Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@11:28:27 GMT

به خاطر این ۵ دلیل نباید بعد از خوردن سحری خوابید

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۳۰۰۰

به خاطر این ۵ دلیل نباید بعد از خوردن سحری خوابید

در ماه رمضان، وعده سحری بسیار مهم است و بی‌توجهی به آن سلامت بدن را به خطر می‌اندازد. اما بسیاری از افراد بعد از خوردن سحری، بلافاصله می‌خوابند و این کار هم مشکلاتی برای بدن به‌وجود می‌آورد.

به گزارش خبرآنلاین،  بسیاری از افراد خواب سحر را نمی‌توانند نادیده بگیرند و در ماه رمضان مجبور هستند هنگام سحر یک وعده غذایی کامل مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا بیشتر این افراد پس از مصرف وعده غذایی سحری فورا به رختخواب برمی‌گردند که این کار می‌تواند سلامت‌شان را به خطر اندازد. از برخی از عوارض خوابیدن پس از سحر باید به سوء‌هاضمه، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، اضافه‌وزن و در موارد وخیم‌تر سکته اشاره کرد.

مشکلات گوارشی

دراز کشیدن پس از خوردن غذا در ابتدا می‌تواند لذت‌بخش باشد، اما فرد را به مشکلات گوارشی مبتلا می‌کند.

دستگاه گوارش برای اینکه بهتر کار کند، فرد باید در حالت نشسته باشد. وقتی معده‌تان پر از غذاست و دراز کشیده‌اید، جاذبه در این حالت چندان به‌کارتان نمی‌آید و غذا نمی‌تواند به‌راحتی از درون روده عبور کند. همچنین اسید معده (که معمولا بعد از مصرف غذا بسیار زیاد می‌شود) وارد مری‌تان شده و موجب رفلاکس معده می‌شود. رایج‌ترین عارضه رفلاکس معده، سوزش معده است. این سوزش با درد معده و همزمان سوزش در ناحیه سینه و پشت قفسه سینه رخ می‌دهد.

کیفیت بد خواب

خوابیدن با معده پر هنگام سحری، از کیفیت خواب‌تان می‌کاهد. وقتی موقع خواب معده‌تان پر است، سوخت‌وساز بدن برای هضم غذا افزایش می‌یابد و این موضوع باعث می‌شود مغزتان هم فعال شود و به همین دلیل احتمال کابوس دیدن در شما بالا می‌رود. کیفیت خواب‌تان وقتی غذا‌های شیرین یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌خورید بدتر هم می‌شود. این مواد خوراکی انرژی بیشتری به شما می‌دهند و وقتی به رختخواب برمی‌گردید، نمی‌توانید خواب خوبی داشته باشید.

احتمال سکته مغزی و بیماری‌های قلبی

بررسی‌ها نشان داده که رفلاکس اسید معده می‌تواند فرد را به آپنه خواب مبتلا کند. آپنه خواب یک وقفه تنفسی در خواب است که تنفس برای مدتی کوتاه متوقف شده یا کاهش می‌یابد و این وضعیت احتمال دارد به دفعات تکرار شود. این مشکلات تنفسی که جلوی رسیدن اکسیژن کافی به مغز را می‌گیرد، می‌توانند فرد را دچار سکته مغزی کنند.

همچنین سوء‌هاضمه روی چربی و فشار خون اثر منفی می‌گذارد که این دو مشکل، سلامت قلب را به خطر می‌اندازند.

افزایش وزن

معمولا افراد هنگام سحری برای پیشگیری از گرسنگی در طول روز، غذا‌های پرکالری مصرف می‌کنند و وقتی فورا بعد از غذا می‌خوابند، بدن آن‌ها فرصت نمی‌کند کالری‌های اضافه را بسوزاند و این کالری‌ها تبدیل به چربی شده و دارای اضافه‌وزن می‌شوند. البته چاقی و اضافه‌وزن به عوامل متعددی از جمله، ژنتیک، سوخت‌وساز، رزژیم غذایی، فعالیت‌های فیزیکی و مصرف دارو‌های مختلف وابسته است. اما بررسی‌ها نشان داده است که خوابیدن پس از مصرف حجم بالایی از غذا موجب اضافه‌وزن در افراد می‌شود.

زمان خواب بعد از سحری

محققان می‌گویند تا یک ساعت پس از صرف غذای ساده، نخوابید و اگر غذایتان پرچرب و سنگین است این زمان را به سه ساعت افزایش دهید. بدین ترتیب نه‌ تنها کابوس به سراغ‌تان نمی‌آید، بلکه گوارش‌تان به‌درستی کار کرده و به رفلاکس معده که منجر به سوزش معده و مشکلات دیگر می‌شود مبتلا نمی‌شوید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه افزایش وزن سکته مغزی اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۳۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهی مفید برای مشکلات معده

آفتاب‌‌نیوز :

از ریشه شیرین بیان در اکثر فارماکوپه‌ها به عنوان دارو یاد شده است. گلیسریزنیک اسید با توانایی مهار باکتری هلیکوپیلوری در درمان زخم معده، مشکلات مخاطی معده و کاهش اسید معده مؤثر است. شیرین بیان بر سیستم غدد درون ریز بدن نیز تأثیرگذار است و مصرف آن ممکن است مقدار تستوسترون خون را کاهش دهد. همچنین اثبات شده است که لیکوریک یا ریشه خشک شیرین بیان اثرات افزایش ترشح سرتونین و پروستاگلندین در معده را دارد و اثرات ضدتورم معده را از این طریق اعمال مینماید.

نتایج پژوهش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که فلاوونوئید‌های موجود در این گیاه باعث نابودی هلیکوباکتری پیلوری می‌شود. باید بدانید که این باکتری عامل زخم معده است. می‌توان از شیرین بیان برای درمان آفت‌ها و زخم‌های دهانی نیز بهره برد.

از این گیاه در ترکیب شربت‌های ضد سرفه استفاده می‌شود. این گیاه برای دستگاه گوارش و همچنین تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل می‌کند؛ چون حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی متعدد مورد نیاز بدن است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • ببینید | تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده قاچاقچی
  • ببینید | علت خواب رفتن پا‌ چیست؟
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند