Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@23:00:56 GMT

ارتش یکی از پایه‌های اصلی ایجاد امنیت ملی است

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۹۵۵۳۲

ارتش یکی از پایه‌های اصلی ایجاد امنیت ملی است

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از پایه‌های اصلی ایجاد امنیت ملی ارتش جمهوری اسلامی بوده که دست در دست سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح از کشور حفاظت میکند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امیر سرتیپ دوم مجتبی جعفری در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته اصفهان به مناسبت بیست و نهم فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و حماسه آفرینی‌های نیروی زمینی اظهار کرد: امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی برعهده نیروهای مسلح شامل ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، تحت هدایت ستاد کل نیروهای مسلح و پشتیبانی وزرات دفاع و فرماندهی مقام معظم رهبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیست و نهم فروردین که آن را به مناسبت روز ارتش گرامی می‌داریم فرصتی است تا مروری بر تاریخ پرافتخار ارتش داشته باشیم. این تاریخ پنج قسمت دارد، ارتشی که امروز حافظ مرزهای زمینی، هوایی و دریایی جمهوری اسلامی است قبل از بیست و دوم بهمن ۵۷ ارتش شاهنشاهی ایران نامیده می‌شد و یکی از قدرتمندترین ارتش‌های منطقه بوده و مجهزترین یگان و پرسنل را در اختیار داشت.

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش زمان شاه دو مأموریت داشت، اگر شوروی سابق می‌خواست حمله‌ای علیه بلوک غرب داشته باشد این ارتش جلوی شوروی سابق می‌ایستاد تا ناتو و آمریکا نیروهای خود را برسانند و دومین هدف ارتش هم حفظ تاج و تخت محمدرضا شاه بود که برای این کار لشکر یک گارد شاهنشاهی و دو شاهنشاهی تشکیل شده بود.

امیرجعفری اضافه کرد: امام خمینی (ره) متوجه شدند ارتباط با دین و قرآن در بدنه ارتش بسیار قوی است و می‌تواند تأثیرگذار باشد. تمامی پیام‌ها و خطاب‌های امام خمینی (ره) از تاریخ پانزدهم خرداد سال ۴۲ تا بیست و دوم بهمن ماه سال ۵۷ به ارتش، حاوی تکریم، احترام و بزرگداشت بوده و هیچ نکته‌ای که به صورت منفی پرسنل ارتش را مورد خطاب قرار بدهد وجود نداشت. پرسنل ارتش نیز به زیبایی پاسخ تکریم امام را دادند.

وی با اشاره به اینکه شهید علی صیاد شیرازی در آن زمان در در مرکز آموزش توپخانه و موشک‌های مراتو خدمت می‌کرد، تصریح کرد: این شهید مسئول یکی از هسته‌های مبارزه با رژیم شاه بوده است. البته هسته‌های بسیاری از این دست در ارتش زمان شاه تشکیل شده بود تا آنجا که ۹۴ تن از پرسنل ارتش شاه به دلیل مبارزه با شاه از شش ماه تا ۱۴ سال در زندان‌های شاه به سر بردند.

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: گزارش‌های متعددی در طول تاریخ داریم که پرسنل به نجف می‌رفتند و از رهنمودهای امام استفاده و بهره می‌برند. در تاریخ دوازدهم بهمن‌ماه ۵۷، در بدو ورود امام خمینی (ره) به ایران، ستوان عین الله افروز، یکی از پرسنل ارتش، به استقبال ایشان رفته و با کمک نیروی هوایی ایشان را به مقصد می‌رساند.

امیرجعفری اضافه کرد: یکی از عوامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی، ارتش بوده است، دشمن نیز از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دست به ترور فرماندهان ارتش زده که از جمله آن می‌توان به ترور سرلشگر قرنی اشاره کرد. تعداد شهدای ارتش در مبارزه با ضد انقلاب در کردستان نشان می‌دهد اگر این یگان‌های آماده و گردان رزمی رد کنار برادران سپاه نبودند چه بسا مشکلات زیادی در این منطقه ایجاد می‌شد.

وی ادامه داد: نیروهای پدافند هوایی ارتش در زمان دفاع مقدس، امنیت هوایی کشور را تأمین می‌کردند. مدال افتخار ارتش در ایام جنگ در آخرین پیام کتبی امام خمینی (ره) کاملاً مشهود است. ایشان نیروهای مختلف ارتش را با القاب زیبایی مورد خطاب قرار داده و از تلاش آنان تشکر کردند.

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: پرسنل ارتش امروز میراث دار و وارث قهرمانان بزرگی هستند که در طول تاریخ بی‌بدیل بوده‌اند. شهید شیرودی، کشوری، ناخدا همتی و شهدای ارزشمند نیروی زمینی از جمله شهید ایرج نصرت زاد، ستاره‌های درخشان این آسمان پرافتخار هستند که راه را برای آیندگان و پویندگان روشن و باز کردند.

امیرجعفری اضافه کرد: مرکز آموزش و توپخانه موشک‌های اصفهان به عنوان متخصص‌ترین و به‌روزترین مراکز آموزشی امروز تحت فرماندهی امیر میهن دوست، توپخانه ۲۲، ۴۴،۵۵ و مرکز بهینه سازی و پایگاه موشکی کاشان، فرماندهی مرکز صنایع یا علی، بیمارستان منطقه‌ای از نیروی زمینی و هوانیروز و چهارم شکاری، وطن پور و پایگاه مرکزی پدافند هوایی، نیروی دریایی و هوانیروز مجموعه نمایندگان ارتش در استان اصفهان است.

وی ادامه داد: نیروهای توپخانه و نیروی هوایی بیشترین نقش را در محور مقاومت در سوریه بیشترین نقش را داشته و در سکوت مطلق با دشمن می‌جنگیدند و شهید و زخمی می‌دادند.

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ارتش در مبارزه با کرونا وارد میان شد و تعداد بسیاری شهید داد تا این بیماری را از مملکت ریشه کن کند، اکنون یکی از پایه‌های اصلی ایجاد امنیت ملی ارتش جمهوری اسلامی است که با پرسنل بسیار قانع که علی رغم تمام مشکلاتی که دارند جان بر کف ایستادند و مأموریت‌های مختلف را انجام می‌دهد و دست در دست سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح حافظان این مملکت هستند.

کد خبر 568539

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه نماز جمعه مصلی اصفهان سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه نماز جمعه اصفهان ارتش جمهوری اسلامی ایران ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نیروهای مسلح امام خمینی پرسنل ارتش امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۵۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت ۱۰ اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیروهای متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهدت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیروهای مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

کد خبر 6092126 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • روسیه: ۹۱۵ نیروی ارتش اوکراین کشته شدند
  • راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی