Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون دومینوی گرانی خودرو، رشد شاخص کل بورس در آخرین روز هفته، بیت‌کوین دوباره اوج گرفت، کاهش رشد تجارت جهانی به ۳ درصد، بیش از ۲ میلیون خانه خالی داریم، اختصاص سه میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی و رکورد جدید تورمی در آمریکا را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومینوی گرانی خودرو روح اله عباس پور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن درباره افزایش 40 میلیونی قیمت سمند طی روزهای اخیر، گفت: تولید کنونی خودروسازان پاسخگوی تقاضای بازار نیست از سوی دیگر از آنجا که واردات نیز تا سال پیش ممنوع بود، امکان تامین نیاز بازار از این طریق فراهم نبود بنابراین بازار، حداقل با کمبود 500 هزار دستگاه خودرو روبه‌رو است. در شرایطی که تقاضا در بازار خودرو از عرضه پیشی گرفته، صحبت از توقف خط تولید خودروهایی مانند پژو 405 و سمند بدون معرفی خودروی جایگزین محلی از اعراب ندارد و به التهاب بازار دامن می‌زند. وزارت صمت باید زمانی برنامه‌های خود مبنی بر حذف تولید یک خودرو را پیگیری ‌کند که خودرویی با کیفیت بهتر و ارزانتر به بازار عرضه کرده باشد در غیر این صورت بازار نسبت به این اظهارات واکنش نشان می‌دهد، همان اتفاقی که پس از اعلام توقف خط تولید سمند در بازار خودرو رخ داد.   این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه هرچند خط تولید خودروهای بی‌کیفیت باید متوقف شود اما پیش از آن باید با توجه به نیاز بازار، خودروهای به روز، باکیفیت و با قیمت مناسب تولید به بازار عرضه شود، ادامه داد: خودروهای جایگزین سمند و پژو 405 نه تنها باید هرچه سریعتر به بازار معرفی شوند بلکه باید علاوه بر اینکه از کیفیت مناسب برخوردار باشند، قیمت کمتری نیز داشته باشند. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن با تاکید بر اینکه خودروهای جایگزین نباید تنها از نظر ظاهری با سمند، تیبا و پژو405 متفاوت باشند، تصریح کرد: اگرچه در گذشته تولید پراید متوقف شد اما خودروی جایگزین که بطور مثال تیبا بود همان کیفیت پراید را داشت و فقط از نظر ظاهری تغییر کرده بود که نباید این امر برای سمند نیز تکرار شود. کدام خودروی ارزان؟

معاون حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا خبر از تولید خودرویی ارزان در کشور داده، وعده‌ای که اما و اگرهای زیادی در مورد تحقق آن وجود دارد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ اگر قرار باشد خودروی ارزان مدنظر وزارت صمت، فاصله کیفی چشمگیری با خودروهای فعلی نداشته باشد، تولید آن توجیه ندارد و خودروسازان می‌توانند همین محصولات فعلی را عرضه کنند. از آن سو اگر قرار است خودروی وعده داده شده، دارای کیفیت قابل قبول و بهتری نسبت به محصولات فعلی (امثال تیبا و ساینا) باشد، هزینه‌بر است، بنابراین دیگر نمی‌توان نام ارزان را روی آن گذاشت.  از طرفی، تولید چنین خودرویی با کیفیت و قیمت مناسب، نیاز به تکنولوژی و فناوری روز دارد و همکاری خارجی‌ها را می‌طلبد، حال آنکه صنعت خودروی کشور فعلا در تحریم است و نمی‌تواند روی کمک خارجی‌ها حساب باز کند. به این مسائل اما احتمال رشد قیمت ارز را (به‌خصوص اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد و برجام احیا نشود) نیز باید اضافه کرد. خودروی ۶‌هزار دلاری با احتساب ارز ۲۵‌هزار تومانی، قیمتی برابر با ۱۵۰‌میلیون تومان خواهد داشت، بنابراین هر چه قیمت ارز بالا برود، هزینه تولید و قیمت تمام شده خودروی موردنظر نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین به همان نسبت دست مشتریان بیشتری از خرید آن کوتاه خواهد ماند.

رشد شاخص کل بورس در آخرین روز هفته

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۳۳۵۲۲ واحدی معادل ۲.۲۷ درصد، به یک میلیون و ۴۴۵ هزار و ۹۷۰ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد 5800 واحدی همراه شده است.

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۴۱۰ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۳ درصد معادل ۳۴۰ هزار و ۶۵۹ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۲۴۶ تومان رسیده است.

شکایت از ایلان ماسک برای تاخیر در افشای سهام توییتر

یک سهامدار شرکت توییتر از ایلان ماسک به دلیل تاخیر در افشای خرید بیش از پنج درصد سهام توییتر که باعث شد قیمت سهام این شرکت پایین بماند، شکایت کرد. مارک بین راسلا از ایلان ماسک برای تقلب در اوراق بهادار در دادگاه فدرال منهتن شکایت کرد. وی به دنبال آن است که نماینده گروهی از سرمایه گذاران باشد که سهام توییتر را از ۲۴ مارس تا اول آوریل فروختند. این سهامدار توییتر مدعی است تاخیر ایلان ماسک در افشای خرید سهام توییتر به سرمایه‌گذاران دیگر ضرر زده و حدود ۱۴۳ میلیون دلار به نفع ایلان ماسک تمام شده است.

تحت قوانین سهام، ماسک باید ظرف مدت ۱۰ روز بعد از خرید پنج درصد یا بیشتر از سهام توییتر، به کمیسیون بورس و اوراق بهادار اطلاع دهد. اما ماسک اسناد مربوط در کمیسیون بورس و اوراق بهادار را تا چهارم آوریل یا ۱۱ روز پس از این خرید تنظیم نکرد و تا آن زمان ماسک بیش از ۹ درصد سهام این شرکت رسانه اجتماعی را خریداری کرد و به بزرگترین سهامدار توییتر تبدیل شد. مارک بین راسلا در شکایتش اعلام کرده که ماسک با عدم اطلاع به موقع خرید سهام به رگولاتورهای فدرال، موفق شده است سهام توییتر را به قیمت ارزانتری خریداری کند. طبق این شکایت، ماسک اظهارنامه‌های گمراه کننده و نادرستی داشته و به سرمایه گذاران اعلام نکرده که پنج درصد سهام توییتر را خریداری کرده است. بر اساس گزارش وب سایت ان پی آر، این شکایت جدیدترین حاشیه مربوط به توییتر و ماسک است که کمتر از یک هفته پس از علنی کردن خرید سهام توییتر، هفته جاری اعلام کرد وارد هیات مدیره این شرکت نخواهد شد.

بیت‌کوین دوباره اوج گرفت

بیت‌کوین به بالای ۴۰ هزار دلار بازگشت تا نشانه‌های بهبودی را نمایان کند. بیت‌کوین روز سه‌شنبه به بالای ۴۰ هزار دلار بازگشت و پس از افت هفت روزه، ارزش خود را افزایش داد. بزرگترین ارز دیجیتال با ۰.۸ درصد افزایش به ۴۰ هزار و ۱۴۶ دلار آمریکا رسید و پس از افت ۱.۵ درصدی در اوایل روز به روندی صعودی ادامه داد. اتریوم نیز در همان زمان افزایش یافت و به بیش از ۳۰۰۰ دلار آمریکا رسید. توکن‌های برتر اکنون درست بالاتر از سطوحی هستند که توسط تحلیلگران فنی، کلیدی در نظر گرفته می‌شود. ریچ راس، استراتژیست فنی در ایورکر ای اس ای (Evercore ISI) در یادداشت روز دوشنبه خود ذکر کرد که بیت‌کوین و اتریوم در میانگین متحرک ۲۰۰ روزه خود (دقیقا مانند نزدک ۱۰۰) شکست خوردند و اکنون باید حمایت خود را در ۴۰ هزار دلار و ۲۹۰۰ دلار حفظ کنند.

