Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری: ایجاد بوستان مادر و کودک در تهران، تصمیمی بود که شهردار تهران در هشتمین برنامه قرار خدمت خود، آن را رسانه‌ای کرد و علیرضا زاکانی گفت که هر محله باید یک بوستان مادر و کودک داشته باشد. البته نمی‌توان تهران را در ایجاد بوستان مادر و کودک پیشگام دانست؛ چراکه محمدرضا کلایی، شهردار پیشین مشهد، تیرماه سال گذشته بوستان مادر و کودک را در بلوار امامت به بهره‌برداری رساند؛ طرحی که به‌گفته اعضای شورای شهر تهران جذاب و به‌گفته عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران یکی از مطالبات اصلی شهروندان نیز است، اما به‌دلیل عدم‌شفاف‌سازی از سوی مدیران شهری و سوء‌برداشت توسط برخی رسانه‌ها با تیترهای حصارکشی بوستان‌های پایتخت، زنانه و مردانه شدن پارک‌ها، ممنوعیت ورود آقایان به بوستان‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در شبکه‌های اجتماعی ‌ترند شد. فارغ از حاشیه‌سازی‌‌های صورت گرفته، واقعیت ماجرا این است که مدیریت شهری قصد دارد در راستای احترام به خانواده به‌ویژه مادر و کودک گامی بردارد، اما قشری خاص تلاش می‌کنند با غرض‌ورزی‌ها رویکرد مدیریت شهری را سیاه جلوه دهند.

زنانه و مردانه معنا ندارد
آن‌طور که شهردار تهران در صحن شورا شفاف‌سازی‌ طرح بوستان مادر و کودک را تشریح کرد، قرار نیست با تفکیک جنسیتی ورود آقایان به بوستان‌ها محدود شود، بلکه در محله‌ها بخشی از بوستان‌ها به حضور مادران و کودکان اختصاص داده می‌شود و اگر محله‌ای فاقد بوستان باشد، بوستان مادر و کودک در آنها احداث خواهد شد.
بوستان مادر و کودک دارای نگهبان، اتاق شیردهی و تعویض پوشک کودک، زمین‌بازی، مسیر پیاده‌روی، سرویس بهداشتی و فضای سبز مناسب است و مادران می‌توانند در یک فضای کاملاً آرام و امن لحظاتی را بدون دغدغه با کودکان خود سپری کنند. به‌گفته سخنگوی شهرداری تهران، این فضاها متفاوت از بوستان بانوان است. (در تهران 7پارک بانوان ایجاد شده و قرار است 2پارک دیگر هم اضافه شود که با این کار تعداد بوستان بانوان به 9مورد می‌رسد.) در بوستان بانوان که چند سال می‌شود پذیرای بانوان پایتخت هستند، ورود آقایان ممنوع است، اما در بوستان مادر و کودک، فضا به‌گونه‌ای طراحی شده که حضور برای مادر و کودک جذاب است و اولویت با کودک و نیازهای اوست.
 تفکیک جنسیتی هم در این طرح مطرح نبوده و نیست. عبدالمطهر محمدخانی دراین‌باره گفت: «این کار براساس مطالبات شهروندان در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است؛ چراکه مردم در ملاقات‌های مردمی یا از طریق سامانه 137، گلایه‌های خود از وضعیت بوستان‌ها را مطرح و از وجود اراذل‌واوباش، توزیع‌کنندگان مواد‌مخدر، معتادان متجاهر و افراد هنجارشکن ابراز نارضایتی کردند و خواستار رفع این مشکلات و مناسب‌سازی پارک‌ها برای حضور خانواده‌ها شدند. سگ‌گردانی در بوستان‌ها هم معضل دیگری است که سبب نگرانی خانواده‌ها شده و طی سال‌های اخیر انتشار اخباری از حمله سگ‌ها به کودکان در بوستان‌ها این نگرانی‌ها را تشدید کرده است. به هر حال خانواده حق دارد نگران سلامت فرزند خود باشد و به همین دلیل شهرداری تهران با ایجاد بوستان مادر و کودک تصمیم دارد به این دغدغه‌ها پایان دهد و فضای ایمنی برای حضور کودکان همراه با مادران برای بازی و تفریح فراهم کند.»

هر ناحیه یک بوستان مادر و کودک
شهرداری تهران در راستای پیگیری مطالبات شهروندان مبنی بر مناسب‌سازی بوستان‌ها 2گزینه پیش‌رو داشته است. محمدخانی این موضوع را مطرح کرد و گفت که انجام عملیات اجرایی و بهسازی بوستان‌ها نخستین گزینه و ایجاد بوستان مادر و کودک گزینه دوم بود که پس از بررسی‌های کارشناسی تصمیم بر آن شد تا گزینه دوم در دستور کار قرار گیرد و در هر محله شهر یک بوستان مادر و کودک ایجاد شود که در نهایت شمار بوستان‌های مادر و کودک به 352بوستان می‌رسد. به‌گفته او، 30بوستان در دوره مدیریت شهری ششم برای حضور مادران و کودکان مناسب‌سازی شده است.

بوستان‌های ویژه مادران و کودکان در جهان
کافی است عبارتی مثل «Special park for mother and child» را در گوگل جست‌وجو کنید تا با تعداد فراوانی از نمونه پارک‌هایی در شهرهای مختلف دنیا آشنا شوید که مخصوص حضور مادران و کودکان هستند. در این‌گونه پارک‌ها تجهیزات خاصی و وسایل بازی بیشتری برای حضور کودکان همراه با خانواده وجود دارد. البته که در این پارک‌ها آقایان نیز مانند بانوان اجازه حضور دارند، اما آنچه در این میان مهم است اینکه برخی از پارک‌ها عنوان بوستان مخصوص مادر و کودک را دارند. در جست‌وجوی اینترنتی به‌طور حتم تصاویری از این نوع بوستان‌ها را خواهید دید؛ به‌طور مثال در آمستردام بخش بزرگی از یک‌بوستان را در راستای شهر دوستدار کودک به مادران و کودکان اختصاص داده‌اند. در شهرهای ایالت یوتای آمریکا نیز 5پارک اینچنینی وجود دارد. سیتی‌کریک، موری پارک و پارک دوستی اوگدن جنوبی ازجمله این بوستان‌ها هستند. در لندن نیز شهرداری برای افزایش امنیت مادران حین گردش و تفریح به‌دنبال ایجاد فضاهای امن به‌ویژه در بوستان‌هاست.  جالب اینکه بسیاری از شهرهای دنیا برای راحتی و امنیت مادران و کودکان، از این موضوع هم فراتر رفته‌اند و در بسیاری از فضاهای همگانی، امکانات ویژه‌ای را برای مادران فراهم کرده‌اند؛ به‌طور نمونه در فضاهای پارک حاشیه‌ای مراکز خرید، خط‌کشی‌های ویژه‌ای انجام شده تا دارای علائم ویژه برای پارک خودروی مادر و کودک باشند.

منبع: الف

کلیدواژه: مادران و کودکان شهرداری تهران بوستان ها برای حضور یک بوستان پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۳۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • فیلم | کلنگ بیمارستان مادر و کودک بجنورد بر زمین خورد
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی