Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سکینه خاتون مهدیان پور»، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نسخه کتب خطی، چاپ سنگی و سربی در تالار مفاخر کتابخانه‌های عمومی استان نگهداری می‌شود که از این تعداد ۵۹۷  نسخه خطی، ۶ هزار و ۲۰ نسخه چاپ سنگی و سربی است.

وی اظها رداشت: استان مرکزی به لحاظ تعداد کتاب‌های خطی، چاپ سنگی و سربی یکی از استان‌های برتر کشور محسوب می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: بخش نسخ خطی این اداره کل با فن آوری‌های نوین الکترونیکی و کتابخانه‌ای در حال خدمت رسانی است.

مهدیان پور افزود: با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از میراث مکتوب سال ۱۳۸۷ این تالار با هدف گردآوری و حفظ منابع نفیس و ارزشمند در طبقه فوقانی کتابخانه عمومی استاد دهگان راه اندازی و منابع نفیس از تمام کتابخانه‌های عمومی استان جمع آوری و در این محل قرار گرفت.

وی اظهار داشت: از مشکلات نگهداری نسخ خطی رطوبت محل نگهداری است که خوشبختانه این امر نیز تحت کنترل است و توسط دستگاه رطوبت سنج همواره اندازه گیری می‌شود و به گفته مسئول تالار مفاخر، تمامی کارکنان این تالار نسبت به نحوه نگهداری نسخ خطی دغدغه دارند.

وی به قدمت برخی نسخه‌ها اشاره کرد و گفت: اکثر کتب نگهداری شده در این تالار زمینه قرآنی و مذهبی دارند و در واقع بیش از نیمی از کتاب‌های موجود، در زمینه دینی هستند. 

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: تالار مفاخر اراک از کتب خطی، چاپ‌های سنگی و سربی حوزه علمیه حاج محمدابراهیم اراک، خانواده زنده یاد استاد ابراهیم دهگان، خانواده زنده یاد استاد محمود عدلی اراکی، خانواده زنده یاد استاد حسین واعظ‌زاده، خانواده زنده یاد استاد شریعت‌مدار ساوجی (کتاب‌های خطی ساوه)، خانواده زنده یاد استاد سید مصطفی واعظ تهرانی (کتاب های خطی ساوه)؛ خانواده مرحوم یونانی پور، خانواده رضایی و خانواده مرتضوی انتساب نگهداری می‌کند.

مهدیان پور افزود: همچنین نشریات از سال ۱۳۰۵ شمسی تا ۱۳۷۷در این تالار موجود است و در اختیار علاقه‌مندان گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب «الوافیه فی شرح‌ الکافیه» منتشر شده در سال ۷۱۸ هجری قمری، «المصباح المنیر فی غریب‌ الشرح‌ الکبیر» منتشر شده در سال ۷۳۴ هجری قمری و «المنهج الحق و کشف الصدق» منتشر شده در سال ۱۰۱۰ هجری قمری از نمونه کتاب‌های قدیمی خطی تالار مفاخر اداره کل کتابخانه‌های عمومی است.

مهدیان پور با اشاره به اختصاص اعتبار مورد نیاز برای تجهیز بخش نسخ خطی، تصریح کرد: سال گذشته ۶۵۰ میلیون ریال برای تجهیز این بخش اختصاص یافت که دوربین دیجیتالی و اسکنر مخصوص برای تهیه نسخه‌های الکترونیکی و قفسه های استاندارد برای این بخش تهیه شد.

یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد در قالب ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان مرکزی وجود دارد.

برچسب‌ها اراک استان مرکزی سازمان اسناد و کتابخانه ملی نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک استان مرکزی سازمان اسناد و کتابخانه ملی اراک استان مرکزی سازمان اسناد و کتابخانه ملی نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتاب کتابخانه های عمومی استان خانواده زنده یاد استاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی تالار مفاخر سنگی و سربی نسخ خطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۷۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در مراسم آغاز این کارگاه‌ها، گفت: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

عاطفه زارعی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان و استادان ادبی کشور برگزار می‌شود، افزود: مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در این کارگاه‌ها تدریس می‌کنند.

او همچنین به دومین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان، دوست من کتاب، اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند، خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان همدان هم گفت: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

کمال شفیعی‌مشعوف، با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعداد‌ها باید ادامه داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعر‌های رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • پروژه تالار مرکزی سنندج با پیشرفت مطلوبی در حال انجام است
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!