Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، فهرست صادراتی تعیین‌شده برای عوارض بر صادرات برخی از پلیمرها را بسیار هوشمندانه دانست و گفت: تامین مواد اولیه مورد نیاز بازار داخلی و صنایع تکمیلی می‌تواند محرک بزرگی در مسیر توسعه زنجیره ارزش و اشتغال‌زایی به شمار رود.

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سعید ترکمان» با اشاره به وضع عوارض بر صادرات مواد اولیه، مواد خام و محصولات میانی که در روزهای گذشته خبرساز شده و به مباحث متفاوتی منتهی شده است، توضیح‌داد: با توجه به تلاش‌ها برای تامین نیاز داخلی مواد اولیه، وضع این عوارض موردحمایت انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به‌عنوان گسترده‌ترین تشکل مصرف‌کننده این گروه کالایی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان‌داشت: وضع عوارض بر صادرات برخی از مواد اولیه پلیمری یا ترکیبات شیمیایی بخشی از برنامه گسترده وزارت صمت برای مدیریت بازار داخلی است و این عوارض تنها یکی از بخش‌های آن به شمار می‌رود.

رئیس هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: عوارض بر صادرات برخی از پلیمرها از حجم صادراتی بسیار محدودی برخوردار بوده که با وجود اهمیت بسیار زیاد برای بازار داخلی، صادرات آن‌ها درمجموع به 2 درصد تولید داخلی کل پلیمرها نیز نمی‌رسد.

عرضه حداکثری در بورس کالا و واردات مواد اولیه دارای کسری در بازار داخلی

وی همچنین تصریح‌کرد: عرضه حداکثری در بورس کالا و واردات آن دسته از مواد اولیه که با کسری در بازار داخلی روبه‌رو هستند، یکی از ارکان مهم این طرح برای تنظیم بازار داخلی است که از سوی شخص معاون اول رئیس‌جمهوری در حال پیگیری است.

اعمال عوارض بر صادرات برخی از مواد اولیه‌ای که در بازار داخلی به آن نیاز داریم

نماینده اتاق بازرگانی در کمیته تخصصی پتروشیمی کارگروه تنظیم بازار در ادامه، گفت: یکی از بخش‌های این طرح اعمال عوارض بر صادرات برخی از مواد اولیه‌ای است که در بازار داخلی به آن نیاز بوده و تقاضا برای آن‌ها بیش از عرضه‌ است.

ترکمان در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت گرید و به شکل دقیق‌تر تولید گریدهایی که نیاز بازار داخلی است را یکی از ارکان این طرح دانست و افزود: در کنار این موارد، وضع عوارض بر صادرات آخرین حلقه برای تأمین نیاز داخلی به شمار می‌رود.

حجم صادرات بسیار محدود کالاهایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند

وی در ادامه بیان‌داشت: نکته مهم آن‌که آن دسته گروه‌های کالایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند، حجم صادرات بسیار محدودی دارند و کشور ما یک واردکننده محسوب می‌شود؛ بنابراین وضع عوارض تأثیری بر این بازار ندارد.

این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: استایرن منومر، پلی‌اتیلن ترفتالات ها،MDI ، TDI و پلی پروپیلن‌ها از این دسته محصولات به شمار می‌روند که یا صادرات نداشته یا رقم آن به‌قدری ناچیز است که اهمیت چندانی پیدا نمی‌کند.

رئیس هیات‌ مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در ادامه عنوان‌کرد: با توجه به برآوردهای انجام شده، میزان صادرات کالاهایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند به 2 درصد تولید کل پلیمرها در کشور نمی‌رسد، بنابراین اثری بر روند سودآوری کل در صنعت پتروشیمی بر جای نگذاشته، بلکه به حمایت گسترده‌ای از تولید داخلی منتهی می‌شود، زیرا نیاز صنایع تکمیلی را تأمین خواهد کرد.

ترکمان اظهار داشت: با توجه به این موارد، صنایع تکمیلی از هر طرحی که به تامین امن و مستمر مواد اولیه منتهی شود حمایت می‌کنند، زیرا اشتغال‌زایی گسترده‌ای را در زنجیره ارزش به همراه دارد و به مردمی شدن اقتصاد و تامین نیازهای جامعه ختم می‌شود.

وی در پایان گفت: بر اساس برآوردهای آماری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، درصورتی‌که این طرح بتواند از صادرات تنها 90 هزار تن (یک درصد تولید داخلی) از مواد اولیه جلوگیری کرده و به مصرف آن‌ها در صنایع داخلی منتهی شود، امکان اشتغال‌زایی نزدیک به 15 هزار نفر را ایجاد خواهد کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت صنعت معدن و تجارت ، توسعه صادرات ، پلیمر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت توسعه صادرات پلیمر انجمن ملی صنایع پلیمر ایران بازار داخلی مواد اولیه وضع عوارض روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی مرکبات و کیوی در تولید ناخالص مازندران
  • کیوی و مرکبات نخستین زنجیره ارزش مازندران است
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • پایانه صادراتی قوی برای زنجیره ارزش کشاورزی مازندران نداریم
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • امضای تفاهم‌نامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم