Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "سی‌ان‌ان" آمریکا، از آمادگی این کشور برای «مبارزه با روسیه برای مدت 10 سال» خبر داده و گفت: «ما می‌توانیم ده سال با روسیه بجنگیم تا آنچه متعلق به ماست را پس بگیریم. ما می توانیم این مسیر را طی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین / زلنسکی: مذاکره با مسکو متوقف می‌شود

زلنسکی در عین حال از کشورهای غربی خواست تا به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین سرعت ببخشند. وی افزود: «این تجهیزات امروز یا فردا مورد نیاز ماست، نه در عرض دو یا سه ماه آینده.»

زلنسکی همچنین با دعوت از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به منظور سفر به اوکراین گفت: «خودتان بیایید اینجا و ببینید». دعوت زلنسکی از بایدن برای سفر به کی‌یف در حالی است که پیش از این جن ساکی سخنگوی کاخ سفید و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی بایدن سفر رئیس جمهور آمریکا به اوکراین در شرایط فعلی را بعید دانسته بودند.

دفتر ریاست جمهوری اوکراین نیز اعلام کرد که این کشور خواستار 50 میلیارد دلار کمک مالی از سوی کشورهای عضو گروه 7 و صندوق بین‌المللی پول شده است.

در عین حال، مشاور رئیس جمهوری اوکراین یادآور شد که کی‌یف پیش از این پرسشنامه عضویت در اتحادیه اروپا را پر کرده است و اکنون مقامات بروکسل باید توصیه خود در خصوص پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را ارائه دهند. دفتر ریاست جمهوری اوکراین انتظار دارد که توصیه اتحادیه اروپا "مثبت" باشد و این کشور بتواند در آینده نزدیک به خانواده اروپا بپیوندد.

 لازم به یادآوری است، این تصمیم بروکسل، یک اقدام سیاسی و در شرایط حمله نظامی روسیه به اوکراین اتخاذ شده است، چرا که پیش از این مقامات اروپایی بارها اعلام کرده بودند که اوکراین ضوابط و شرایط عضویت در اتحادیه اروپا را ندارد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز پنجاه و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

انتقاد مجدد زلنسکی به روند کند ارسال تسلیحات غرب به اوکراین

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین از تاخیر در تحویل تسلیحات به کشورش انتقاد کرده است. زلنسکی در سخنرانی ویدئویی خود گفت: با توجه به حمله جدید مورد انتظار توسط نیروهای روسیه، این به معنای مجوز دادن به مسکو برای گرفتن جان اوکراینی ها است.

زلنسکی نام هیچ کشوری را ذکر نکرد. با این حال، اخیراً در ائتلاف دولتی در آلمان در مورد تحویل سلاح های سنگین به اوکراین اختلاف نظر ایجاد شده است. مقامات حزب سبز و لیبرال دموکرات در دولت ائتلافی اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان را به تردید در این باره  متهم کرده‌اند. کارشناسان نظامی بر این باورند که اوکراین برای مقاومت در برابر حملات روسیه  به سلاح های سنگین بیشتری در شرق کشور نیاز دارد.‎

مورد پرونده درباره حمایت از جنگ روسیه در آلمان شکل گرفته است

طبق یک گزارش رسانه‌ای، از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در 24 فوریه، نهادهای آلمانی بیش از 140 تحقیق در مورد حمایت از حمله روسیه به اوکراین آغاز کرده‌اند. شبکه تحریریه آلمان با استناد به نظرسنجی خود از وزارتخانه های کشور و دادگستری و ادارات پلیس جنایی ایالتی گزارش می دهد که اکثر موارد مربوط به استفاده از نماد "Z" است که ارتش روسیه در اوکراین از آن برای علامت گذاری تانک ها و خودروهای خود استفاده می کند. ‎

اوکراین در انتظار پاسخ سریع و روشن اتحادیه اروپا به درخواست عضویت

دولت اوکراین اعلام کرد که پرسشنامه درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را که توسط اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا تحویل داده شده است، به طور کامل پر کرده است.

"ایهور ژوکوا"، معاون دفتر "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین در یک مصاحبه تلویزیونی با تلویزیون عمومی اوکراین گفت، کمیسیون اروپا اکنون باید روشن کند که آیا اوکراین معیارهای لازم عضویت را برآورده می کند یا خیر. وی تاکید کرد: ما انتظار داریم که توصیه مثبت باشد و سپس توپ در دست کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود. به گفته ژوکوا، اوکراین انتظار دارد در جریان نشست شورای اروپا در 23 تا 24 ژوئن وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را دریافت کند.

هشدار دبیرکل سازمان ملل نسبت به خطر افزایش فقر به دلیل بحران اوکراین

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته، یکشنبه اعلام کرد  که در پس زمینه ادامه جنگ در اوکراین، یک پنجم بشریت در معرض خطر فقر و گرسنگی قرار دارند.

وی در مصاحبه با یک نشریه چک در این باره گفت: «همه ما شاهد فاجعه در حال وقوع در اوکراین هستیم. ولی فراتر از مرزهای این کشور، یک حمله خاموش به جهان نیز آغاز شده و در حال توسعه است. بحران کنونی در اوکراین می تواند تا 1.7 میلیارد نفر، یعنی بیش از یک پنجم بشریت را در مقیاسی که برای چندین دهه گذشته مشاهده نشده، در فقر و گرسنگی فرو برد.»

گوترش یادآور شد که اوکراین و روسیه 30 درصد از تولید جهانی محصولات زراعی را به خود اختصاص میدهند. این دو کشور غذای بخش قابل توجهی از جمعیت مناطق فقیر را تامین می کنند. علاوه بر این، فدراسیون روسیه بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی و دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان بوده و هست.

وی افزود: پیامدهای درگیری ژئوپلیتیکی در اروپا از هم اکنون احساس می‌شود: تولید دشوارتر شده، زنجیره تامین مواد خام و انرژی در حال فروپاشی است، قیمت‌ها در حال افزایش هستند. انجام مأموریت بشردوستانه سازمان ملل به طور فزاینده‌ای دشوار شده، برای اینکه تعداد افراد نیازمند به سرعت در حال افزایش است و در عین حال منابع نیز کاهش یافته است.

به گفته گوترش، علیرغم اینکه این سازمان با مردم اوکراین اعلام همبستگی کرده، ولی حق ندارد منافع سایر نقاط جهان را نادیده بگیرد.

کرملین: روسیه در برابر رویارویی با غرب مقاومت خواهد کرد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی کاخ کرملین ابراز اطمینان کرد که فدراسیون روسیه در برابر رویارویی کنونی با کشورهای غربی به مقاومت خود ادامه خواهد داد. سخنگوی دفتر ریاست جمهوری که شب گذشته در مصاحبه با برنامه مستند "مسکو. کرملین. پوتین" از شبکه اول تلویزیون روسیه در پاسخ این سئوال درباره اینکه آیا فدراسیون روسیه، برخلاف اتحاد جماهیر شوروی، می تواند در رویارویی با غرب «موفق» شود، گفت: «ما می‌توانیم و همچنان به مقاومت در برابر غربی‌ها ادامه خواهیم داد.».

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفته بود که در جهان کنونی، یک کشور نمی تواند سلطه خود را حفظ کرده و جهان تک قطبی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفته بود، دیگر در حال فروپاشی است.

رئیس چچن: روسیه در مقابل "تمام جهان" ایستاده است

رمضان قدیروف، رئیس جمهوری چچن، صبح امروز، دوشنبه در کانال تلگرامی خود ابراز عقیده کرد که «کل جهان» در مقابل روسیه ایستاده، برای اینکه کشورهای «ناتو» در حال تامین تسلیحاتی اوکراین هستند.

قدیروف نوشت: «واقعیت این است که امروز روسیه علیه تمام جهان می جنگد. چرا من این را می گویم؟ زیرا هیچ حمایت مشخصی از طرف هیچ کس  وجود ندارد و کشورهایی که خود را قوی می دانند، ناتو و غرب، همه مخالف روسیه هستند.»

به گفته وی، حمایت از اوکراین شامل تامین مالی و تسلیحاتی است، مزدوران و متخصصان از سراسر جهان به آنجا اعزام می شوند و در نتیجه، روسیه "در حال جنگ با ده‌ها کشور در خاک اوکراین است."

 رمضان قدیروف، رئیس چچن، ابراز عقیده کرد که اکنون در اوکراین هیچ کس برای مذاکره با روسیه وجود ندارد، لازم است تا یک عمود قدرت جدیدی تشکیل شود و از مردم پرسیده شود که آنها چه می خواهند، چگونه می خواهند زندگی کنند، مشکلات اصلی آنها چیست.

صربستان به خاطر امتناع از اعمال تحریم‌ها علیه روسیه بهای سنگینی پرداخته

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان اعلام کرد که به دلیل امتناع این کشور از اعمال تحریم‌ها علیه روسیه، تحت فشار جدی از سوی غرب قرار گفته است.

وی در صحبت با یک شبکه تلویزیونی صربستان گفت: «اگر من روسیه را تحریم کنم، هرجا که بخواهید جایزه می‌گیرم، همه از من تجلیل می‌کنند، می‌گویند من بزرگترین دموکرات جهان هستم، هرچند تا دیروز مرا مستبد و نیمه خودکامه خطاب می‌کردند. این برای ما گران تمام شده که از تحریم‌ها حمایت نمی‌کنیم. گران‌تر از آن چیزی که فکر می‌کنید. ولی ما در این رابطه از تجربه خودمان بهره می‌بریم که اعمال تحریم‌ها چقدر غیراخلاقی و چقدر بی نتیجه هستند.»

وی همچنین یادآور شد که «روسیه از سال 2001 همواره از تمامیت ارضی صربستان حمایت کرده است، اگرچه از سال 1992 تا 1996 به ممنوعیت پروازها بر فراز صربستان پیوسته بود. وی در عین حال گفت که صربستان تنها کشور اروپایی است که تحریمی علیه مسکو اعمال نکرده است.

 انتظار صربستان برای پرداخت قیمت کمتر گاز روسیه نسبت به کشورهای اتحادیه اروپا

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان روز یکشنبه در  دیدار با الکساندر بوکان-خارچنکو، سفیر روسیه در بلگراد اعلام کرد که صربستان به روابط دوستانه و مشارکت مرسوم خود با روسیه و چین ادامه خواهد داد. علاوه بر این، سفیر روسیه در رابطه با وضعیت کنونی در اوکراین صحبت کرد و رهبر صربستان نیز به نوبه خود نسبت به برقراری هر چه سریعتر صلح ابراز امیدواری کرد.

ووچیچ گفت که انتظار دارد قیمت گاز روسیه بر اساس توافق آینده نسبت به سایر کشورهای اروپایی قیمت‌های مناسبتری داشته باشد.

قرارداد فعلی شرکت " صربیاگاز" و شرکت گازپروم روسیه برای تامین روزانه 6 میلیون مترمکعب گاز از روسیه به صربستان با قیمت 270 دلار در هر هزار مترمکعب در پایان ماه مه به اتمام خواهد رسید و مقامات صربستان قصد دارند قرارداد بعدی با طرف روسی را به مدت 10 سال امضا کنند.

ووچیچ به سفیر روسیه اطمینان داد که مذاکرات در خصوص حجم، قیمت و سایر شرایط عرضه گاز به صربستان به زودی آغاز خواهد شد.

اوکراین تصمیم سیاسی درباره مدویدچوک را ممکن دانست

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آمریکایی CBSاعلام کرد که مقامات اوکراینی تصمیمی در سطح سیاسی در خصوص سرنوشت "ویکتور مدویدچوک"، معاون پارلمان اعلای اوکراین و رئیس شورای سیاسی حزب مخالف دولت اوکراین: "عرصه مخالفان- برای زندگی" را رد نمی کنند.

کوله‌با گفت: مدویدچوک یک شهروند اوکراینی است، بنابراین از تمامی حقوق معمول برخوردار خواهد بود، زیرا ما کشوری قانونمند هستیم. ما هیچ تصمیم گیری سیاسی در خصوص او را رد نمی کنیم.»

از وزیر خارجه اوکراین خواسته شد که منظور او از تصمیمات سیاسی را روشن کند و او فقط یادآور شد که باید دید وضعیت چگونه پیش خواهد رفت.

پیش از این دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در خصوص امکان مبادله مدویدچوک گفته بود که این سیاستمدار اوکراینی شهروند فدراسیون روسیه نیست و کرملین نمی داند که آیا خود او خواهان مشارکت روسیه در حل و فصل این وضعیت است یا خیر. پسکوف تاکید کرد که معاون پارلمان اوکراین هرگز روابطی پشت پرده با مسکو نداشته است.

عدم پاسخ گویی به سئوالی درباره امکان بازدید از وضعیت اسرای روسی در اوکراین

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین در پاسخ به این سئوال مجری آمریکایی در خصوص اینکه آیا کی‌یف به نمایندگان کمیته صلیب سرخ بین‌المللی اجازه ملاقات با اسرای جنگی روسی را می‌دهد یا خیر، پاسخی نداد.

مجری به «گزارش 45 کشور سازمان امنیت و همکاری اروپا» که در این هفته منتشر شد، اشاره کرد که «تحقیقاتی درباره جنایات جنگی انجام داده و یادآور شدند که طرف اوکراینی به صلیب سرخ اجازه ملاقات با زندانیان روسی را نداده است.»

کوله‌با در پاسخ به این سئوال فقط گفت: «من دلیل خوبی برای شکایت از نحوه انجام عملیات‌های صلیب سرخ در اوکراین از ابتدای جنگ و سفر رئیس صلیب سرخ به مسکو و کی‌یف دارم. ولی در مجموع ما با صلیب سرخ رابطه کاری خوبی داریم و همه مشکلات را در سطح کاری و با روحیه همکاری حل و فصل می کنیم.»

بلاروس: در صورت تجاوز کشورهای غربی واکنش مناسب نشان خواهیم داد

الکساندر والفوویچ، دبیر امور بین المللی شورای امنیت بلاروس، با بیان اینکه ارتش این کشور در حال آماده شدن برای پاسخ گویی به هر نوع تحریک احتمالی از سوی کشورهای غربی همسایه است، هشدار داد که در صورت تجاوز به بلاروس از سوی آنها، تخریب‌ها و انفجارها در خاک آن کشورها اتفاق خواهد افتاد.

این دیپلمات بلاروسی در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون این کشور با اعلام این مطلب، گفت: «من فکر می کنم که مردم عادی در کشورهای شرق اروپا، در لهستان، در لیتوانی، خود می بینند که امروز در اوکراین چه می گذرد، چه ویرانی و چه تراژدی رخ داده و مردم عادی چگونه جان خود را از دست میدهند. من امیدوارم که این کشورها هرگز به فکر تجاوز به بلاروس نیفتند. برای اینکه در این صورت درگیری فقط در خاک ما نخواهد بود و کشورهای متجاوز با واکنش قاطع مینسک روبرو خواهند شد.

وزیر امور خارجه بلاروس همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که در کشورهای همسایه میزان تجهیزات نظامی، تعداد نیروی نظامی غربی و تسلیحات افزایش قابل توجهی یافته و زیرساختارهای نظامی در حال نوسازی است، پروازهای هواپیماهای نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای بلاروس بیشتر شده است و به همین دلیل، بخش قابل توجهی از بودجه کشور برای بخش دفاعی اختصاص یافته است.

وی تاکید کرد که بلاروس عاقلانه بودجه را برای توسعه ارتش خود تخصیص داده تا "در صورت لزوم و در صورت هر نوع تحریک نظامی، آماده پاسخگویی مناسب به شرایط باشد. والفوویچ افزود که نیروهای مسلح بلاروس آمادگی رزمی بالایی داشته و بطور مرتب در فعالیت‌های آموزش رزمی برنامه ریزی شده شرکت دارند.

راگوزین: اروپا از تحریم‌ها علیه شرکت "راس.کاسموس" آسیب بیشتری خواهد دید

دیمیتری راگوزین، مدیر کل شرکت "راس.کاسموس" (سازمان فضایی روسیه) شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی ابراز اطمینان کرد که کشورهای اروپایی در نتیجه تحریم‌هایی که علیه این شرکت آغاز کرده‌اند، آسیب بیشتری خواهند دید.

وی گفت: «به هر شکلی، همکاری دوباره برقرار خواهد شد، اما لحن صحبت دیگر متفاوت خواهد بود. برای اینکه اکنون ما در وهله نخست با کشورهایی کار خواهیم کرد که در برخورد با روسیه یا موضعی درست یا بی طرف گرفته باشند. وقتی گرد و غبارها فروکش کرد، کسانی که تحریم کردند مجبور خواهند شد بر اساس شرایط ما، مذاکره کنند.»

به گفته راگوزین، مقاماتی که تحریم‌ها را اعلام می کنند در واقع هیچ ربطی به عرصه فعالیت فضایی ندارند و او متخصصان اروپایی را می شناسد معتقدند چنین قطع رابطه‌ای  با شرکت راس. کاسموس احمقانه و دیوانگی است.

در اواسط ماه آوریل، آژانس فضایی اروپا از پایان همکاری خود با فدراسیون روسیه در عرصه برنامه‌های فضایی خبر داد.

روسیه نگران رشد فعالیت نظامی ناتو در قطب شمال است

نیکولای کارچونوف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه و رئیس کمیته شورای قطب شمال اعلام کرد که مسکو از افزایش فعالیت نظامی ناتو در مناطق قطب شمال نگران است.

این دیپلمات به خبرگزاری تاس گفت: اخیراً رزمایش نظامی گسترده دیگری از این ائتلاف در شمال نروژ برگزار شد که به نظر ما کمکی به تضمین امنیت در منطقه نمی کند. روسیه خطر بروز درگیری نظامی ناخواسته با ناتو را در عرض‌های جغرافیایی قطب شمال جدی تلقی میکند.

به گفته وی، علاوه بر خطرات امنیتی، درگیری های نظامی غیرعمد با پیمان آتلانتیک شمالی نیز ممکن است آسیب جدی به اکوسیستم شکننده منطقه قطب شمال وارد کند.

کد خبر: 1137119 برچسب‌ها اوکراین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اوکراین اتحادیه اروپا فدراسیون روسیه جمهوری اوکراین کشورهای غربی یادآور شد رئیس جمهوری شب گذشته امور خارجه رئیس جمهور عین حال قطب شمال صلیب سرخ تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد

قصد اوکراین برای اختصاص ۳۹۰ میلیون دلار برای خرید پهپاد، کمک جدید ۶۳۰ میلیونی نروژ به کی‌یف، مخالفت مردم آلمان با انتقال تاروس به اوکراین، نگرانی دبیرکل ناتو از تزلزل اعتماد کی‌یف و استفاده از زنان برای پاکسازی مین، از رویدادهای پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا، شب گذشته در نشست مطبوعاتی خود از اعتراف به اینکه ارتش روسیه موفق شده شش موشک ATACMS اوکراینی تحویل داده شده توسط ایالات متحده را سرنگون کرده، خودداری کرد.

او به خبرنگاران گفت: «من نمی‌توانم گزارش‌های مبنی بر سرنگونی هر یک از آنها را تأیید کنم.»

این مقام کاخ سفید هیچ مدرکی مبنی بر سرنگون نشدن این موشک‌ها ارائه نکرد. کربی همچنین به این سوال که دقیقاً چه تعداد موشک ATACMS در اختیار اوکراین قرار داده است، پاسخ نداد.

روز سه‌شنبه، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نیروهای پدافند هوایی این کشور شش موشک عملیاتی-تاکتیکی ATACMS آمریکایی و دو بمب هدایت‌شونده Hammer فرانسوی را در ظرف شبانه روز گذشته سرنگون کردند.

به گفته مقامات جمهوری کریمه نیز، چند موشک ATACMS نیروهای مسلح اوکراین در آسمان شبه جزیره منهدم شدند و مهمات منفجر نشده آنها کشف شده است.

هفته گذشته، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که واشنگتن به طور مخفیانه بیش از 100 موشک دوربرد ATACMS را به کی‌یف منتقل کرده. به نوشته این نشریه، کی‌یف پس از دریافت موشک‌ها، بلافاصله از آنها استفاده و به فرودگاهی در کریمه حمله کرد.

در همان روز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که انتقال موشک‌های ATACMS فقط باعث مشکلات بیشتر برای کی‌یف خواهد شد و روند اوضاع در جبهه نبرد را تغییر نخواهد داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و نود و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

واکنش زاخارووا از قصد اتحادیه اروپا برای انتقال سربازان اوکراینی به کشورشان

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، آن دسته از مقامات اتحادیه اروپا که تصمیم به انتقال مردان اوکراینی در رده سنی خدمت نظامی به کی‌یف دارند، را ریاکار نامید. وی بدین ترتیب به اظهارات معاون نخست وزیر و وزیر دفاع ملی لهستان، ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، در مورد تهیه طرحی مشابه در اتحادیه اروپا، پاسخ داد.

این دیپلمات در کانال تلگرامی خود نوشت: به گفته وزیر دفاع لهستان اتحادیه اروپا در نظر دارد در مورد انتقال مردان در سن نظامی به اوکراین تصمیماتی بگیرد. مذاکرات در این زمینه بین کی‌یف و بروکسل در حال انجام است. چه افراد پستی هستند که با وجود ادعای احترام برای حقوق بشر، حاضرند به زور مردان اوکراینی را برای اهداف جاه طلبانه مقامات کی‌یف قربانی کرده و دم چرخ گوشت بفرستند.»

 روز گذشته یک نماینده پارلمان اعلای اوکراین نیز فاش کرد که واحدهایی از مردان اوکراینی که آماده بازگشت به سرزمین خود برای جنگیدن هستند، در لهستان آموزش می‌بینند.

هشدار لهستان درباره جابجایی تجهیزات نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه 

لهستان در مورد نقل و انتقالات تجهیزات نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه به دلیل مانورهای نظامی ناتو هشدار داد. طبق اطلاعات سرویس مطبوعاتی فرماندهی ارتش لهستان، در ارتباط با برگزاری رزمایش ناتو Steadfast Defender 2024، نیروهای مسلح لهستان قصد دارند تجهیزات نظامی مشخصی را در اوایل ماه مه به مناطقی از خاک این کشور در مجاورت منطقه کالینینگراد روسیه منتقل کنند.

این فرماندهی در این رابطه از مردم این مناطق خواست در دهه نخست ماه مه از تردد غیرضروری در مناطق مرزی خودداری کنند. 

یک شهروند نیویورکی به انتقال فناوری پهپادها به روسیه اعتراف کرد

وزارت دادگستری ایالات متحده روز گذشته اعلام کرد که یکی از ساکنان شهر نیویورک متهم به سازماندهی طرحی برای انتقال فناوری‌های دوگانه آمریکایی در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین به یکی از شرکت‌های روسی، به جرم خود اعتراف کرده است.

این وزارتخانه یادآور شد که در مجموع فناوری‌هایی به ارزش بیش از 250 هزار دلار به روسیه منتقل شده است. طبق این اطلاعات، از این وسایل الکترونیکی دو منظوره در هواپیماهای بدون سرنشین ارتش روسیه استفاده شده است.

اختصاص بیش از 390 میلیون دلار برای خرید پهپاد در اوکراین

دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که کابینه وزیران این کشور 15.5 میلیارد گریونا (بیش از 390 میلیون دلار) برای خرید 300 هزار هواپیمای بدون سرنشین برای ارتش اوکراین اختصاص داده است.

وی شب گذشته گفت: «این یک منبع مالی اضافی برای تامین 43.3 میلیارد گریونا (حدود 1.1 میلیارد دلار) است که ما در سال جاری برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین اختصاص دادیم. با اعتبار تخصیص یافته امروز 300 هزار پهپاد در اختیار نیروهای امنیتی و دفاعی کشورمان قرار می گیرد.»

یک روز قبل، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که هواپیماهای عملیاتی- تاکتیکی، نیروهای موشکی و توپخانه نیروهای مسلح روسیه یک کاخارنه مونتاژ پهپاد نیروهای مسلح اوکراین را نابود کردند.  پیش از این نیز ارتش روسیه بارها به مراکز تولید پهپادهای اوکراینی حمله کرده بود.

برنامه نروژ برای اختصاص 630 میلیون دلار دیگر به اوکراین

دولت نروژ قصد دارد در سال 2024 مبلغ 7 میلیارد کرون دیگر (633 میلیون دلار) از بودجه این پادشاهی را برای کمک به اوکراین اختصاص دهد. 

به گزارش رویترز، همانطور که نخست وزیر نروژ  پس از دیدار با رهبران مخالفان یادآور شد، چنین مبلغی در بودجه تجدید نظر شده دولت در ماه آینده گنجانده خواهد شد. به گفته او، حدود 540 میلیون دلار از این مبلغ برای کمک‌های نظامی و بقیه برای برنامه‌های بشردوستانه و غیرنظامی مصرف خواهد شد.

پیش از این در اواخر ماه آوریل، نروژ 13 میلیون دلار برای نگهداری تانکهای لئوپارد برای اوکراین واریز کرده بود. همچنین  نروژ در آموزش نیروهای خنثی کننده مین اوکراینی در لیتوانی مشارکت دارد. این آموزش در چارچوب همکاری بین کشورهای شمال اروپا انجام می‌شود.

استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به متحدانش متزلزل شده است

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در مصاحبه با رویترز  اعلام کرد که اعتماد مقامات اوکراینی به متحدان غربی خود، از جمله کشورهای عضو ناتو، در بحبوحه تاخیر در تحویل تسلیحات متزلزل شده است.

استولتنبرگ گفت: «البته، این واقعیت که ما به آنچه وعده داده بودیم عمل نکردیم، اعتماد اوکراین به ما را خدشه دار کرده است.»

به عقیده او، تأخیر در ارسال کمک‌های نظامی به روسیه این امکان را داد تا ابتکار عمل را در میدان نبرد را به دست گیرد در حالی که نیروهای اوکراینی به دلیل فقدان مهمات، مجبور شدند به حالت دفاعی بروند.

مخالفت بیش از نیمی از مردم آلمان با عرضه تاروس به اوکراین

اکثریت شهروندان آلمانی با عرضه موشک‌های دوربرد تاروس به کی‌یف موافق نیستند. این مسئله از داده‌های یک نظرسنجی موسسه Forsa برای شبکه تلویزیونی NTV مشخص شده است.

بدین ترتیب، از میان دو هزار پاسخ دهنده به این سوال، 56 درصد از شهروندان از ابتکار عمل برای ارسال این نوع موشکها به اوکراین حمایت نکردند. تنها 37 درصد موافق بودند که البته نسبت به ماه قبل به طرز محسوسی بیشتر است. در آن زمان تنها 28 درصد از پاسخ دهندگان موافق عرضه تاروس به اوکراین بودند.

یادآوری شده که عرضه این موشک‌ها به کی‌یف، در 63 درصد موارد، توسط حامیان حزب "سبزها" حمایت شده و در عین حال سرسخت‌ترین مخالفان انتقال آنها هم طرفداران حزب "آلترناتیو برای آلمان" هستند.

وزیر خارجه مجارستان: سیاستمداران غربی به مرز شیدایی جنگ هسته‌ای رسیده‌اند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط خارجی مجارستان معتقد است که برخی از سیاستمداران در غرب در رابطه با جنگ هسته‌ای دچار وسواس شده‌اند.

او در مصاحبه‌ای گفت:  متأسفانه اکنون این جنون نظامی اروپای غربی به ابعاد جدیدی رسیده و به نوعی وسواس جنگ هسته ای تبدیل شده است. ما قبلاً سخنان رئیس جمهور فرانسه (در مورد اعزام احتمالی نیروهای ناتو به منطقه درگیری اوکراین) را شنیده بودیم،  و اکنون رئیس جمهور لهستان نیز در مورد احتمال وقوع جنگ هسته‌ای صحبت کرده است.

سییارتو در عین حال بر اهمیت مذاکرات روسیه و اوکراین و همچنین لزوم دستیابی به صلح در کوتاهترین زمان ممکن تاکید کرد. به گفته او، کشورهایی که "به اندازه کافی شجاع" هستند و از راه حل مسالمت آمیز مناقشه دفاع می‌کنند، باید کنار  یکدیگر مانده و بر خواسته خود اصرار داشته باشند.

پیشنهاد استفاده از زنان در پاکسازی میادین مین در اوکراین

یولیا سویردینکو، وزیر اقتصاد اوکراین پیشنهاد کرد که زنان باید فعالانه تر در زمینه پاکسازی مناطق مین گذاری شده شرکت کنند.

او گفت: «برابری جنسیتی بخشی جدایی ناپذیر از سیاست اوکراین است که مبتنی بر اصول یکپارچگی، فراگیری و یکپارچگی استوار است. این امر در مورد همه انواع فعالیت ها، به ویژه مناطق مهمی مانند پاکسازی مین صدق می کند.»

وزیر اقتصاد این ابتکار را به سیاست برابری جنسیتی مربوط دانست و گفت که میانگین مشارکت زنان در میان اپراتورهای دولتی و غیردولتی عملیات مین زدایی تنها حدود 30 درصد است و باید افزایش یابد. 

تحولات اوکراین|کی‌یف قصد دارد زنان را نیز به جبهه بفرستدتحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوندتحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات