Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:10:40 GMT

خرید پلاسما، بر اهدای داوطلبانه خون تاثیر منفی می‌گذارد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۱۵۰۴

خرید پلاسما، بر اهدای داوطلبانه خون تاثیر منفی می‌گذارد

دکتر محمد شریف الحسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نصب بنرهای حاوی تبلیغات برای خرید پلاسما از افراد و انتشار تبلیغات عمومی آن در سطحی وسیع و در مجاورت مراکز اهدای خون، یقینا بر روحیه و نگاه اهداگرانی که تنها با انگیزه های انسانی و نوع‌دوستانه اقدام به اهدای خون خود می‌کنند، بی تاثیر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    

وی افزود: برای درمان برخی از بیماری‌ها، داروهایی تحت عنوان داروهای مشتق از پلاسما تولید می‌شود که این داروها یا از پلاسمای خارجی ساخته و وارد کشور می شود، که برای کشور بسیار ارزبر است و یا اینکه با ارسال پلاسمای داخلی به خارج از کشور،  از آن دارو ساخته شده و به کشور برمی گردد که هم هزینه کمتری دارد و هم داروی تهیه شده از آن ایمنی و اطمینان بخشی بیشتری دارد.

وی ادامه داد: برخی از مراکز خصوصی تهیه پلاسما که با مجوز سازمان غذا و دارو در کشور فعالیت دارند، برای جذب اهداکننده پلاسما به تبلیغاتی روی آورده و تلاش دارند تا با خرید پلاسما افراد را به دادن آن ترغیب کنند، که این اقدام آنان تبعات و آسیب‌هایی را در حوزه اهدای داوطلبانه خون و فراورده های خونی در پی دارد.

مسوول روابط عمومی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به سالها تلاش برای برچیده شدن قانون دادن خون جایگزین، در ازای خون دریافتی، گفت: اکنون که با فرهنگسازی و اقدامات ترویجی متولیان امر سلامت در حوزه انتقال خون، مشارکت مردم در امر خداپسندانه اهدای داوطلبانه خون بالا گرفته است، بیم آن می رود که موضوع پولی شدن اهدای پلاسمای خون از سوی مراکز خصوصی تهیه پلاسما، موجب تخریب اهدای خون داوطلبانه شود.

دکتر شریف الحسینی افزود: درخواست ما نظارت بیشتر و دقیق تر بر عملکرد و نحوه تبلیغ مراکز خصوصی است، چرا که آنچه در انتقال خون اتفاق می‌افتد بر اساس استانداردهای بسیار سختگیرانه بین‌المللی است اما برخی از این مراکز خصوصی به جای آنکه به دنبال راه های تشویقی و فرهنگ‌سازی در حوزه اهدای داوطلبانه باشند، به پولی کردن این امر روی آورده اند که این امر می تواند تبعات مخربی را برای اهدای داوطلبانه در پی داشته باشد.

اداره‌ کل انتقال خون خراسان رضوی وظیفه اهدای خون به ۶۲ بیمارستان این استان را بر عهده دارد و از ۱۸۹ هزار و ۶۳ داوطلب اهدای خون که پارسال به مراکز انتقال خون این استان مراجعه کرده بودند، ۱۴۲ هزار و ۸۷۴ نفر موفق به اهدای خون شدند.

۱۳ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، امید، شهید کریمی، شهید سلیمانی، سناباد و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه، قوچان و گناباد استقرار دارند و در شهرستان‌های تربت‌ جام و کاشمر نیز مراکز خونگیری در چند روز هفته فعال هستند.

استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان‌های تهران و فارس است.

برچسب‌ها مشهد پلاسما سازمان انتقال خون ايران سازمان انتقال خون ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد پلاسما سازمان انتقال خون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد پلاسما سازمان انتقال خون ايران مشهد پلاسما سازمان انتقال خون ايران سازمان انتقال خون ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد پلاسما سازمان انتقال خون اهدای داوطلبانه مراکز خصوصی خراسان رضوی انتقال خون اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید سعید راد امروز پنج شنبه (۱۳ اردیبهشت) در سفر به خوزستان از مراکز خرید محصولات گندم در استان دیدن کرد.

وی در این بازدید از روند خرید محصول کشاورزان خوزستانی و نیز حمل و جابجایی گندم‌های خریداری شده از مراکز روباز به سیلو‌ها و کارخانه‌های آرد استان دیدن کرد.

سید سعید راد، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه استان خوزستان از قطب‌های اصلی تولید گندم در کشور است، گفت: تمامی تمهیدات لازم برای نگهداری دسترنج کشاورزان استان در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به بارش باران در استان با همکاری دستگاه‌های مختلف گندم‌های خریداری شده در مراکز روباز به مراکز استاندارد و سیلو‌ها ارسال می‌شود.

دیگر خبرها

  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • تمهیدات لازم برای نگهداری دسترنج کشاورزان خوزستانی درنظر گرفته شد
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • فعال شدن مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش ۵۳ درصدی خرید گندم در خوزستان ‌
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان