Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعد الله زارعی کارشناس مسائل سیاسی در مورد نقش انگلیس در افغانستان گفت انگلیس در صحنه اجرا ادامه آمریکا محسوب می شدند و تصمیم گرفتند  تا در کل منطقه غرب آسیا قدرت گذشته را احیا کنند. در اینجا یک وضعیت مستقل از آمریکایی را هم برای خودشان ایجاد کردند و  آرام آرام انگلیسی ها توی منطقه ما فعال شد ند در افغانستان در پاکستان در عمان در امارات در اینجا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان انگلیسی‌ها در پشت صحنه تحریکاتی هستند که این تحریکات در واقع مبنای شکل دهی به یک دولت انگلیسی است که دولت انگلیسی یک مقدار جنبه قومیتی هم داشته باشد لذا با تاجیک‌ها هزاره‌ها و دیگر اقوام افغانستان نشست برگزار کردند تا بعد از آمریکا و شکست طالبان در برپایی حکومت یک دولت انگلیسی بر روی کار بیاید. 

زارعی گفت به نظر بنده انگلیس با شکست مواجه میشه  بخاطر اینکه انگلیس در افغانستان تجربه شده انگلیسی‌ها در افغانستان شکست خوردند با اینکه ابرقدرت بودند و کمپانی هند شرقی را هم داشتند از همین افغانها شکست خوردند و لذا این افغانی‌ها حاضر نمی شوند با انگلیسی‌ها همکاری کنند.

کارشناس مسائل سیاسی در مورد نقش اسرائیل در افغانستان و حوادث اخیر گفت به نظرم اسرائیل این سرزمین رو از جمله اهداف خود به خصوص علیه جمهوری اسلامی ایران می داند. صهیونیست‌ها برای برهم زدن قدرت ایران می خواهدایران را در موقعیت مرزی درگیر کند لذا در مرزهای آذربایجان در مرزهای ترکیه در مرزهای عراق در مرزهای افغانستان در مرزهای پاکستان می خواهند ایران را درگیر کنند و لذا اینا شروع کردند به یکسری نفوذها در منطقه ما در اربیل اینها پایگاه زدند که خوب اخیرا تحرکات این پایگاه علیه ایران داشت و پاسخ قاطعی ایران به این پایگاه داد در پایگاه هوایی آذربایجان هم نفوذ کردند که پاسخ قاطعی از ایران دریافت کردند.

زارعی گفت این حادثه که در مشهد و سفارت رخ داد هیچ ربطی به پشتون ها و هزاره ها و دیگر اقوام ندارند بلکه سیستم های امنیتی غربی پشت این قضیه هستند. 

زارعی گفت از سویی طالبان وضعیتش را مشخص نکرده و برای ما و دیگران مشخص نیست چه موضعی دارد چون با همه کشورها نشست داره آمریکا چین نشست هیئت پاکستان با روس ها و با همه نشسته کرده است و نمی دانیم که این جریان به چه خط مشی دارد پشتیبان سعودی‌ها تکفیری ها یا مشی امنیت ساز و حکومت مدار. 

در اینجا روابط روشن بین دولت افغانستان و دیگر همسایگان شکل نگرفته است و این در راستای سیاست آمریکا در به هم ریختگی و آشفتگی افغانستان است

سعدالله زارعی در مورد نقش عربستان سعودی گفت در این میان عربستان سعودی حادثه تروریستی حرم‌رضوی را محکوم نکرد و از سوی دیگر کسانی که این ترور را انجام دادند به صراحت از افکار تکفیری دفاع کردند. 

از سوی دیگر سیاست رسمی بن سلمان کشیدن ناامنی به داخل ایران است وی تصریح کرده است برای اینکه در یمن پیروز شویم باید ناامنی را به داخل ایران گسترش دهیم. 

زارعی گفت آمارها می گوید بین ۵ تا ۷ هزار نیروی تکفیری در افغانستان حضور پیدا کرده و دارد گسترش پیدا می‌کند این حضور به خاطر آرمان‌های شخصی و گروهی نیست بلکه به خاطر دستوری است که دریافت کرده اند و آن دستور کار این است افغانستانی که پایگاهی برای منافع آمریکا بود نباید زمینه‌ای برای سیاست های دیگر کشورها از جمله چین و روسیه باشد

این سیاست هیچ گاه موفق نخواهد شد زیرا افغانستان طعم تکفیر را چشیده و زخم تکفیر را بر بدن دارد لذا طالبان اعلام می کند طالبان ۲۰ سال پیش نیست و این حساسیت  را می‌خواهد کنار بزند. 

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان عربستان ایران تکفیر انگلیسی ها زارعی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!

تین نیوز

به گفته مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است و ادعای اینکه زیرمجموعه دولت ایران، وزارت راه یا شرکت راه آهن است، صحیح نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، شهرام جعفری مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران در پروژه های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند اما هیچ شرکت خصوصی نمی تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

جعفری ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

وی افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

جعفری افزود: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

وی ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

شهرام جعفری گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید داشت: شرکت راه آهن قطعا از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دستور استاندار کردستان برای کمک به اردوهای راهیان نور
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • افزایش قدرت در حوزه نظامی عملیات «وعده صادق» را رقم زد