Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در نشستِ آغاز سالِ نو با استادان و پژوهشگران این مرکز از انتشار جلد ۲۵ دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، نشست صمیمانه ریاست مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) با استادان، پژوهشگران و کارکنان این نهاد علمی و پژوهشی به‌مناسبت آغاز سال نو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظم موسوی بجنوردی طی این دیدار، در سخنانی کوتاه، ضمن تبریک سال نو، از انتشار جلد ۲۵ دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.


در ادامه، احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام مرکز، از دوسه‌سال‌ سختِ گذشته گفت و از همه استادان، پژوهشگران و کارکنان مرکز که ماندند و ایستادند، قدردانی کرد. 


 مسجدجامعی اما درباره اهمیت هماهنگی نظام علمی و اجرایی اظهار کرد: کار علمی وقتی گسترده و بزرگ باشد، حتماً ساختار و نظام اداری و اجراییِ منظم می‌خواهد که مانندِ ساعت کار ‌کند و باید با هماهنگی با بخش علمی باشد وگرنه کار با شخصِ پژوهشگر به نتیجه نمی‌رسد.


او افزود: در فراز و فرودی که پشت سر گذاشتیم، کرونا البته مؤثرترین عامل بود. در این دوره مرکز بسیار آسیب دید اما مسائل و مشکلات پیشین در حال رفع است. چون اگر به لحاظ پشتیبانی گسست رخ دهد، کار سخت‌تر خواهد شد.

او با اشاره به لزوم تعیینِ تکلیف برای پرونده‌های علمی که بعضاً ۱۵ سال است که ناتمام مانده، گفت: باید چشم‌انداز بلندتری هم داشت و کار را به جوانان سپرد. اصلاً یکی از وظایف یک مجموعه علمی مانند مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی، تعلیم و تربیت پژوهشگرانِ نسلِ آینده است تا باشند و چراغ‌داری کنند.


مسجدجامعی در پایان خاطرنشان‌ کرد: امسال، سال بهتری پیش ‌رو خواهد بود. وضعیت اعتبارات تثبیت و جلد ۲۵ در سال جاری منتشر خواهد شد تا در آستانه ۴۰ سالگی که نماد پختگی است، مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی نمونه بنیادِ ریشه‌دارِ ایرانیِ در بخش خصوصی باشد که از تاریخ و جغرافیا و فرهنگ و ادبیات و مردم‌شناسی این سرزمین دفاع می‌کند.

سپس علی بهرامیان، معاون علمی مرکز نیز ضمن توجه به پشت سر گذاشتن بحران‌های سخت، از فقدان نسل نخست استادان و پژوهشگران مرکز گفت که از نظر علمی و عملی، وجودشان مغتنم بود و بنیانی که گذاشتند همچنان‌ پابرجاست اما باید به تربیت نسل جدید توجه کرد.

بهرامیان در ادامه بیان کرد: مراکز علمی همچون مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی، برای آینده خود، آدم تربیت می‌کنند زیرا تولید کتابِ مرجع استانداردِ قابل توجهی را می‌طلبد و در این راستا یافتن مؤلف، نگارش مقاله و انتشار آن بسیار سخت است و اگر مدخل‌نویسانی تربیت ندیده باشند، در آینده با چالش‌هایی مواجه خواهیم شد. ارتباط با نسل جوان مهم است و چه‌بسا پرورش نسل جدید از خودِ دائرة‌المعارف‌نویسی مهم‌تر است.


او در پایان یادآور شد: بعد از عبور از بحران‌ها، باید با سرعت مطمئنه کار کنیم و اگرچه انتشارِ برخطِ مداخل و مقالات مهم است اما نباید از انتشار کاغذی برکنار ماند. مشکلات و مسائل را دست‌دردست هم مرتفع می‌کنیم و پیش می‌رویم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کاظم موسوی بجنوردی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی دائرة المعارف بزرگ اسلامی جلد ۲۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۴۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • انشعاب برق ۱۶۰ مرکز تجاری در محدوده بازار تهران ایمن سازی شدند
  • ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه
  • قرارداد خرید اتوبوس برقی از چین منع انتشار داشته است
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی