Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@00:48:44 GMT

آغاز مدیریت چرای دام در مراتع مهدی‌شهر

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۲۶۵۹

آغاز مدیریت چرای دام در مراتع مهدی‌شهر

حیدر واحدمطلق، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدی‌شهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مهدی‌شهر با اشاره به اهمیت پوشش گیاهی و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی اظهار کرد: بنا به‌ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک و فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی و به‌منظور جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، مدیریت چرای دام که از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه‌های مرتعی به شمار می‌رود، در مراتع اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن با اهمیت دانستن مدیریت چرا در مراتع میان‌بند شهرستان مهدی‌شهر بیان کرد: حفظ و احیای مراتع این منطقه به دلیل اینکه هر ساله در دو نوبت بهار و پائیز مورد تعلیف قرار می‌گیرند، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدی‌شهر ادامه داد: آمادگی مرتع برای چرا زمانی است که گونه‌های علوفه‌ای در مرتع به بذردهی رسیده باشند و یا رشد گیاه به حدی باشد که دام روی سطح خاک اثر پای عمیقی به‌جای نگذارد.

واحدمطلق افزود: اگر دام قبل از آمادگی مرتع، گیاه را مورد چرا قرار دهد، به علت تغییر فعالیت‌های فیزیولوژیکی و کاهش قسمت‌های هوایی و مواد غذایی، باعث ضعیف شدن گیاه و کم شدن مقدار تولید علوفه خواهد شد.

وی گفت: زمان دقیق ورود و خروج دام به مرتع بر اساس تاریخی است که در پروانه چراهای صادرشده و یا طرح‌های مرتع‌داری واگذارشده مربوط به هر روستا یا سامان عرفی قید شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدی‌شهر وسعت مراتع ممیزی‌شده شهرستان مهدی‌شهر را ۱۲۷ هزار هکتار دانست و بیان کرد: از این میزان هفت هزار و ۶۲۰ هکتار جزو مراتع قشلاقی و ۱۱۹ هزار و ۳۸۰ هکتار جزو مراتع ییلاقی و میان‌بند است که واحد دامی و تعداد بهره‌برداران یک‌هزار و ۴۵۰ بهره‌بردار است.

حیدرمطلق خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، با متخلف یا متخلفان برخورد قانونی خواهد شد به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهره‌برداری آنان باطل می‌شود.

وی خطاب به مرتع‌داران و بهره‌برداران تأکید کرد: بر اساس بخشنامه صادرشده از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تمامی پروانه‌های چرای دام که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است، باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۱ منجر به طرح اجرایی شود؛ در غیر این صورت این پروانه‌ها فاقد اعتبار خواهند بود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدی‌شهر از عموم مردم این شهرستان درخواست کرد که هرگونه تخریب، تصرف، حریق، قطع و بوته‌کنی درختان جنگلی را با شماره‌های ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ گزارش کنند.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت چرای دام مراتع مهدی شهر چرای دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر

سرهنگ "حامد شادبهر" با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه همگانی است، گفت: مجموعه انتظامی در برخورد با سودجویان و متخلفانی که نسبت به تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام می‌کنند از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

وی در ادامه از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در شهرستان رضوانشهر و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: ماموران انتظامی به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی به محل اعلامی اعزام شدند.
فرمانده انتظامی شهرستان رضوانشهر با اشاره به اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، متهم هزار و ۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: متهم ۵۷ ساله این پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.
این مقام انتظامی از رفع تصرف و جمع‌آوری کلیه آثار تجاوز با حکم قضائی خبر داد و بیان‌داشت: کارشناسان ارزش تقریبی این اراضی را ۲۰ میلیارد ریال برآورد کردند.
سرهنگ شادبهر در پایان خاطرنشان کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سود‌های کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل همکاری همه مردم و دستگاه‌های نظارتی الزامی است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل