Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@03:31:57 GMT

شوک بازگشایی آنی مدارس؛ تشکیل کلاس‌ها در زیرزمین!

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۸۲۳۵

شوک بازگشایی آنی مدارس؛ تشکیل کلاس‌ها در زیرزمین!

ثبت‌نام خارج از ظرفیت به خیال مجازی بودن آموزش‌ها، کلاس‌های درس شلوغ با بازگشایی کامل مدارس، تشکیل کلاس‌ها در زیرزمین، عدم تحمل دانش‌آموزان برای استفاده از ماسک و… بخشی از مشکلاتی است که مدیران مدارس به واسطه بازگشایی آنی با آن مواجه شده‌اند.

به گزارش تسنیم، سومین هفته بازگشایی مدارس در شرایطی پیش می‌رود که هنوز برخی مدارس با مشکلاتی مواجه هستند و همچنان برخی خانواده‌ها حتی با وجود آنکه حضور دانش‌آموزان در مدارس رو به افزایش است، به بازگشت فرزندان خود به کلاس‌های درس رضایت ندارند!

شاید بتوان ریشه اصلی مقاومت خانواده‌هایی را که حاضر به فرستادن فرزندان خود به مدارس نیستند، بی‌اعتمادی آن‌ها به وضعیت مدارس و نداشتن اطمینان نسبت به توانایی مدارس در حفظ سلامت دانش‌آموزان خلاصه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به بررسی وضعیت مدارس دولتی سه هفته پس از بازگشایی و مشکلات پیش روی آن‌ها پرداخته‌ایم.

۴ مشکل مدارس پس از بازگشایی کامل

جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس درس، حمایت نشدن مدارس دولتی برای تأمین ملزومات مورد نیاز همچون ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده و مایع دستشویی، عدم تهویه مناسب برخی کلاس‌های درس به ویژه آن‌هایی که در زیر زمین برگزار می‌شود، ناتوانی دانش‌آموزان به‌ویژه دبستانی‌ها برای تحمل ماسک آن هم به مدت ۵ ساعت و… جدی‌ترین مشکلاتی بود که برخی مدارس دولتی با آن مواجه هستند.

آموزش و پرورش شهر تهران به مشکلات پاسخ نداد

البته تلاش کردیم با اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران درباره رصد مشکلات مدارس پس از بازگشایی گفت‌وگویی داشته باشیم، اما روابط عمومی آموزش وپرورش تهران در ادامه مسیر غیرشفاف پاسخگویی، موضع سکوت و پاسخگو نبودن در این مورد را پیشه کرد و از پاسخگویی به سؤالات مطرح شده، سرباز زد.

انتظار می‌رود حداقل در روز‌های آتی حتی اگر تمهیدات کافی تاکنون اندیشیده نشده، مشکلات بازگشایی مدارس مورد توجه جدی قرار بگیرد و این خبرگزاری به منظور شفاف‌سازی موضوع برای مخاطبان، آماده انعکاس فعالیت‌های آموزش و پرورش شهر تهران در حوزه بازگشایی مدارس است.

این در حالی است که یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش درباره مشکلات آموزشی حضوری که پس از بازگشایی مدارس بروز کرده است، گفته: لازم است حضوری بودن مدارس به عنوان یک نیاز انجام و مشکلات آن از جمله سرویس مدارس حل شود؛ اولیا حق دارند از این موضوعات گله‌مند باشند، حضوری شدن مدارس با رعایت پروتکل‌ها باید با جدیت پیگیری شود.

در همین رابطه مدیر یکی از مدارس دولتی عادی منطقه ۱۵ شهر تهران درباره بازگشایی مدارس تأکید دارد در مناطق پرتراکم شهر تهران، مشکل اصلی آماده بودن یا نبودن مدارس نیست مشکل این است که در برخی مناطق شهر تهران با کمبود مدرسه مواجه هستیم و، چون تصور این بود سال تحصیلی جاری به صورت مجازی ادامه می‌یابد به ما گفتند دانش‌آموزان را ثبت‌نام کنید چرا که این سال تحصیلی هم مجازی است، هم‌اکنون ظرفیت کلاس درس که باید ۳۰ تا ۳۵ نفر باشد به ۴۵ نفر رسیده است و ثبت‌نام بیش از ظرفیت پس از بازگشایی مدارس به یک معضل تبدیل شد!

غیبت از کلاس درس به دلیل ترس از تراکم دانش‌آموزان!

او گفت: ابتدا دانش‌آموزان را به دو گروه تقسیم کردیم تا جمعیت کلاس درس کنترل شود، اما بعد از چند روز منطقه اعلام کرد، آموزش و پرورش ایراد گرفته و باید همه دانش‌آموزان در یک گروه حاضر شوند؛ برخی خانواده‌ها از فرستادن فرزندشان به مدرسه آن هم به دلیل جمعیت بالای کلاس درس ممانعت می‌کنند، چون نگران سلامتی فرزندان خود هستند، ۱۵۰ دانش‌آموز در مدرسه غایب هستند البته از طرف آموزش و پرورش اعلام شد حضور اجبار نباشد بنابراین غیبت رد نمی‌کنیم.

وعده غیرحضوری بودن و ثبت‌نام خارج از ظرفیت

جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس دولتی، مشکل مشابهی در برخی مدارس پایتخت است، معلم یکی از مدارس دوره متوسطه اول شهر تهران با اشاره به ثبت‌نام خارج از ظرفیت گفت: یکی از مهمترین مشکلات پس از بازگشایی مدارس، جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس درس است، با وعده غیرحضوری بودن سال تحصیلی، به مدیر مدرسه گفتند ثبت‌نام از دانش‌آموزان ایرانی و اتباع را انجام دهد و هم‌اکنون جمعیت کلاس درس به ۳۹ نفر رسیده است.

افزایش ناسازگاری دانش‌آموزان

افزایش ناسازگاری دانش‌آموزان پس از دو سال تعطیلی مدارس، نداشتن تهویه مناسب کلاس درس که در زیرزمین برگزار می‌شود و دشواری تحمل ماسک به مدت ۵ ساعت برای دانش‌آموزان از سایر مشکلاتی است که این معلم هم‌اکنون با آن‌ها مواجه است.

در فیلم زیر تصویری از این کلاس درس را که در زیرزمین برگزار می‌شود، مشاهده می‌کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بیشترین حجم خشونت نسبت به دانش‌آموزان

عباس فرجی؛ مشاور یکی از مدارس پایتخت هم با اشاره به ناسازگاری و خشونت پس از بازگشایی مدارس براین باور است که بیشترین حجم خشونت به سمت دانش‌آموزان است به همین دلیل باید نقش حمایتی در مورد آن‌ها بیشتر در نظر گرفته شود.

دانش آموزانی هستند که دو سال است از مقطع ابتدایی به متوسطه اول آمده‌اند، اما به هیچ عنوان در این فضا حضور نداشتند یا دانش‌آموزانی که هم‌اکنون پایه سوم دبستان هستند، اما حضور حداکثری در کلاس درس را تجربه نکرده‌اند، این حضور ناگهانی آن هم با تراکم بالای دانش‌آموز در مدارس دولتی موجب قلدری برخی از دانش آموزان سال بالایی شده است در حالی که در بازگشایی مقطعی سال گذشته کمتر شاهد این اتفاقات بودیم و تعداد اندک دانش‌آموزان فرصت مدیریت فضای آموزشی و تطبیق دانش آموز با کلاس را بیشتر فراهم می‌کرد.

او گفت: «همین وضعیت در مورد معلمان جدید الاستخدام هم صادق است، این معلمان که در دو سال گذشته وارد سیستم آموزش و پرورش شده‌اند اصلاً تجربه کلاس داری ندارند، یکی از همین معلمان چند روز گذشته درخواست کمک داشت که چطور باید کلاس را اداره کند و گلایه داشت که در دانشگاه فرصتی برای این کار نداشتند، طبیعی است این معلم در کلاس درس ۴۰ نفره نمی‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد.»

گلایه از بی‌تفاوتی نسبت به مدارس دولتی

در شرایطی که بازگشایی کامل مدارس نیازمند حمایت از سوی دولت است و بسیاری از کشور‌های دنیا با تدابیری همچون تست رایگان هفتگی به سمت بازگشایی مدارس رفتند، اما در کشور ما برخی مدیران مدارس از بی‌تفاوتی در قبال مدارس دولتی گلایه دارند.

مدیر یکی از مدارس دولتی منطقه ۱۵ شهر تهران با گلایه از حمایت نشدن مدارس برای بازگشایی از سوی دولت گفت: متأسفانه مسئولان صرفاً در رسانه‌ها شعار می‌دهند، اگر مدرسه دولتی است پس دولت کجای کار است؟ با رقم ناچیز چند هزار تومانی سرانه، چگونه ملزومات مورد نیاز را تأمین کنیم، آیا اکنون که مدارس به صورت کامل باز شده‌اند به مایع دستشویی، ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیاز نیست؟

ناسازگاری دانش‌آموزان با آموزش حضوری مشکلی است که معلم پایه اول دبستان یکی از مدارس شهر تهران آن را بازگو می‌کند؛ به گفته او، دانش آموز کلاس اول دبستان که ۶ ماه از سال را مادر در آموزش‌ها همراه او بوده است، اکنون در مدرسه بهانه می‌گیرد و هنگامی که سؤال می‌پرسد اگر با تاخیر پاسخ دهم، قهر می‌کند و خانواده هم شکایت می‌کند چرا به سؤالات فرزندم پاسخ نمی‌دهید!

این معلم گفت: مدارس باید تحت هر شرایطی به‌صورت کامل بازگشایی می‌شدند، اما چرا یک‌باره و با شوک؟! هر چند آموزش حضوری به لحاظ آسایش اعصاب و روان برای معلم بسیار بهتر است، اما برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی، ۵ ساعت حضور در کلاس درس آن هم با ماسک بسیار دشوار است و دائم ماسک را پایین می‌آورند یا می‌پرسند کی به خانه برمی‌گردیم! از سوی دیگر سرویس مدارس برای رفت و آمد دانش آموزان برقرار نشده است، سرویس‌های بهداشتی اصلا وضعیت مناسبی ندارند و از ضدعفونی کلاس‌های درس یا حتی سرویس بهداشتی خبری نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازگشایی مدارس دانش آموزان پس از بازگشایی مدارس بالای دانش آموز دانش آموزان آموزش و پرورش یکی از مدارس کلاس های درس جمعیت بالای مدارس دولتی کلاس درس شهر تهران هم اکنون ثبت نام کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۸۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری

به گزارش خبرنگار مهر، نادر کریمی بیرانوند پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک هفته معلم اظهار کرد: سنندج از امروز تا دهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روی است که در راستای ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی همچنین از برگزاری دوره توانمندسازی مدیران مدارس غرب کشور برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در استان خبر داد و گفت: از راهکارهای سند تحول بنیادین مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و هر دانش‌آموز باید تا پایان دوره تحصیلی یک مهارت که منجر به اشتغال شود را بیاموزد و این دوره برای مدیران مدارس در راستای تحقق این مهم برگزار می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ساحت اقتصادی که در شش ساحتی که برای آموزش دانش‌آموزان وجود دارد بدرستی تبیین نشده تا دانش‌آموز بتواند وارد بازار کار شود.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: چهارشنبه هفته گذشته در دولت بحث مهارت‌آموزی در مدارس نظری تصویب شد و ردیف اعتباری برای این مهم درنظر گرفته می‌شود.

وی یکی از مشکلات مهارت آموزی در مدارس نظری را نبود ساعت درسی مهارت‌آموزی دانست و گفت: تغییر ساختار آموزشی در حوزه متوسطه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش است تا بتوان زمانی در برنامه درسی دانش آموزان برای مهارت آموزی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموز در قالب ۳۰۰ ساعت در طول سه سال تحصیلی متوسطه مهارت‌آموزی گنجانده می‌شود تا منتج به شغل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیتی برای آموزش مهارت آموزی هستند

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدارس شبانه‌روزی اوقات فراغت خوبی برای دانش‌آموزان دارد و می‌توان با استفاده از فضای این مدارس سعی می‌شود مهارت به دانش‌آموزان این مدارس آموزش داده شود.

کریمی بیرانوند اذعان کرد: تا زمانیکه ساحت اقتصادی رشد نکند و دانش‌آموز توانمندی ورود به بازار کار را نداشته باشد نمی‌توان به تحقق این ساحت آموزشی دست یافت.

وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اعلام کرد: از مشکلات آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، در چند سال اخیر استخدام جدی شد و از کل ظرفیت تربیت معلم استفاده می‌شود و اگر دانشگاه فرهنگیان نتوانست نیرو تربیت کند از طریق آزمون و مصاحبه نیرو جذب می‌شود.

وی عنوان کرد: کردستان سال گذشته ۹ هزار ساعت در حوزه متوسطه نظری به صورت غیرموظف از بازنشستگان و دانشجو معلمان ترم هفت، برای جبران کمبود نیرو استفاده کردیم.

اجرای طرح «شهیدمحمودوند» برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت پوشش تحصیلی دور دوم متوسطه در کشور و چگونگی شناسایی دانش‌آموزان ترک تحصیل بیان کرد: در پوشش تحصیلی متوسطه دوم، بسیاری از دانش آموزان بدلیل اینکه جذب بازار کار می‌شوند ترک تحصیل می‌کنند اما براساس اجرای طرح «شهید محمودوند» دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکردند با بررسی کد ملی آنها دانش‌آموزان ثبت نام نشده شناسایی شدند و مسؤولان استان‌ها موظف شدند تا افرادی را برای پیگیری این دانش‌آموزان موظف به کار کنند.

وی اضافه کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته تعدادی از دانش‌آموزان از طریق تحت پوشش قراردادن در کمیته امداد و بهزیستی به چرخه تحصیل بازگشتند و عده‌ای نیز به دلیل مهاجرت یا فوت ثبت نام نکرده بودند که شناسایی شدند.

کریمی اذعان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش و پرورش برگشتند.

وی یکی از مسائل آموزش و پرورش را حضور کمرنگ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بعد از تعصیلات نوروز دانست و گفت: این آسیب بزرگی برای دانش‌آموزان است چرا که در این زمان دانش‌آموز با نحوه طراحی سوال آزمون نهایی آشنا می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات پایه دهم و یازدهم هم از امسال نهایی هستند و آزمون آنها در حوزه‌های اجرا و تصییح آن به صورت الکترونیکی است.

کد خبر 6089831

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است