توقف روند افزایشی دلار در کانال جدید

روند افزایشی دلار در کانال جدید متوقف شد. پس از ورود شاخص ارزی به کانال ۲۸ هزار تومانی در روز سوم هفته جاری و تثبیت نرخ این ارز در پله ابتدایی کانال مذکور، دیروز دلار حرکت قابل توجهی از خود نشان نداد‌ و در بازه قیمتی ۲۸ هزار و ۵۰ تا ۲۸ هزار و ۱۵۰ تومان به نوسان پرداخت. به نقل از دنیای اقتصاد؛ تحلیلگران ارزی بازار تهران نیز ضمن اشاره بر تایید خبر آزاد‌سازی منابع مالی بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی توسط وزارت امور خارجه، از تقویت ذخایر ارزی کشور پس از این آزاد‌سازی سخن گفتند. این افراد همچنین بر این باورند که با توجه به افزایش قدرت نهاد‌های بازار‌ساز پس از این گشایش ارزی، بانک مرکزی می‌تواند با تقویت حجم عرضه دلار در معاملات ارزی بازار، از نوسانات افزایشی شدید این ارز جلوگیری کرده و قیمت اسکناس آمریکایی را در کریدور مورد نظر خود به تثبیت برساند. از سوی دیگر روز گذشته بانک مرکزی طی خبری اعلام کرد که انجام هرگونه معاملات ارزی فردایی توسط صرافی‌ها یا اشخاص در بازار تهران مصداق قاچاق ارز بوده و با متخلفان به‌شدت برخورد خواهد شد.

مقام مسئول: کسی خودسرانه نمی تواند قیمت لبنیات را بالا ببرد

محمد فربد عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی در پاسخ به اینکه آیا مجوزی برای افزایش قیمت محصولات لبنی صادر شده است، گفت: به هیچ عنوان مجوزی برای افزایش قیمت وجود ندارد و کسی خودسرانه نمی تواند قیمت را بالا ببرد. وی افزود: اکنون ماه رمضان است و بدیهی است که همه می خواهند مردم با خیال راحت این ماه را سپری کنند و قطعا ستاد تنظیم بازار هم برنامه ای برای رشد قیمت در ماه رمضان ندارد. به نق از فارس؛ وی در پاسخ به اینکه آیا پس از ماه رمضان لبنیات رشد قیمت خواهد داشت؟ گفت: چنین برنامه ای وجود ندارد مگر اینکه دامداران بخواهند قیمت شیرخام را افزایش دهند. زیرا بخش عمده قیمت تمام شده لبنیات شیرخام است.

یارانه ۱۵۰ هزار تومانی برای چه کسانی است؟

با دستور رییس جمهور و در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال به ازای هر یک از اعضای خانواده به حساب سرپرستان ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ سرپرست خانوار ساعت ۲۴ جمعه ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ واریز می‌شود. این مبلغ به مناسبت ماه مبارک رمضان به‌حساب سرپرستان شناسایی‌شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که غالباً از دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری‌بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی کشور هستند و به هر دلیلی از سهام عدالت جا افتاده‌اند، واریز خواهد شد.

کاهش رشد تجارت جهانی به ۳ درصد

سازمان تجارت جهانی (WTO) روز سه‌شنبه پیش‌بینی خود را برای رشد تجارت جهانی در سال جاری از ۴.۷ درصد به دلیل تاثیر جنگ روسیه و اوکراین به سه درصد کاهش داد و نسبت به یک بحران غذایی احتمالی ناشی از افزایش قیمت‌ها هشدار داد. در گزارش ناظر تجارت جهانی آمده است که این درگیری که اکنون در هفتمین هفته خود قرار دارد، به اقتصاد جهان در یک مقطع حساس آسیب رسانده است زیرا همه‌گیری ویروس کرونا  و به طور خاص محدودیت‌های چین، همچنان بر بهبودی تاثیر می‌گذارد. انگوزی اوکونجوایویلا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی در یک کنفرانس خبری با ارائه این یافته‌ها گفت: طنین اقتصادی این درگیری بسیار فراتر از مرزهای اوکراین خواهد بود. اکنون واضح است که آسیب مضاعف همه‌گیری و جنگ، زنجیره‌های تامین را مختل کرده، فشارهای تورمی را افزایش داده و انتظارات برای تولید و رشد تجارت را کاهش داده است.

بیش از ۲ میلیون خانه خالی داریم

قاسمی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حضور در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس و ارائه توضیحات در خصوص وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی تصریح کرد: طبق سامانه املاک و اسکان که مدتی پیش ساماندهی شد، آمار خانوارهای ایرانی ۶۵ میلیون نفر بوده که وضعیت سکونت تعداد زیادی از آنها مشخص شده است. وی با بیان اینکه برای خانه‌های خالی شناسایی شده پیامک ارسال کردیم تا وضعیت سکونتی خودشان را تعیین تکلیف کنند، تاکید کرد: در صورتی که خانه آنها خالی نبوده باید سامانه املاک و اسکان اصلاح کنند. البته تعدادی از مالکان وضعیت خودشان را اصلاح کرده و برای تعداد زیادی از مالکان نیز قبض مالیاتی صادر کردیم. قاسمی بیان کرد: سامانه املاک و اسکان نواقصی داشت و موضوعاتی با سازمان امور مالیاتی و سازمان بازرسی مطرح بود که مقرر شد ظرف دو هفته، کمیته مشترک ایجاد و به وضعیت سامانه رسیدگی و نواقص آن بر طرف شود تا برای کلیه خانه‌های خالی قبض مالیاتی صادر کنیم. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تعداد خانه‌های خالی به صورت دقیق مشخص نیست و بین دو تا ۲.۵ میلیون اعلام می‌شود اما هم اکنون برای ۵۴۰ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده پیامک ارسال کردیم که از این تعداد کمی نیز مالیات اخذ شده است.

اختصاص سه میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی

بانک مرکزی به منظور تامین ارز واردات کالاهای اساسی، امروز سه میلیارد دلار اختصاص داد.

رکورد جدید تورمی در آمریکا

 تورم ۸.۵ درصد، بالاترین سطح تورم در بیش از چهار دهه گذشته در ایالات‌متحده آمریکاست. افزایش قیمت مواد غذایی، مسکن و انرژی  از جمله تولید برق از زغال سنگ، گاز و نفت به شدت به مصرف‌کنندگان ضربه می‌زند. به نقل از بیزنس نیوز، تورم ایالات‌متحده در ماه مارس نسبت به ماه مشابه سال قبل به بالاترین حد چهار دهه اخیر یعنی ۸.۵ درصد رسید که ناشی از افزایش سرسام‌آور هزینه‌های انرژی و مواد غذایی، محدودیت‌های عرضه و تقاضای مصرف کننده قوی است.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز یازدهم رمضان پیمانه اقتصادی دلار بورس قیمت لبنیات ایلان ماسک ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز یازدهم رمضان ایلان ماسک خانه های خالی اوراق بهادار افزایش قیمت سهام توییتر تجارت جهانی هزار تومانی سهام عدالت رشد تجارت هزار دلار بیت کوین ۴۰ هزار کل بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج تاریخی ایلان ماسک : خدمتکار خانگی انسان‌ نما، زیر ۳۰ هزار دلار

ربات‌های انسان‌نما نسل جدید و مورد انتظاری از ربات‌ها هستند که با استقبال خوبی از جانب مردم و تولیدکنندگان و توسعه‌دهندگان مواجه شده‌اند. درحالی‌که شاید در گذشته این نوع ربات‌ها فقط در داستان‌ها و فیلم‌های علمی-تخیلی حضور داشتند و کسی فکرش را نمی‌کرد که به همین شکل به زندگی روزمره ما وارد شوند، اما به نظر می‌رسد این امر در حال وقوع است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد شرکت تسلا در توسعه ربات انسان‌نمای اپتیموس (Optimus) پیشرفت جدیدی داشته است و طبق اعلام «ایلان ماسک»، کارآفرین معروف و مدیرعامل تسلا، فروش این ربات می‌تواند تا سال میلادی آینده آغاز شود.

ایلان ماسک البته پیش‌بینی جسورانه‌ای در مورد ربات‌های انسان‌نما کرده است. وی ضمن افشای تاریخ احتمالی عرضه اپتیموس ادعا کرد که این ربات‌ها می‌توانند به ارزشمندترین دارایی شرکت تسلا تبدیل شوند: «من فکر می‌کنم اپتیموس از هر چیز دیگر ارزشمندتر خواهد بود».

ربات اپتیموس در حال حاضر کارهای ساده‌ای را در کارخانه‌های این شرکت انجام می‌دهد. همچنین خبری که چند ماه پیش منتشر شد نشان داد که ربات‌های اپتیموس به کارخانه‌های بزرگ در سراسر ایالات‌متحده ارسال شده یا خواهند شد. با توجه به اطلاعات منتشرشده به نظر می‌رسد که ماسک، رقمی بین ۲۰هزار تا ۲۵هزار دلار را برای فروش این ربات‌ها در نظر خواهد داشت.

ایلان ماسک به‌تازگی گفته است: «ما قادریم کارهای ساده کارخانه‌ای یا حداقل این‌طور بگویم، کارهای کارخانه‌ای را در آزمایشگاه انجام دهیم. ما فکر می‌کنیم اپتیموس را در تولید محدود در کارخانه خود خواهیم داشت و تا قبل از پایان سال جاری خواهد توانست وظایف مفیدی را انجام دهد. سپس فکر می‌کنم ممکن است بتوانیم آن را تا پایان سال آینده به فروش برسانیم. این‌ها فقط حدس و گمان است. اگر یک ربات انسان‌نما دارید که قادر به حرکت در واقعیت و انجام وظایف در صورت درخواست است، هیچ محدودیت معناداری برای اندازه اقتصادی آن وجود ندارد».

شواهد حاکی از آن است که شرکت تسلا به‌طور کامل توسعه هوش مصنوعی را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت خود پذیرفته است، اما ایلان ماسک فکر می‌کند که تسلا باید به‌عنوان یک شرکت هوش مصنوعی یا یک شرکت رباتیک شناخته شود: «اگر شرکت تسلا را یک شرکت خودروسازی صرف می‌دانید، اساساً این اشتباه است و اگر سؤال اشتباهی بپرسید، پاسخ درست به آن غیرممکن است؛ بنابراین منظورم این است که اگر کسی باور ندارد که تسلا می‌خواهد خودمختاری را حل کند، فکر می‌کنم نباید در شرکت سرمایه‌گذاری کند».

ماسک مطمئن است که تسلا مسئله فناوری خودران خودروها را با یا بدون او حل خواهد کرد. بااین‌حال، توسعه ربات انسان‌نمای اپتیموس موضوع دیگری است، زیرا خطرات خاص خود را دارد. در اوایل سال جاری ایلان ماسک گفته بود که می‌خواهد ۲۵ درصد کنترل رأی را در تسلا به دست آورد تا ببیند آیا توسعه اپتیموس ایمن است و به‌درستی انجام می‌شود؟

خبر جدید ماسک در زمانی اعلام شده است که تعداد زیادی از شرکت‌ها روی توسعه ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند. چندین شرکت ازجمله هوندا، هیوندای، بوستون داینامیکس و فیگور، فعالانه در حال توسعه انواع ربات‌های انسان‌نمای خود هستند.

بااین‌حال ماسک بر این باور است که تسلا به‌طور منحصربه‌فردی در جایگاه رهبری تولید تجاری چنین ربات‌هایی قرار دارد. همان‌طور که گفته شد به گفته ماسک، نمونه اولیه اپتیموس در حال حاضر وظایف ساده‌ای را در کارخانه‌های تسلا انجام می‌دهد.

چشم‌انداز بزرگ‌تر برای تسلا

با توجه به کاهش فروش خودروهای برقی تسلا، این اطلاعیه در مورد ربات اپتیموس اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. این شرکت اخیراً کاهش ۹ درصدی سالانه درآمد سه‌ماهه را گزارش کرده است که بزرگ‌ترین کاهش آن از سال ۲۰۱۲ است. علاوه بر این، فروش خودروهای تسلا در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ درصد نسبت به سه‌ماهه قبل کاهش یافته است.

شاید به همین دلیل است که ایلان ماسک در مورد برنامه جاه‌طلبانه رباتیک خود برای اطمینان بخشیدن به سرمایه‌گذاران چنین خبرهایی را اعلام می‌کند. تأکید او بر ربات‌های انسان‌نما نشان‌دهنده تلاش حساب‌شده برای تغییر موقعیت تسلا در بازار است؛ شاید او تصور می‌کند که فروش ربات‌ها درنهایت به بخش بزرگی از تجارت تسلا تبدیل می‌شود.

درعین‌حال، ربات اپتیموس به شکل غیرقابل‌انکاری با سرعتی ثابت در حال پیشرفت است. ویدیویی که به‌تازگی منتشر شده، نسخه جدیدی از آن را نشان داد که وظایفی مانند تا کردن یک لباس را در تأسیسات تسلا انجام می‌دهد.

بااین‌حال، اظهارات ماسک را باید کمی خوش‌بینانه تلقی کرد، زیرا او در گذشته نیز چندین بار وعده‌های پیش از موعد داده است. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ ادعا کرد که تسلا تا سال ۲۰۲۰ یک‌میلیون ربوتاکسی در جاده‌ها خواهد داشت، اتفاقی که هنوز در سال ۲۰۲۴ رخ نداده است.

رقابت شدید

تسلا در این زمینه رو به رشد با رقابت شدیدی روبرو است. شرکت فیگور که با شرکت‌های بزرگ مایکروسافت و انویدیا پشتیبانی می‌شود، اخیراً همکاری خود با خودروساز آلمانی ب‌ام‌و را برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تأسیسات این شرکت در آمریکا اعلام کرده است. ویدیویی که توسط فیگور در ماه فوریه منتشر شد، ربات آن موسوم به «فیگور ۰۱» را نشان می‌دهد که وظایفی مانند درست کردن قهوه را انجام می‌دهد.به‌طور مشابه، شرکت بوستون داینامیکس هفته گذشته از ربات انسان‌نمای اطلس (Atlas) در یک ویدیو رونمایی کرد که در آن مشاهده می‌شود که در حال انجام مانورهای آکروباتیک، از حالت درازکش به ایستاده و راه رفتن است.

رقابت برای دستیابی به ربات‌های انسان‌نمای تجاری بادوام در حال داغ شدن است. ورود تسلا با آخرین پیش‌بینی‌های جسورانه ایلان ماسک، بُعد جدیدی به این چشم‌انداز فناوری که به‌سرعت در حال تحول است، داده است.

درحالی‌که سال ۲۰۲۵ برای ورود اپتیموس به بازار ممکن است خیلی بلندپروازانه به نظر برسد، تأثیر آن‌ها در آینده نزدیک برای متحول کردن نحوه کار و زندگی انسان‌ها برجسته خواهد بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • حراج تاریخی ایلان ماسک: خدمتکار خانگی انسان‌نما، زیر ۳۰ هزار دلار
  • عقبگرد در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حراج تاریخی ایلان ماسک : خدمتکار خانگی انسان‌ نما، زیر ۳۰ هزار دلار
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​