Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: اگر تحریم‌ها رفع شود، حداقل ۳۰ درصد روی کاهش قیمت لوازم خانگی تاثیر خواهد داشت.

به گزارش ایران اکونومیست، اکبر پازوکی درباره وضعیت فروش لوازم خانگی در بازار فعلی  گفت: بازار در حال حاضر مثل بازار شب عید راکد است به خصوص که هنوز کارخانه‌ها شروع به تولید کالا نکرده و زمزمه‌هایی برای برای گرانی کالاها وجود دارد، ولی هنوز تولیدکننده‌ها نتوانسته‌اند، مجوز بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم هم در ماه مبارک رمضان بیشتر دنبال عبادت هستند تا خرید کالا و معمولا ماه فروردین برای خرید لوازم خانگی مثل روز شنبه در ایام هفته است. امیدوارم بعد از ماه مبارک رمضان، همچنین با کم شدن کرونا و راه افتادن عروسی‌ها و کمک دولت، بازار لوازم خانگی بتواند تکانی بخورد و افقی برای آن ایجاد شود که مثل شب عید و ماه اول سال کساد نباشد. در ماه سوم سال هم با دادن اظهارنامه دارایی، کسبه باید اظهارنامه‌های مالیاتی خود را به موقع پرداخت کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه با بیان اینکه امسال اصلا بازار شب عید نداشتیم که بزرگترین دلیل آن نبود قدرت خرید برای مردم است، ادامه داد: میزان عیدی مردم مگر چقدر بوده است که بتوانند کالا خرید کنند. در همه اصناف از جمله طلا و پوشاک و خودرو هم شاهد این رکود بودیم.

وی افزود: وقتی انجمن تولیدکنندگان اعلام می‌کند که در 70 درصد کالاهای تولیدات داخلی و 5 قلم درشت کالای خانگی از پتانسیل داخلی استفاده می‌کنیم پس نرخ ارز نمی‌تواند خیلی تاثیرگذار در اقلام درشت باشد. برای همین باید دید نرخ ارز در کجا می‌تواند تاثیرداشته باشد. درحال حاضر، دولت باید کمک کند تا تولید بتواند وضعیت خوبی پیدا کند. ما اکنون 9 درصد مالیات ارزش افزوده داریم و از آن سو با مسایل گمرگی و جابجا شدن ارز نیمایی مواجه هستیم که همه این عوامل روی تولید تاثیرگذارهستند. بنابراین این روند تولید در بازار لوازم خانگی تاثیر می‌گذارد. اگر دولت کمک تولید نکند نه مصرف کننده و نه فروشنده سهمی نخواهند برد و همه زیان خواهند کرد. چون وقتی تولیدکننده و مصرف کننده سهمی نداشته باشند، نتیجه آن همین بازار کسادی می‌شود که اکنون شاهد آن هستیم.

پازوکی در ادامه یادآور شد: یک ماه دیگر هم موعد دارایی است، در سال‌های اخیر و در دوران کرونا قرار شد که دولت به کسبه کمک کند ولی متاسفانه نزدیک انتخابات ریاست جمهوری، دولت در عرض 15 روز مالیات خود را از کسبه گرفت. کسبه هم فرار مالیاتی نکردند و کمک دولت کردند حالا هم ما از دولت توقع داریم که کمک‌مان کند. اگر قرار باشد در تولید اتفاقی بیفتد در توزیع هم اثر خواهد گذاشت چون ما مثل یک زنجیر هستیم که آسیب به هریک از این زنجیره به دیگری هم آسیب می‌رساند، آخرین حلقه هم مصرف‌کننده است و در نهایت بزرگترین کسی که در این میان آسیب خواهد دید، مصرف کننده است. تولیدکننده‌های لوازم خانگی اکنون به روز شده و دستگاه و تکنولوژی روز را در اختیار دارند که باعث شده بر خلاف سال‌های گذشته در سطح شهر شاهد افزایش بیلبوردهایی باشیم که تبلیغات لوازم خانگی ایرانی را می‌کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه به نقش رفع تحریم‌ها در کاهش قیمت لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: متاسفانه الان کالایی که می‌خواهیم برای تولید لوازم خانگی از خارج از کشور بخریم با دلال بازی انجام می‌شود. چون تولیدکننده نمی‌تواند مستقیم از کشور اصلی خرید کند و باید با واسطه دوم و سوم خریداری شود که هزینه را برای تولیدکننده زیاد و خود به خود قیمت‌ها را بالا می‌برد. اگر تحریم‌ها رفع شود، حداقل 30 درصد روی کاهش قیمت لوازم خانگی تاثیر خواهد داشت.

پازوکی در ادامه درباره نقش قاچاق کالا در بازار لوازم خانگی خاطر نشان کرد: متولی قاچاق کالا، سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و آنها باید پیگیر این موضوع باشند. ولی اکنون در فضای مجازی اتحادیه‌ای به نام اتحادیه فضای مجازی راه اندازی کرده‌اند که هنوز کار تخصصی انجام نمی‌‎دهد. در واقع فضای مجازی به فروش کالاهای خانگی قاچاق دامن می‌زند. اکنون شکایت‌های فضای مجازی به اتحادیه می‌آیند و من در حال بررسی آنها هستم. هر کسی در فضای مجازی اقدام به فروش غیرتخصصی کالا می‌کند و وقتی مصرف‌کنندگان به مشکلی برمی‌خورند، نمی‌گویند مشکل از خرید در فضای مجازی است و سراغ اتحادیه را می‌گیرند.

وی افزود: اس ام اس‌های فروش این نوع لوازم خانگی هر روز برای همه ما ارسال می‌شود که نباید به آنها اعتماد کرد. یک کاسب نمی‌تواند مغازه‌اش را بگذارد روی دوش خود و فرار کند و اتحادیه می‌تواند پیگیر آن باشد ولی در فضای مجازی این اقدام را نمی‌توان به درستی پیگیری کرد‌. بر این اساس، اکنون تصمیم گرفته شده اگر کسی می‌خواهد در فضای مجازی اقدام به فروش کالای خانگی کند، اول باید از اتحادیه فضای مجازی مجوز لازم را بگیرد و دوم به صورت تخصصی از همان اتحادیه جواز کسب بگیرد که بتوان آن را رصد و اداره اماکن بتواند کار او را پیگیری کند.


 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فضای مجازی لوازم خانگی مصرف کننده کاهش قیمت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۳۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل عرضه طلای تقلبی در بازار چیست؟

نادر بذرافشان رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص فروش برخی طلاجات با عیار پایین‌تر از میزان اعلام شده به مشتری گفت: ممکن است تخلف عیار در برخی از معاملات انجام شود. اتحادیه نیز برای کشف این نوع تخلف مراجعاتی دارد و بازرسی‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تخلفات این چنینی را بیشتر در فروشگاه‌هایی شاهد هستیم که فاقد پروانه صنفی و مجوز کسب هستند و یا از طریق فضای مجازی اقدام به فروش محصولات خود می‌کنند. همچنین عمده محصولاتی که مشکل عدم تطابق عیار دارند در محصولات دست دوم است.

رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر گفت: در رابطه با این تخلف بازرسی‌های میدانی اتحادیه از سطح شهر تهران همواره در جریان بوده است و سابق بر این نیز با این تخلف برخورد داشته ایم، اما این موضوع بسیار موردی و کم بوده است. بیشتر مورد عیار در طلا‌های دست دوم وجود داشته است که کد‌های استاندارد را نداشته اند.

وی تاکید کرد: واحد‌های صنفی مجوز دار تحت پوشش این اتحادیه طلا را با فاکتور رسمی و تحت قوانین می‌فروشند و این نوع تخلفات در این واحد‌ها بسیار بعید است. به همین جهت لازم است که مردم نسبت به حصول اطمینان از رسمی بودن مجوز واحد فروشگاهی و همچنین عدم خرید طلا از فضای مجازی اهتمام داشته باشند.

بذرافشان در ادامه اظهار کرد: خریداران محترم با توجه به ارزش بالای معاملات طلا و جواهر باید از هویت فروشنده مطمئن شده و با توجه به تخصصی بودن بازار طلا و جواهر از خرید در فضای مجازی خودداری کنند چرا که گاهی اوقات خریداران با مشکلاتی مانند غیربانکی بودن سکه‌های خریداری شده و همچنین عدم تطابق وزن و عیار مواجه شده اند.

وی ادامه داد: سکه‌هایی که به این نوع مشکلات می‌خورند، هولوگرام اتحادیه را ندارند و از همین نشانه به راحتی می‌شود آنها را شناسایی کرد. مردم باید هوشیار باشند و از هر فضایی اقدام به خرید نکنند تا دچار آسیب‌های مالی هنگفت نشوند.

مجازات تخلف برای واحد‌های صنفی

رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر گفت: مطابق چهارچوب‌ها با طی پروسه‌های قانونی از سوی وزارت صمت و اتاق اصناف با تخلفات برخورد خواهد شد. تخلفات در کمیسیون تخلفات عیار و رسیدگی به شکایات بررسی و موارد سهوی موجب اخذ تعهد و همچنین تخلفات واحد‌های تولیدی موجب برخورد خواهد شد. همچنین اگر تخلف همراه با عمد و تکرار و تعدی به حقوق مردم باشد، متخلفان ضمن برخورد به محاکم قضایی معرفی خواهند شد.

قیمت‌ها به ثبات رسیده است

بذرافشان گفت: قیمت طلا در بازار در برهه زمانی به شدت افزایش یافت و پس از آن حدود ۵۰ دلار کاهش یافت. هم اکنون کارشناسان بر افزایش قیمت جهانی طلا نظر دارند. در بازار داخلی و مسائل مربوط به کنترل ارز توسط بانک مرکزی نیز باید دید که برنامه‌های بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز ادامه دارد یاخیر.

وی ادامه داد: بخش دیگری از قیمت طلا نیز به عرضه و تقاضا بر می‌گردد که در حال حاضر تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد. در حال حاضر تقاضا‌ها در بازار با توجه به رفع شرایط خاص در منطقه و کاهش تنش‌های سیاسی فروکش کرده و قیمت‌ها به ثبات نسبی رسیده اند.

بذر افشان تاکید کرد: با توجه به ایجاد ثبات در بازار فعلا انتظار کاهش شدید قیمت نمی‌رود و مردم می‌توانند نسبت به خرید خود اقدام کنند.

وی در پایان گفت: شایان ذکر است که واحد‌های تولیدی ما با توجه به اجاره‌ای بودن واحد‌ها و رکود حاکم بر بازار به شدت دچار آسیب شده اند و امیدواریم که این شرایط بهبود یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • دلیل عرضه طلای تقلبی در بازار چیست؟
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • افزایش قیمت لوازم خانگی در راه است؟
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