Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@01:02:46 GMT

تاثیر جنگ اوکراین بر انتخابات فرانسه

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۹۹۰۴

تاثیر جنگ اوکراین بر انتخابات فرانسه

بنیاد کارنگی اروپا با بررسی چگونگی تاثیر جنگ اوکراین بر انتخابات فرانسه، این مساله را نه تنها موثر بر تحولات فرانسه بلکه تکان دهنده برای افکار عمومی این کشور می داند.

به گزارش مشرق، موسسه کارنگی اروپا در گزارشی با استناد به یک نظر سنجی در اوایل ماه آوریل نوشت که ۸۷ درصد فرانسوی ها در مورد جنگ اوکراین ابراز نگرانی کردند در حالیکه در یک نظر سنجی دیگر در اواسط ماه مارس حدود یک سوم باور دارند که بحران اوکراین بر تصمیم آنها در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه تاثیر خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این اندیشکده، در ابتدا بسیاری انتظار داشتند که وضعیت ژئوپلیتیکی به نفع امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه باشد. این اعتقاد وجود دارد که مقام و تجربه مکرون در مواقع بحران و اضطراب، اطمینان بخش است. اکثریت رای دهندگان (۵۹ درصد) در این نظرسنجی، وی را در مواجهه با این بحران "توانمند" می دانند اما چنین مساله ای در مورد نامزدهای دیگر صدق نمی کند.

چندین نفر از نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه مانند مارین لوپن از راست افراطی و اریک زمور یا ژان لوک ملانشون از چپ افراطی در گذشته موضع طرفداری از روسیه را داشتند.

بنیاد کارنگی اروپا در ادامه با اشاره به رقابت مکرون با لوپن در روز ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) در دور دوم، افزود: "ظاهراً لوپن علیرغم نزدیکی طولانی مدت سیاسی، ایدئولوژیکی و مالی خود با کاخ کرملین تحت تاثیر جنگ روسیه در اوکراین قرار نگرفته است. واقعیت این است که رای دهندگان به ندرت بر اساس ملاحظات سیاست خارجی رای خود را به صندوق می اندازند. با اینحال بحران اوکراین در میان سه مشغله فعلی رای دهندگان فرانسوی قرار دارد، اما اولین مورد نیست (اولین مورد قدرت خرید است) و در واقع برجستگی آن در هفته های گذشته کاهش یافته است. مهم‌تر از آن، به نظر می‌رسد که نگرانی‌های رای‌دهندگان نسبت به جنگ بیشتر به پیامدهای اقتصادی آن مربوط می‌شود تا تشدید هسته ای یا قاره ای. "

لوپن در این زمینه مکرون را متهم کرده که از وضعیت مردم فرانسه غفلت کرده است. این سیاستمدار راست گرا تلاش کرده خود را به عنوان کاندیدایی که دغدغه اش قدرت خرید مردم است، نشان دهد و کمتر رادیکال و مناقشه برانگیز به نظر برسد. تفاوت بین او با زمور دیگر نامزد راست افراطی این است که لوپن با تحویل سلاح به اوکراین مخالف است و زمور با استقبال از پناهندگان اوکراینی مخالفت کرده است. "

این اندیشکده که به مسائل حوزه اروپا می پردازد، در ادامه به اظهارات سه نامزد فرانسوی درباره روسیه اشاره می کند: "مجموعه‌ای از اظهارات گذشته لوپن، زمور و ملانشون درباره روسیه به طور گسترده در طول مبارزات انتخاباتی منتشر شده است. لوپن برای محکوم کردن جنگ دست به انحراف زده، هرچند تغییر اساسی در دیدگاه سیاست خارجی خود نداده است. وی در برنامه خود همچنان متعهد می شود که پس از پایان جنگ، "اتحاد" با روسیه را در مورد مسائل امنیتی اروپا ایجاد کند. "

"در مقابل هیچ یک از مخالفان مکرون به خاطر مساله روسیه به وی حمله نکردند اما به هر حال مکرون سمت ریاست جمهوری را داشته و تلاش های گذشته و حال او برای حفظ گفتگوی سیاسی با روسیه با انتقاد در بسیاری از بخش های اروپا مواجه بوده است. "

بنیاد کارنگی اروپا دو دلیل اصلی را برای اینکه مکرون بخاطر روسیه مورد حمله قرار نگرفته، مطرح می کند: اول، دشمنی سیاسی با او به سه بخش تقسیم می شود. در مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۷، سوابق سیاست خارجی فرانسوا اولاند توسط همه نامزدهای اصلی مورد حمله قرار گرفت: فرانسوا فیون، لوپن و ملانشون همگی او را متهم کردند که از ایالات متحده، ناتو و اتحادیه اروپا در بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ تبعیت کرده و همچنین در برقراری گفت وگو با مسکو بر سر سوریه شکست خورده است. به عبارت دیگر، آنها اولاند را متهم می کردند که سنت سیاست خارجی گولیستی فرانسه را کنار گذاشته است.

در مقابل مکرون با احترام ظاهری به سنت گولیستی، به هیچ وجه تغییری در موقعیت فرانسه در اتحادیه اروپا یا ناتو ایجاد نکرد.

در مجموع، در حالی که در سال ۲۰۱۷ نامزدهای مخالفی بودند که رییس جمهوری فعلی را به موضع ضد روسی متهم می‌کردند، در سال ۲۰۲۲ مکرون به نامزدهای مخالف به دلیل طرفداری از روسیه حمله می کند.

این اندیشکده اروپایی دلیل دوم را اینگونه ذکر می کند: مکرون بخاطر ابتکار روسیه مورد حمله قرار نگرفته، زیرا صرف نظر از چندین گزارش تحریف شده در مطبوعات فرانسوی و خارجی، هرگز چرخش یا بازنشانی در مواضع او وجود نداشته است. پاسخ قاطعانه مکرون به تهاجم روسیه به اوکراین این را ثابت کرده است.

بنیاد کارنگی اروپا در نتیجه گیری این گزارش نوشت: در صورت انتخاب مجدد، مکرون احتمالا موضع واکنش محکم و جمعی اروپایی در کنار باز نگه داشتن خط ارتباطی با مسکو را حفظ خواهد کرد. اگر لوپن پیروز شود، سیاست خارجی فرانسه در قبال روسیه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، اما متحول نخواهد شد. فضای مانور برای لوپن محدود خواهد شد چونکه طی ماه های گذشته شرایط ژئوپلیتیکی، مباحثه سیاسی داخلی و موضع افکار عمومی تغییر کرده است.

دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه مکرون را با ۲۷.۸۶ درصد آرا و لو پن را با ۲۳.۱۵ درصد به دور دوم رساند.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت فرانسه روسیه انتخابات اوکراین خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت جمهوری فرانسه ریاست جمهوری رای دهندگان سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۹۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.

به گزارش ایسنا، امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم