Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-بانک مرکزی تاکنون اقدامات بسیار موثری در جهت اجرای قانون جدید چک انجام داده است؛ با این حال لازم است تا با جدیت بیشتری اجرای سایر تکالیف اجرانشده قانون جدید چک را پیگیری کند.

 با الزامی شدن اجرای قانون جدید چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ بانک مرکزی مکلف شد تا تکالیفی از قانون جدید چک که هنوز اجرایی نشده بودند را اجرا کند؛ از جمله این تکالیف می‌توان به ایجاد امکان ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد از طریق دستگاه‌های خودپرداز، ایجاد امکان صدور چک‌های بابت تضمین در سامانه صیاد، ایجاد امکان ثبت، تائید، انتقال و استعلام اطلاعات چک از طریق سامانه‌های پیامکی و تعیین رتبه بندی و اعمال سقف اعتباری برای صادرکنندگان چک اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد امکان انجام فرآیندهای مربوط به چک‌های جدید با پیامک

به تازگی بانک مرکزی به یکی از تعهدات خود در راستای اجرای قانون جدید چک عمل کرده است. به گفته روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک هم اکنون در راستای تسهیل دسترسی به خدمات چک‌های جدید بنفش‌رنگ برای مشتریان شبکه بانکی، امکان ثبت، تأیید دریافت و انتقال تا سقف مبلغی ۱۵۰ میلیون ریال را از طریق پیامک فراهم کرده است.

همچنین امکان انواع استعلام بدون سقف مبلغی برای اطلاع از وضعیت چک و صادرکننده چک نیز با استفاده از ارسال پیامک فراهم شده است.

اتصال دستگاه‌ها ی خودپرداز به سامانه صیاد جهت ثبت و تائید چک

علیرغم اینکه تا پیش از این، بانک مرکزی و شبکه بانکی دو بار جهت تسهیل دسترسی مردم و کسبه به سامانه صیاد جهت ثبت چک به وسیله خودپردازها وعده داده بودند اما بعد از هر بار پایان یافتن موعد این وعده، در عمل به تعهدات خود ناکام بودند.

بانک مرکزی یک بار در سال گذشته اعلام نمود که تا پایان شهریور امکان ثبت و تائید چک به وسیله خودپرداز را مهیا می‌کند؛ با این وجود بعد از اتمام زمان وعده داده شده هیچ بانکی این امکان را مهیا نکرد.
بار دیگر اعلام نمود که تا پایان سال ۱۴۰۰، این خدمت توسط تمامی بانک‌ها ارائه خواهد شد؛ با این وجود اما بعد از اتمام مهلت، تنها ۷ بانک این وعده را عملی کردند و همچنان سایر بانک‌ها از جمله بانک‌های ملی، کشاورزی و تجارت در عمل به این وعده، دچار عقب ماندگی هستند.

البته لازم به ذکر است که عمل به این تعهد توسط ۷ بانک نشان می‌دهد که بانک مرکزی زیرساخت‌های لازم جهت اتصال خودپرداز به سامانه صیاد را فراهم کرده است و این بانک‌های دیگر هستند که باید هر چه سریع‌تر به تکالیف خود عمل کنند.

در این رابطه سخنگوی اجرای قانون جدید چک با بیان اینکه در پایان آذر ماه سال ۱۴۰۰ بانک‌ها ملزم شدند که خدمات سامانه صیاد را از طریق دستگاه‌های خودپرداز ارائه کنند، بیان کرد: از آنجایی که دستگاه‌های خودپرداز مکانیکی هستند، تجهیز آنها به سامانه صیاد به لحاظ فنی امری پیچیده تلقی می‌شود. در این باره تاکنون اقدمات مناسبی انجام شده و در حال حاضر بیش از ۲۳ هزار کیوسک و خودپرداز بانکی یعنی بیش از ۳۷ درصد خودپردازها در کل کشور مجهز به سامانه صیاد شده‌اند.

وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که بزودی این آمار به بیش از ۸۰ درصد برسد.

همچنین علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ضمن انتقاد از بانک‌ها به دلیل عدم پایبندی به تعهدات خود بیان کرد: البته باید یادآور شد که اتصال دستگاه‌های خودپرداز و کارت خوان به سامانه صیاد برای ایجاد سهولت دسترسی مردم به سامانه یاد شده، تکلیف کمیسیون اصل نود در سال گذشته به بانک مرکزی بود اما در راستای اجرای آن، برخی بانک‌ها تخلف داشتند که در صورت عدم اجرای قانون تا پایان اردیبهشت، متخلفان احضار و مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.

ایجاد امکان ثبت چک‌های تضمینی در سامانه صیاد

از آنجا که استفاده از چک‌های تضمینی به عنوان وثیقه و تضمین انجام تعهد در بین اهالی بازار فراگیر است، از این رو با توجه به الزامی بودن ثبت و تائید چک در سامانه صیاد باید امکان ثبت و تائید چک تضمینی نیز در سامانه صیاد مهیا و امکان استعلام این نوع چک‌ها نیز برای گیرندگان فراهم شود.

آمنه نادعلیزاده، سخنگوی اجرای قانون جدید چک بانک مرکزی، در این رابطه بیان کرد: قرار است در پایان فروردین امسال تمام چک‌های تضمین شده مجهز به شناسه صیادی شوند و در زمان صدور هم در سامانه صیاد ثبت شوند. همچنین گیرندگان چک تضمین‌شده می‌توانند از طریق شناسه صیادی ببینند که آیا چنین چک صیادی تضمینی به نفع آنان ثبت شده یا خیر.

بانک مرکزی با جدیت بیشتری باید پیگیر اجرای قانون جدید چک باشد

با وجود اینکه تاکنون اقدامات مؤثری در راستای اجرای قانون جدید چک توسط بانک مرکزی صورت گرفته است با این حال اما لازم است تا بانک مرکزی بعد از گذشت ۴ سال از زمان تصویب این قانون، در جهت اجرای سایر تکالیف اجرانشده قانون جدید چک از جمله مواردی که بیان شد و تکالیفی از جمله اتصال خودپردازها به سامانه صیاد را که باید همه بانک‌ها آن را ارائه کنند، با جدیت بیشتری عمل کند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دستگاه های خودپرداز اجرای قانون جدید چک سامانه صیاد سامانه صیاد ثبت و تائید چک ایجاد امکان بانک مرکزی امکان ثبت دستگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ صیاد زمردی گفت: مودیان مالیاتی و صاحبان مشاغل در گیلان فقط تا ۱۲ اردیبهشت مهلت دارند با مراجعه به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir، اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال ۱۴۰۲ را اصلاح و تکمیل کنند.

وی افزود: با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، و بر اساس ماده ۱۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، مؤدیانی که در مهلت تعیین شده با ثبت خرید و فروش‏هایی که صورتحساب‏های آن‌ها در سامانه مؤدیان صادر نشده، اظهار نامه‌های مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال گذشته خود را تکمیل کنند، ۱۰۰ درصد جرایم تاخیر در پرداخت مالیات برای آن‌ها بخشیده می‌شود.

صیاد زمردی گفت: در صورت تعلل مودیان و ارائه نکردن اظهارنامه در مهلت تعیین شده، جریمه‌ها در اظهارنامه‌های بهار ۱۴۰۳ اعمال می‌شود.

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • تکالیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد