Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: آرسنیک آب در برخی محدوده‌های فعالیت معادن مس به ١٢ برابر حد مجاز رسیده و در شاخص‌های آلودگی هوا نیز دیگر مرتع سالم در مناطق مس‌خیز استان نداریم.

محمدرضا پورابراهیمی امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با تاکید بر لزوم بازنگری در فعالیت برخی صنایع بزرگ استان کرمان عنوان کرد: یکسری فعالیت ها در صنایع اصلی استان کرمان داریم که تاثیر آنها بر محیط زیست استان به اندازه وزنشان است که ضرورت بازنگری در فرایند تولیدی این صنایع وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی  افزود: ضرورت دارد چارچوب های محیط زیست رعایت شود که اگر این کار انجام نشود، شاهد شرایط بحرانی در استان خواهیم بود و امروز نتیجه برخی اقدامات خلاف زیست محیطی را در برخی مناطق کشور می بینیم.

وی تصریح کرد: صنعت مس در استان کرمان وضعیت زیست محیطی نامطلوبی دارد و نتوانسته همگام با پیشرفت دنیا، حرکت کند؛ متاسفانه در کشور نیز نسبت به سایر صنایع عقب مانده است.

پورابراهیمی با مقایسه مس با گل گهر در سیرجان افزود: شرکت گل گهر با ذخیره ١.٢ میلیارد تن در سال ٧۴ کار خود را در استان کرمان آغاز کرد و امروز گل گهر در حوزه توسعه فعالیت ها با توجه به ذخیره منابع، در تولید، سودآوری و اشتغال زایی از صنعت مس پیشی گرفته است.

وی با بیان اینکه گل‌گهر سال گذشته ١۵٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در طرح های توسعه استان کرمان انجام داد تصریح کرد: اما تولید شرکت مس از پیش از انقلاب تاکنون با این همه فعالیت از ١۵٠ هزار تن مس کاتد به ۲۵۰ هزارتن غیر از قراضه برداری رسیده درحالی که قرار بوده به ٨٠٠ هزار تن برسد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آرسنیک آب در برخی محدوده های فعالیت معادن مس به ١٢ برابر حد مجاز رسیده و در شاخص های آلودگی هوا نیز دیگر مرتع سالم در مناطق مس خیز استان نداریم.

وی با بیان اینکه هر دام این مناطق دچار آفتی شده و این وضعیت در استان کرمان قابل قبول نیست تاکید کرد: در شرایط کنونی هم تولید به جایی نرسیده و هم محیط زیست ما در حال نابودی است.

پورابراهیمی افزود: شرکت ملی مس یکی از آن شرکت های صادراتی است که سهمی قابل توجه باید در این حوزه داشته باشد و براحتی می‌توانیم پنج میلیارد دلار منابع ارزی از شرکت مس داشته باشیم اما اینگونه نیست.

وی یادآور شد: بازنگری در تولید صنایع را از استان کرمان آغاز کردیم و در این زمینه ظرفیت های مس در این استان بسیار زیاد است؛ در منطقه راور، جیرفت، بم، رابر و بسیاری مناطق استان این ظرفیت وجود دارد که باید از آن بهره برداری شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: به شدت منتظر بررسی شاخص های زیست محیطی در صنعت مس هستیم؛ برخی فکر می‌کنند توسعه با محیط زیست سازگاری ندارد اما اینگونه نیست، شرکت هایی در دنیا با حفظ محیط زیست تولید خود را از ٢٠٠ هزار تن به یک میلیون تن رسانده اند.

وی عنوان کرد: شرکت هایی داریم که در کنار توسعه واحد معدنی مس، دامداری زده اند که رابطه محیط زیست را با این معادن نشان می دهد؛ در استان کرمان نیز باید به همین گونه عمل شود اما اگر مسیر توسعه را متوقف کنیم، غیرمعقول است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس همچنین با بیان اینکه راور منطقه محرومی در استان کرمان محسوب می شود، اظهارداشت: این شهرستان امکان سرمایه گذاری در بیش از ٩۵ درصد از مساحت خود را ندارد چرا که محیط زیست، نیروگاه هسته ای یا ایمیدرو آن را بلوکه کرده و این در حالی است که بزرگترین ذخایر را در این منطقه داریم؛ محیط زیست در این زمینه راهکار اجرایی توسعه در کنار حفظ محیط زیست ارائه دهد و ما هم در کنارشان خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وضعیت شاخص های اقتصادی کشور اینک رو به رشد است گفت: دیشب در خدمت مقام معظم رهبری بودیم، تاکید ایشان بر توانمندی درونی کشور بود که اساس حرکت ما در دولت سیزدهم است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: طی سال‌های گذشته توسعه اقتصادی و بهبود شرایط معیشتی را به برجام گره زدند که این بزرگترین خطای راهبردی کشور بود که به معنی شرطی کردن سفره مردم است.

وی خاطرنشان کرد: نرخ رشد صادرات در نیمه دوم سال گذشته ٣٠ درصد افزایش یافت و با همین سرعت پیش می رود که پیش بینی ما از اقتصاد ایران مثبت است؛ همچنین متوسط رشد اقتصادی در دولت یازدهم و دوازدهم صفر بود و نرخ رشد اقتصادی ایران براساس گزارش بانک جهانی و صندوق بین المللی پول امسال مثبت خواهد بود که این مهم به واسطه تغییر نگرش شکل گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آرسنیک معدن مس محیط زیست آلودگی هوا استانی اجتماعی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی استان کرمان محیط زیست گل گهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۵۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان