Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان پی بردند که چگونه SOD۳، یک پروتئین کلیدی که پس از ورزش توسط جفت آزاد می‌شود، سلامت متابولیک فرزندان را بهبود می بخشد و تأثیرات چاقی مادر و رژیم غذایی نامناسب را خنثی می‌کند.

یک مطالعه جدید نشان داده است که ورزش مادر در دوران بارداری سلامت متابولیک فرزندان را بهبود می بخشد، حتی زمانی که مادر چاق است یا رژیم غذایی پرچرب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش توسط مادر، جفت را وادار می‌کند تا پروتئین کلیدی SOD۳ ترشح کند و در نتیجه خطر ابتلاء به دیابت را برای فرزندان کاهش می‌دهد.

چاقی مادر و دیابت نوع ۲ در حال افزایش است. بیش از ۳۰ درصد از زنان در سنین باروری در کشورهای غربی و آسیایی در گروه چاق طبقه بندی می‌شوند. همچنین انتظار می‌رود تا سال ۲۰۴۵، ۶۳۰ میلیون نفر با دیابت نوع ۲ زندگی کنند. کودکانی که از مادران چاق یا مادران مبتلا به دیابت نوع ۲ متولد می‌شوند، حتی با داشتن سبک زندگی سالم، با خطر بالا ابتلاء به دیابت روبرو هستند.

«جوجی کوسویاما»، از دانشگاه توهوکو و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «با رشد چاقی مادر، چرخه‌ای نگران‌کننده شکل می‌گیرد که خطرات دیابت از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. توقف این چرخه یک مشکل پزشکی حیاتی و فوری است.»

پیش از این، این گروه نشان داد که ورزش در دوران بارداری فواید فوق‌العاده‌ای بر سلامت متابولیک فرزندان دارد و نشان می‌دهد که SOD۳ مشتق شده از جفت، که مخفف سوپورواکسید دیسموتاز ۳ است، نقش کلیدی در انتقال فواید ورزش مادر به فرزندان دارد. با تکیه بر این یافته، تیم شروع به درک این موضوع کرد که چگونه SOD۳ از انتقال اثرات منفی چاقی از مادر به کودک جلوگیری می‌کند و دریافتند که SOD۳ ناهنجاری‌های ناشی از رژیم غذایی پرچرب را در متابولیسم گلوکز فرزندان مهار می‌کند.

اثرات مضر رژیم غذایی پرچرب مادر بر متابولیسم فرزندان با ورزش مادر معکوس می‌شود. دستکاری ژنتیکی نشان داد که SOD۳ جفت برای اثرات محافظتی ورزش مادر بر فرزندان ضروری است.

با توجه به سادگی و مقرون به صرفه بودن ورزش، تشویق مادران به ورزش می‌تواند به معکوس کردن نرخ هشداردهنده چاقی و دیابت نوع ۲ کمک کند.

محققان هشدار می‌دهند که این مطالعه فقط در مرحله پیش بالینی است و کاربرد آن برای انسان نیازمند مطالعات بیشتر است.

کد خبر 5469434

منبع: مهر

کلیدواژه: ورزش دیابت بارداری ویروس کرونا واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو کووید 19 آمار کرونا روزه داری تعرفه های پزشکی واکسیناسیون ماه رمضان 1401 بیماران هموفیلی سازمان بیمه سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران چاقی دیابت نوع ۲ رژیم غذایی ورزش مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۶۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد