Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی پژوهشگران ۱۵ بررسی موجود دارای داده‌های رابطه ورزش و افسردگی را آنالیز کردند و رابطه‌ای میان فعالیت جسمی و خطر افسردگی یافتند. این پژوهشگران تخمین زدند که حدود ۱۲ درصد از موارد افسردگی را می‌توان با انجام مقدار معینی از ورزش پیشگیری کرد.

به گفته این پژوهشگران از دانشکده پزشکی بالینی دانشگاه کمبریج فعالیت جسمی حتی هنگامی که میزان ورزش فرد در حد توصیه‌شده بهداشت عمومی (دست کم ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته) نبود، با سودمندی‌های قابل‌توجه بهداشت روانی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بررسی نشان داد که افرادی که برای ۲.۵ ساعت در هفته پیاده‌روی سریع انجام می‌دهند، نسبت به کسانی که اصلا ورزش نمی‌کنند، در معرض خطر کمتر دچار شدن به افسردگی هستند.

کارشناسان می‌گویند هر نوع حرکت یا فعالیت جسمی می‌تواند از لحاظ سلامت روانی مفید باشد و لازم نیست این میزان ورزش حتما در حدی باشد که برای سلامت جسمی لازم است.

۱۵ بررسی آنالیزشده دراین مقاله شامل بیش از ۱۹۱۰۰۰ شرکت‌کننده در کل می‌شد. این پژوهشگران دریافتند که افرادی که نیمی از مقدار ورزش توصیه‌شده برای فعالیت جسمی را انجام داده‌اند، در مقایسه با بزرگسالانی که فعالیتی ندارند، ۱۸ درصد کمتر در معرض خطر افسردگی هستند. افرادی که ساعت‌های توصیه‌شده ورزش برای سلامت جسمی را انجام داده بودند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر افسردگی بودند. میزان سودمندی از لحاظ بهداشت روانی با افزایش ورزش به بالای این سطح کاهش می‌یافت.

افسردگی حدود ۲۸۰ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌کند و علت اصلی بار بیماری مربوط به بهداشت روانی است. افسردگی با مرگ زودرس ناشی از خودکشی و مشکلات پزشکی دیگر ارتباط دارد.

شماری زیادی از افراد مبتلا به افسردگی تشخیص‌داده‌نشده باقی می‌مانند. همچنین مشکل است افرادی را که دچار افسردگی هستند، به انجام ورزش برانگیخت، بنابراین این یافته‌ها که هر حرکتی می‌تواند سودمندی اضافی از لحاظ سلامت روانی داشته باشد، ممکن است برای این افراد مهم باشد.

کارشناسان می‌گویند افراد باید تلاش کنند هر روز حتی اگر به مقدار اندک حرکت داشته باشند. ممکن است این فعالیت جسمی به صورت پنج تا ۱۰ دقیقه پیاده‌روی باشد. ممکن است در افرادی که در تمام طول روز نشسته‌اند، بلند شدن در هر ۳۰ دقیقه و ۲ دقیقه حرکت کردن باشد.

علل بسیار باعث تاثیر سودمند ورزش بر سلامت روانی می‌شوند. ورزش ممکن است گردش خون به مغز را بهبود بخشد و همچنین تاثیر مفیدی از لحاظ التهاب و پاسخ ایمنی بدن ایجاد کند. همچنین رابطه‌ای میان سلامت قلب و افسردگی وجود دارد. ورزش همچنین ممکن است منافع نامحسوسی مانند احساس قدرت ناشی از قوی‌تر شدن یا حس سلامت ایجاد کند.

کد خبر 669994 برچسب‌ها بیماری افسردگی ورزش همگانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری افسردگی ورزش همگانی فعالیت جسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۷۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، بر اساس اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست امروز، شاخص کیفیت هوای شهر شیراز ساعت یازده امروز عدد۶۴ (وضعیت شاخص: قابل قبول) است.
شاخص کیفیت هوا AQI، کیفیت هوا را در شش دسته قرار می‌دهد که هر دسته را به سطوح مختلف سلامت انسان مربوط می‌سازد.
این شش دسته به شرح زیر است:
پاک: میزان AQI در این حالت بین ۰ و ۵۰ است. کیفیت هوا رضایت بخش است و آلودگی هوا بی خطر یا کم خطر است.
قابل قبول: میزان AQI در این حالت بین ۵۱ تا ۱۰۰ است. کیفیت هوا قابل قبول است اگرچه بعضی از آلاینده‌ها ممکن است برای تعداد بسیار کمی از افراد با ملاحظات بهداشتی خاص همراه باشد به عنوان مثال کسانی که نسبت به ازن حساسیت ویژه‌ای دارند ممکن است علائم تنفسی از خود بروز دهند.
ناسالم برای گروه‌های حساس: میزان AQI در این حالت بین ۱۰۱ و ۱۵۰ است. بعضی از افراد گروه‌های حساس ممکن است اثرات بهداشتی خاصی را تجربه کنند. برای مثال مردمی که دارای بیماری ریه هستند نسبت به عموم مردم خطرات بیشتری را از مواجهه با ازن متحمل می‌شوند، اما مردمی که بیماری ریوی یا قلبی دارند خطر بیشتری را از مواجهه با ذرات معلق متحمل می‌شوند. ولی وقتی آلودگی هوا در این سطح قرار دارد عموم مردم تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.
ناسالم: هر فردی ممکن است اثرات بهداشتی AQI بالا را زمانی که مقدار آن بین ۱۵۱ و ۲۰۰ است، تجربه کند. اعضای گروه‌های حساس بیش از سایرین اثرات جدی را بر سلامت خود تجربه می‌کنند.
خیلی ناسالم: در این حالت AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار دارد و هشداری برای سلامتی بحساب می‌آید و بدین معنی است که هر کسی ممکن است اثرات جدی تری را بر سلامت خود تجربه کند.
خطرناک: AQI در این وضعیت از ۳۰۰ بالاتر است و اخطاری جدی برای سلامت انسان و اعلام وضع اضطراری است. در این وضعیت احتمالا تمام افراد جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان