Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@08:51:55 GMT

دز چهارم واکسن کرونا چقدر اثربخشی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۲۵۴۴

متخصصان می‌گویند دز چهارم واکسن کرونا باعث کاهش ۷۸ درصدی احتمال مرگ سالمندان می‌شود.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: از همان روزی که کرونا سراسر جهان را فراگرفت، محققان امیدشان برای از بین بردن این بیماری را فقط روی ساخت واکسن متمرکز کردند. پس از ساخت واکسن و با به وجود آمدن گونه‌های جدید این بیماری اختلاف‌ها بر سر تعداد دوز واکسن تزریقی بالا گرفت تا جایی که هنوز هم نمی‌دانیم برای مقابله با این بیماری باید چند دوز واکسن تزریق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که دوز چهارم اعلام شد

در اواخر مارس ۲۰۲۲، سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز دومین دوز تقویتی (یعنی دوز چهارم) تزریق واکسن را برای قشر‌های آسیب پذیر در آمریکا صادر کرد، اقدامی که بلافاصله پس از تایید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها انجام شد. در این اطلاعیه افراد بالای ۵۰ سال و برخی از افراد دارای نقص ایمنی که در معرض خطر بیشتری برای بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ بودند، چهار ماه پس از دریافت واکسن تقویت کننده اولیه، واجد شرایط اعلام شدند. با این حال محققان درباره نیاز به این واکسن توافق نظر نداشتند. آیا باید دوز چهارم را تزریق کرد؟

اثربخشی واکسن پس از اولین دوز تقویتی

شواهد واضحی وجود دارد که نشان می‌دهد دوز سوم یا اولین دوز تقویت‌کننده، برای اطمینان از ایمنی قوی در برابر نوع omicron برای همه گروه‌های سنی حیاتی بوده و هنوز هم هست، زیرا ایمنی بدن در طول زمان کاهش می‌یابد.
ایمنی با دوز سوم چگونه است؟

آژانس امنیت بهداشتی انگلستان گفت: «داده‌های ما خبر از مصونیت تا ۱۵ هفته پس از سومین دوز یا اولین تزریق تقویتی می‌دهد.»

این آژانس در آخرین گزارش خود آورده است: «اثربخشی واکسن‌ها در برابر عفونت پس از دوز سوم به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.» در گزارش انگلستان، اثربخشی واکسن در برابر بستری شدن در بیمارستان در مقایسه با اثربخشی در برابر عفونت بسیار بهتر است.

اما حتی محافظت در برابر بستری شدن در بیمارستان با گذشت زمان اندکی کاهش می‌یابد.

داده‌های مربوط به دوز چهارم چه می‌گوید؟

چندین ماه است که چند کشور تزریق دوز چهارم خود را آغاز کرده‌اند و اکنون محققان توانستند داده‌هایی برای ارزیابی اثربخشی این دوز ارائه کنند.

۳ مطالعه مهم در این زمینه وجود دارد

در یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند، دانشمندان میزان عفونت و بیماری شدید را پس از تزریق نوبت چهارم واکسن در بین بیش از یک میلیون نفر از افراد ۶۰ ساله و بالاتر ارزیابی کردند و دریافتند که پس از تزریق نوبت چهارم، میزان عفونت کووید-۱۹ دو برابر کمتر از تزریق دوز سوم خواهد بود. با این حال، این محافظت به سرعت پس از شش هفته از بین می‌رود. آن‌ها همچنین دریافتند که میزان بیماری شدید کرونا، در مقایسه با افرادی که تنها سه دوز دریافت کرده بودند، چهار برابر کمتر است، اما مهم است بدانید که بستری شدن در بیمارستان در بین هر دو گروه بسیار کم بود. مطالعه دیگری که انجام شده، اثربخشی دوز چهارم را در میان افراد جوان ارزیابی کرد. نتایج نشان داد که سطوح آنتی بادی به میزان قابل توجهی پنج ماه پس از تزریق دوز سوم کاهش می‌یابد. در حقیقت اثربخشی دوز چهارم هیچ تفاوتی با اثربخشی دوز سوم در این جمعیت جوان‌تر نداشت. می‌توان گفت: فایده معنا‌داری با دوز چهارم، برای جمعیت‌های جوان و سالم وجود ندارد.

در تحقیق دیگر، اما که در میان افراد ۶۰ تا ۱۰۰ ساله انجام شده، از ۹۲ نفری که دوز چهارم را دریافت کردند، در مقایسه با ۲۳۲ نفری که دوز سوم را زدند کمتر جان خود را از دست دادند. به عبارت دیگر، دوز چهارم معادل ۷۸ درصد احتمال مرگ و میر را در مقایسه با دوز سوم کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: نشانه‌های EX؛ نسخه جدید کرونا را بشناسید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: واکسن واکسن کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن واکسن کرونا بستری شدن در بیمارستان کاهش می یابد دوز چهارم دوز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح

رسانه‌ها از تردید‌هایی در مورد استراتژی رژیم صهیونیستی و اثربخشی عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند.

براساس گزارش المیادین، پایگاه اینترنتی «اسرائیل نیوز ۲۴» اعلام کرد که مقامات امنیتی سابق رژیم صهیونیستی نسبت به توانایی ارتش شغالگر برای دستیابی به اهداف خود در هر حمله احتمالی به رفح ابراز تردید کرده اند.

این وب‌سایت اضافه کرد که گفتگو‌هایی که در محافل رسانه‌ای و اطلاعاتی صورت می‌گیرد منعکس کننده عمق چالش‌های پیش روی سران رژیم صهیونیستی در برخورد با جنبش حماس است.

در همین راستا، این وب‌سایت به نقل از یوسی کوهن، رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد، اعلام کرد که اظهارات رسمی این رژیم در مورد قصد ورود به رفح ممکن است اغراق‌آمیز باشد.

کوهن تاکید کرد که بیانیه‌های ایده آل همیشه واقعیت عملیاتی یا استراتژیک را منعکس نمی‌کند. او توانایی رژیم صهیونیستی برای حذف کامل حماس در غزه را رد و اعلام کرد نابودی کامل این جنبش غیرواقعی است. 

از سویی دیگر آمنون آبراموویچ، خبرنگار امور سیاسی کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، به فقدان جایگزین سازمان یافته برای حماس در پنج ماه و نیم گذشته اشاره کرد که مشکلات اسرائیل در برچیدن ساختار سازمانی حماس را تأیید می‌کند.

اسرائیل زیو، رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی نیز مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی در رفح اعلام کرد. زیو در یک مصاحبه رادیویی گفت که حمله به رفح یک تله استراتژیک است که توسط حماس آماده شده است که می‌تواند به فاجعه‌ای منجر شود که مسئولیت آن بر عهده طرف صهیونیستی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه رفح علاوه بر حساسیت مصر و آمریکا نسبت به آن، مکان بسیار دشوار و شلوغی برای نبرد است گفت که این عملیات از هر کاری که ارتش در شمال نوار غزه انجام داد خطر بیشتری دارد.

این در حالی است که تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح افزایش یافته است. طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، این شهر دارای تراکم جمعیتی حدود ۱.۱ میلیون نفر است که در مساحتی به وسعت ۶۳.۱ کیلومتر مربع زندگی می‌کنند.

با این حال، تردید‌های اعلام شده از سوی مقامات امنیتی سابق، عمق بحران استراتژیک رژیم صهیونیستی را در برخورد با نوار غزه و جنبش حماس، در زمانی که چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همچنان تشدید می‌کند، آشکار می‌کند.

علاوه بر این، سایت «اسرائیل نیوز ۲۴» از مذاکرات جاری میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی خبر داد و گفت: هنوز شاهد تحولات هستیم.زیرا پیشنهادات جدیدی برای از سرگیری مذاکرات تبادل اسرا در حال بررسی است که شامل بازگشت اسرای اسرائیلی در ازای بازگشت مردم غزه به شمال و مواردی از این دست است.

این وب‌سایت افزود: این اقدامات در زمانی صورت می‌گیرد که روابط بین آمریکا و اسرائیل شاهد تنش است که موقعیت حماس را در مذاکرات تقویت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور