Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ یکی از مشکلات اساسی شهر بندرعباس حجم بالای حاشیه‌نشینی در آن است که در این زمینه دولت تثبیت مالکیت مردم بر محلات برای نوسازی و بازسازی را در برنامه قرار داده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، یکی از مشکلات مهم شهر بندرعباس که سالیان سال است با آن دست و پنجه نرم می‌کند و هیچ دولتی هم نتوانسته است آن را حل کند مشکل حاشیه‌نشینی، بافت‌های ناکارآمد و بافت‌های فرسوده بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح برخورداری از خدمات اجتماعی نیز در آن‌ها کم و به تبع آن آسیب‌های اجتماعی نیز در آن‌ها زیاد است.

اما اصلی‌ترین مشکل این محلات فرسوده بودن، غیر اصولی بودن و نا ایمن بودن منازل و محلات است مسئله‌ای که همانند کلافی سردرگم به طوری در هم تنیده شده که  حادثه‌ای رخ دهد، امدادرسانی در برخی از نقاط دشوار و ناممکن است.

وجود این مسائل و مشکلات ضرورت ایجاد می‌کند که هر چه سریعتر این بافت‌ها که اساس شکل‌گیری آن‌ها نیز بر اساس فقر و استضعاف بوده است تعیین تکلیف شود.

پیشنهاد استاندار هرمزگان برای حل این معضل شهر بندرعباس حل مشکل مالکیت محلات است و بر همین مبنا از هیئت دولت مجوز گرفته شده تا به ازای زمینی که مردم بر روی آن ساکن هستند به  مالکان خصوصی  محلات بندرعباس توسط دولت زمین واگذار شود و سند مالکیت به نام مردمی که روی زمین‌ها ساکن هستند صادر شود. چرا که تا زمانی که مالکیت مردم بر روی زمین‌ها تثبیت نشود امر نوسازی و بازسازی بافت‌فرسوده و بافت‌های ناکارآمد شهری محقق نمی‌شود.

اقدامات درمانی‌ گروه‌های جهادی پزشکی در محلات حاشیه‌ای بندرعباس به روایت تصویرگزارش تسنیم از محلات بافت فرسوده بندرعباس/ محلات حاشیه‌ای در بحران‌ها وضعیت شکننده‌ای دارند + تصاویردولت از نوسازی بافت فرسوده بندرعباس حمایت کند

رضا مدرس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در این‌باره اظهارداشت: بازسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری هیچ وقت محقق نخواهد شد تا زمانی که ما مردم را به صورت مشخص در فرایند توسعه دخیل نکنیم چرا که مهم‌ترین نکته در این امر دخیل کردن جامعه‌ محلی در بازسازی و نوسازی با مالکیت است.

وی افزود: تا زمانی که مالکیت را برای کسانی که در بافت‌های ناکارآمد شهری زندگی می‌کنند برابر ضوابط و مقررات فراهم نکنیم هرگز آنها علاقه‌ای برای همراهی و همکاری در  توسعه شهری نخواهند داشت از این رو در صدد هستیم تا با فراهم کردن حل مشکل اسناد مالکیت مردم به این مهم دست پیدا کنیم.

مدرس بیان‌کرد: اقدامات بسیار خوبی در هرمزگان در حوزه بافت‌های ناکارآمد شهری  انجام شده است و در این حوزه جز استان‌های پیش‌رو هستیم اما اصلی ترین علت و مسئله‌ای که می‌تواند کار را در پیشرفت و توسعه بافت ناکارآمد شهری دچار کندی کند رای دیوان عدالت اداری است که در دو مرحله صادر شده است.

وی ابراز داشت: خوشبختانه امسال در تبصره 8 قانون بودجه این مهم به ظرافت مطرح شده است و با توجه به اینکه به طور حتم  آیین‌نامه اجرایی دچار فراز و فرود بسیار زیادی می‌شود، ما در هرمزگان الان تمام پرونده ها را آماده کرده‌ایم تا به محض آغاز اجرای آیین‌نامه‌ اجرایی کار را به سرعت پیش‌ببریم.

معاون عمرانی استاندار هرمزگان خاطرنشان‌کرد: لازم است معاونت پارلمانی وزارت راه و شهرسازی با فعالیت بیشتری این موضوع را پیش‌ببرد تا هرچه سریعتر این فرایند به دست دولت برسد و بتوانیم در شش ماهه نخست سال فرایند واگذاری املاک را برمبنای همان ساختار قانونی که اتفاق افتاده است انجام بدهیم.

انتهای پیام/865/ن/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بافت های ناکارآمد شهری بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۸۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • راه‌اندازی پایگاه داده ملی مالکیت دوچرخه در بلژیک
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم