Web Analytics Made Easy - Statcounter

مکان‌های تاریخی همواره می‌تواند یکی از مزیت‌های هر شهری باشد تا به لحاظ گردشگری و رونق کسب و کار مردم را غنی نماید.

به رغم آنکه ممکن است شهروندان ترجیح دهند در خانه‌های با معماری کلاسیک یا مدرن مانند نما‌های رومی زندگی کنند، اما نما، طراحی و معماری و کاشی و شیشه کاری به کار رفته در خانه‌های ایرانی برای هر انسانی آرامش بخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ‌های ملایم به کار رفته، اتاق‌های بزرگ و دل باز دور تا دور حیاط و حوضی آن میان با ماهیانی که درون آن می‌رقصند، همگی احیا کننده یک حس تعلق خاطر به گذشته‌ای آرامش بخش است که در هیاهوی امروز گم شده.

خانه‌های قدیمی در بافت قدیمی شهر‌ها حس عجیبی از احیای تاریخ و گذشته‌ای باشکوه به ویژه برای تاریخ کهن ایران برای مردم به همراه دارد.

در اکثر شهر‌های خوزستان که بافت قدیمی دارند، خانه‌های تاریخی نیز وجود دارد که همچنان ظاهر و نمای گذشته خود را حفظ کردند.

خوزستان با توجه به موقعیت جغرافیایی بکر؛ نزدیکی به سواحل خلیج فارس و راهیابی به آب‌های آزاد و مناطق بکر گردشگری در شمال و جنوب همیشه مورد توجه بوده است.

برای مرمت هتل قو بیش از ۱۰۰ میلیارد اعتبار اختصاص یافت

هتل قو یکی از مکان‌های کهن شهر اهواز با بافت قدیمی است که در دوره پهلوی ثبت تاریخی شد و کاربری اولیه آن نیز هتل بوده است.

این سازه تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، دارای مالک خصوصی است و برای بازسازی و مرمت بخشی از اعتبارات را میراث فرهنگی و بخشی از اعتبار را خود مالک پرداخت می‌کند.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان می‌گوید این اقدام که  «مشارکت در مرمت» گفته می‌شود ابتدا میراث فرهنگی مطالعات را جهت مرمت انجام داده، سپس وارد مرحله عملیاتی می‌شود.

او گفت: مطالعات مرمت برای هتل قو انجام شده و تاکنون ۲ تا ۳ مرحله اعتبار تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای حفاظت اضطراری و رفع خطر از هتل قو انجام شده است.

به گفته احمدرضا حسینی بروجنی صاحبان خانه‌های قدیمی به واسطه طرح مطالعاتی می‌توانند زیر نظر میراث فرهنگی مرمت را انجام دهند  سپس به کاربری روز اول باز گردد یا به مکانی گردشگری مانند قهوه خانه و غذا خوری تبدیل شوند.

آقای حسینی بروجنی می‌گوید: بنا‌هایی که مالک خصوصی دارند با تفاهم‌نامه مشارکت در مرمت و در جهت رفع خطر می‌توانند مراجعه کنند تا طرح‌های مطالعاتی بر روی بنا‌های آن‌ها انجام شده و طرح مرمت با ضوابط میراث فرهنگی انجام شود.

بیش از ۲۰۰ خانه تاریخی در چندین شهر خوزستان وجود دارد

بر اساس اطلاعات میراث فرهنگی خوزستان ۱۵۰ تا ۱۶۰ خانه تاریخی در دزفول و شوشتر وجود دارد و ۹۰ تا ۱۰۰ خانه نیز در بهبهان و اهواز هستند که ما برای مرمت خانه‌ها فراخوان داده شده است.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان گفت: این اقدام برای آن صورت گرفت تا افراد دارای خانه‌های تاریخی مراجعه نمایند تا در صورت نیاز طرح‌های مطالعاتی انجام شود و این خانه‌ها تبدیل به مکانی فرهنگی و گردشگری شوند.

این مقام مسئول گفت: تاکنون ۳ نفر در اهواز و ۲۵ نفر در شوشتر برای مرمت بنا مراجعه کردند و مالکانی که رجوع نکردند، برای آن‌ها نامه ارسال شده.

او گقت: در صورت در معرض خطر قرار داشتن خانه‌های قدیمی، مسائل قانونی اثر بر عهده مالک است.

۳ بنا دارای ارزش تاریخی تبدیل به خانه بوم‌گردی می‌شوند

دزفول یکی از شهرستان‌های دارای ده‌ها بافت تاریخی است که همین هم این شهر را در کنار رودخانه دز تبدیل به یکی از مکان‌های جذاب گردشگری کرده است.

حسین شیربتی کارشناس میراث فرهنگی دزفول می‌گوید: حدود ۲۰۰ هکتار محدوده بافت تاریخی در دزفول وجود دارد که به غیر از ۵ خانه‌ متعلق به میراث فرهنگی، مابقی مالکان خصوصی دارند.

او گفت: حدود ۵ هزار خانه تاریخی در دزفول وجود دارد که اکثر صاحبان خانه برای تخریب و ساخت و ساز به ما مراجعه می‌کنند و تنها حدود ۳درصد مراجعه کنندگان برای مرمت بنای تاریخی رجوع می‌کنند.

آقای شیرینی گفت: خانه‌هایی که دارای ارزش تاریخی نیستند میراث فرهنگی مجوز تخریب را می دهد اما خانه هایی که ارزش تاریخی دارند، مجوزی صادر نمی‌شود.

به گفته این کارشناس میراث فرهنگی اگر خانه‌های ارزشمند تاریخی به صورت غیر قانونی تخریب شوند، شکایت می‌شود، اما اگر ثبت ملی باشند، مجازات می‌شوند.

به گفته این شخص مسئول در میراث فرهنگی دزفول این شهرستان ۸۰ خانه تاریخی ثبت ملی دارد و بیش از ۱۵۰ سازه تاریخی نیز در شرف ثبت هستند که احتمالا افزایش می‌یابند.

او همچنین گفت: طرح های مطالعاتی برای ۳ خانه انجام شده تا تغییر کاربری بشوند و تبدیل به خانه‌های بومگردی شوند.

گزارش از ساسان ناصری زاده باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هتل قو میراث فرهنگی خوزستان میراث فرهنگی خانه تاریخی بافت قدیمی انجام شده برای مرمت خانه ها هتل قو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۳۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود