اسلامی در برخی نقاط محروم که شبکه آبرسانی نداشتند و امکان تامین آب نیز وجود نداشت طرح‌های آبرسانی اجرا شده یا در حال اجراست. در شهرستان شازند نیز با اقدامات انجام شده و احداث تصفیه خانه و اجرای طرح آبرسانی، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.

وی از مردم شازند خواست نسبت به خرید انشعاب فاضلاب اقدام کنند تا با جمع آوری فاضلاب و تصفیه آن بتوان چرخ‌های صنعت این منطقه را به گردش درآورد و نیازی به کمبود آب احساس نشود و با رونق صنعت زمینه ایجاد اشتغال فراهم شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۱۰ قهرمان و ورزشکار افتخار آفرین گلستانی
  • رقابت ۱۱ هزار گلستانی ؛ امروز در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • عکس | غریق نجاتی که به سمت شما پرواز می کند
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی