Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-28@09:51:44 GMT

زنجیره‌ های تامین تجارت جهانی؛ در معرض آزمایشی دیگر

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۴۸۳۸

تین نیوز

در حالی که اعمال قرنطینه‌ های جدید در بنادر و شهرهای بزرگ چین نشان می‌ دهد که همچنان پیامدهای ناشی از همه گیری کرونا به پایان نرسیده، حمله نظامی روسیه به اوکراین، بار دیگر تجارت و زنجیره‌ های تامین تجارت جهانی را در معرض آزمایش جدیدی قرار داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از آسام تدبیر، عدم تعادل عرضه و تقاضا، ناکارآمدی زنجیره‌ های تامین و تحریم‌ ها به طور مداوم به تجارت جهانی ضربه می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، بازرسی‌ های شدید گمرکی در مرزهای بین کشورها، تغییر مسیرهای ایجاد شده برای رساندن ایمن کالاها به مقاصد آنها و همچنین کمبود رانندگان و کارگران، جابجایی کالاها را به تأخیر می‌اندازد و ظرفیت‌های حمل‌ و نقل را نیز کاهش می‌ دهد.

طبق گزارش اتاق بین‌ المللی کشتیرانی، حدود ۱۵ درصد از کل دریانوردان فعال در حوزه کشتیرانی بین‌ المللی اهل روسیه و اوکراین هستند و بسته شدن حریم هوایی آن کشورها، سفر و جابجایی را برای این دسته از دریانوردان دشوار کرده است.

 بسیاری از رانندگان کامیون شاغل در اروپا اوکراینی هستند و احتمالاً کمبود ۴۰۰ هزار راننده کامیون در سراسر اتحادیه اروپا احساس خواهد شد.

اگرچه سهم  روسیه و اوکراین از تجارت جهانی بیش از ۲ درصد نیست، اما هر دو کشور از صادرکنندگان مهم کالا هستند.

روسیه و اوکراین علاوه بر صادرات انرژی، محصولات کشاورزی مانند گندم، جو، ذرت، روغن آفتابگردان و مقادیر زیادی کالا مانند کود شیمیائی، پالادیوم، پلاتین و نیکل و غیره صادر می‌کنند.

برای مثال اتحادیه اروپا ۳۰ درصد نیکل، ۸۱ درصد سنگ معدن و کنسانتره نیکل، ۴۹ درصد از محصولات نیمه و تمام آهنی یا فولادی و بیش از ۲۰ درصد مس و پلاتین مورد نیاز خود را از روسیه وارد می کند.

حتی اگر مبالغ معاملات همیشه بالا نباشد، وابستگی‌ های واضحی در زمینه های مختلف وجود دارد، به طوری که کشورهای کم درآمد به مواد غذایی و کود شیمیایی صادراتی روسیه و اوکراین وابسته هستند.

آنچه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را دچار مشکلات بیشتری می‌ کند، افزایش هزینه‌ های حامل‌ های انرژی است.

بالا رفتن قیمت سوخت به طور قابل توجهی هزینه های حمل‌ونقل را افزایش می‌دهد و باعث رشد قیمت کالاها در طول سال خواهد شد و همه حلقه‌های زنجیره تامین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این مشکلات، تأخیر و ازدحام زیادی را در طول زنجیره‌های تأمین به وجود آورده، به همین دلیل اگر درگیری روسیه و اوکراین هر چه زودتر خاتمه پیدا نکند، مسیرهای حمل‌ و نقل دریایی، ریلی و هوایی باید به طور کلی و مجددا سازماندهی شوند.

اکنون‌ فرستندگان کالا نمی توانند از راه آهن اروپا- آسیا (کریدور شمالی - ترانس سیبریا ریل وی)  که از خاک روسیه می گذرد، استفاده کنند.

در نتیجه، تحویل مواد اولیه حیاتی و محصولات نهایی به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اروپایی که قبلا از این مسیر انجام می‌شد، به تعویق می‌ افتاد.

از سوی دیگر، به نظر می‌ رسد مشکلاتی که برای زنجیره‌ های تامین تجارت جهانی، به دلیل جنگ روسیه و اوکراین ایجاد شده، بر خلاف معضلاتی که در دوران همه‌ گیری کرونا شکل گرفتند، احتمالا عمر بیشتری خواهند داشت و بعید است به زودی به حالت عادی بازگردند.

در نتیجه این چالش‌ها، برخی دالان‌ های لجستیکی برای همیشه تغییر مسیر خواهند داد و امکان دارد برخی ممالک، کالاهای وارداتی از روسیه را با محصولات سایر کشورها جایگزین کنند.

 البته هنوز به سختی می‌توان پیامدهای بلندمدت این تحولات اخیر را تعیین کرد اما با اطمینان می‌ توان گفت که تجارت جهانی در سال جاری بیش از حد انتظار تضعیف می‌شود.

اگرچه تحریم‌ های بین‌ المللی وضع شده علیه روس‌ ها و ممنوعیت‌ های داوطلبانه اعمال شده در برخی از کشورها برای تجارت با روسیه و همجنین تلاش‌ برای کاهش واردات نفت و گاز از آن کشور، همگی به تجارت جهانی در سال جاری ضربه خواهند زد، اما اقتصاد ایالات متحده و آسیا (به استثنای چین) ارتباط اقتصادی محدودی با روسیه دارند که نویدبخش تداوم تجارت در آن مناطق است، هر چند پیامدهای غیرمستقیم درگیری روسیه و اوکراین، و کاهش تقاضا در اروپا می‌تواند تا حدی بر روند تجارت آنان نیز تاثیر بگذارد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: چین روسیه تجارت تین اتحادیه اروپا محصولات کشاورزی کود معدن مواد غذایی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نفت و گاز اتحادیه اروپا تجارت جهانی زنجیره تامین حمله روسیه به اوکراین جنگ اوکراین روسیه و اوکراین تجارت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۴۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

بانک مرکزی در ادامه برنامه های خود جهت توسعه ابزارهای تامین مالی زنجیره ای و با هدف تسهیل تامین مالی بنگاه های اقتصادی نسبت به طراحی و عملیاتی سازی «برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین» از طریق بانک های صادرات و تجارت اقدام کرد.   به گزارش ایسنا از روابط عمومی بانک مرکزی، به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‌‏/۰۰ سال ۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه ای و فناورانه و با همکاری بانک های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه سال جاری عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.     در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند.   لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می کند.   مزایای برات الکترونیکی  برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:   قابلیت انتقال در زنجیره های فعالیت های اقتصادی

-    امکان صدور برات الکترونیکی  تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار

  معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی

  امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره   با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه های اقتصادی در طول زنجیره های فعالیت آنها فراهم شده است.   لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور  ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • مکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد