Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، نشست «تبیین دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل: اهداف و راهبردها» از سلسله‌نشست‌های تخصصی کمیته بین‌الملل بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، شب گذشته(28 فروردین‌ماه) به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  در ابتدای این نشست، سید حسن عصمتی، از کارشناسان امور قرآنی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: دیپلماسی قرآنی که ریشه در تاریح قرآن دارد نظریه‌ای استوار، روشی مقتدر، مقنع و الگوی ارتباطی مدرن برای توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی است که می‌تواند لایه‌های ذهنیت‌های گمراه اهل تفرقه و تکفیر را که در حقیقت دشمن انسانیت و اسلامیت هستند، بشکافد و هادی عقل و دل ملت‌ها و دولت‌ها به ویژه امت اسلامی به سوی تحسین و تحکیم روابط جوامع انسانی و اسلامی بر پایه اخلاق، صلح، عقلانیت و مقاومت در برابر هرگونه ستم باشد.

دبیر علمی این نشست،‌ افزود: دیپلماسی قرآن یک «نحوه تفکر» برای درک روابط بین‌الملل با رویکرد قرآنی است.   عصمتی ادامه داد: دیپلماسی قرآنی تنها یک دعوت است؛ دعوت ملت‌ها و دولت‌ها برای توسعه و تقویت گفتگوی کتب مقدس با هدف تنظیم مناسبات و روابط بین‌الملل در سطح منطقه‌ای و جهانی.

وی با اشاره به برگزاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: اقدام بایسته و شایسته مدیریت نمایشگاه در سپردن مسئولیت بخش بین‌الملل به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی رسمی دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی و حامل اقتدار معنوی نظام به فرموده مقام معظم رهبری، فرصتی مبارک برای تبادل آرا و افکار میان قرآن پژوهان ایران با دیگر اندیشمندان قرآنی جهان است.

عصمتی تأکید کرد: امید است در آغاز قرن جدید ایرانی _ اسلامی و با همفکری همه نخبگان ملی و بین‌المللی بتوانیم گامی محکم جهت تبیین و تثبیت گفتمان قرآنی با هدف توسعه دیپلماسی فرهنگی دانش بنیان جمهوری اسلامی ایران با جهان برداریم.

لزوم بهره گیری از ظرفیت قرآن برای همدلی و هم آوایی بین کشورهای اسلامی

علیرضا معاف، معاون قرآن  و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی، مطرح کرد: نظریه دیپلماسی قرآنی عنوان مبارک این نشست است. این عنوان موضوع متکثر و متنوعی است که نیاز به مفهوم شناسی دارد.

وی افزود: ما باید در این عنوان، کار مفهوم شناسانه و واژه شناسانه انجام دهیم و با عرضه مسئله خودمان به قرآن کریم به راه حل برسیم.

معاون قرآن  و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعاریف مختلفی از این مفهوم میشود ارائه کرد. برخی معتقدند دیپلماسی قرآنی عنوانی است که باید از ظرفیت قرآن کریم برای هم افزایی، همدلی و هم آوایی بین کشورهای اسلامی و ظرفیت‌های اسلامی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تعریف دیگر دیپلماسی قرآن این است که ما مسائل پیچیده و متکثر جهان اسلام و مسائل فی مابین دنیای اسلام را به قرآن کریم عرضه و سخن خدای متعال و راه حل قرآن را استنباط، استخراج و درک کنیم.  
در ادامه این نشست تخصصی، محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند به صورت آنلاین سخنرانی کرد. وی با اشاره به قابلیت‌ها و کارکردهای دیپلماسی فرهنگی به ویژه در تعاملات فرهنگی بین دو کشور هند و ایران گفت: دیپلماسی فرهنگی اگر به عنوان ابزاری برای شناخت و شناساندن ارزش های فرهنگی و تصویر سازی مثبت و فراهم سازی فرصت همکاری و تحکیم و توسعه دوستی‌ها و مناسبات دینی بدانیم، طبیعتاً قرآن کریم به عنوان پیام روشن الهی در دعوت به خیر و سعادت انسانی و منشور هدایت و پیام آور رحمت و صلح به شمار می‌رود و می‌تواند سهم عمده‌ای در تحقق این اهداف به عهده بگیرد.

وی اظهار داشت:‌ بحث دیپلماسی قرآنی و دیپلماسی فرهنگی موضوع مهمی است که باید در نشست‌های علمی بین اندیشمندان مورد بحث قرار گیرد.

قرآن کریم از مؤلفه‌های معنایی برای کسب قدرت در حوزه بین‌الملل است

مهدی مصطفوی، قائم مقام امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری نیز در سخنانی، عنوان کرد: یکی از خصوصیات قرآن کریم حبل متین است. ریسمانی که خداوند در اختیار بشر قرار داده تا بتواند زندگی خود را در مسیر تعالی طی کند‌.

وی با بیان اینکه یک سر این ریسمان در اختیار حضرت حق و سر دیگرش در اختیار انسانهاست، اظهار کرد: رسول اکرم( ص) این ریسمان را تقدیم به همه انسانها کرد.
مصطفوی ادامه داد: این ریسمان از ۱۴۰۰ سال پیش همزمان با مبعث پیامبر اکرم(ص) در اختیار انسان قرار گرفت و امروز هم همچنان وجود دارد و قرآن کریم یک معجزه است و یک حرف آن کم و زیاد نشده و عینا همان است.

قائم مقام امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه قرآن مشمول زمان نمی‌شود و تا ابد است، گفت: امروز این ریسمان در اختیار جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه این ریسمان توسط جمهوری اسلامی می‌تواند در اختیار دیگران قرار گیرد، گفت: یکی از اصطلاحاتی که برای در اختیار قرار دادن معارف قرآنی به دیگران استفاده می‌شود، دیپلماسی است. دیپلماسی در بسیاری از مواقع مانند مسائل اقتصادی، سیاسی، هنر و رسانه استفاده می‌شود.

مصطفوی اظهار داشت: دیپلماسی گاهی به صورت رسمی بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی صورت می‌گیرد و گاهی هم در سطح مردم که همان دیپلماسی عمومی است.

قائم مقام امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: در کنار مولفه‌های مادی یک مولفه معنایی هم برای کسب قدرت داریم، کشورها سعی می‌کنند علاوه بر مولفه‌های مادی از مولفه‌های معنوی هم استفاده کنند.     مصطفوی با بیان اینکه مولفه معنوی برای کسی قابل استفاده است که خودش اهل معنا باشد اظهار داشت: جوامعی که از معنویت دورند از این مولفه نمی‌توانند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران، امروز از مولفه معنوی به عنوان یک مزیت می‌تواند استفاده کند.

وی تأکید کرد: از مهمترین عواملی که مولفه معنایی و معنوی قدرت را تامین می‌کند، قرآن کریم است. قرآن مهمترین مولفه معنایی برای کسب قدرت است زیرا خود قرآن متصل به حضرت حق است که قدرت مطلق است.

قائم مقام امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: اگر قرآن در دل یک فرد رسوخ کند و او با اعتقاد به قرآن حرکت کند، می‌تواند در برابر تمام دنیا بایستد چرا که پشتوانه وی قدرت لایتناهی است. امیدواریم تمام کسانی که در نمایشگاه قرآن حضور دارند بتوانند از این حبل متین بهره مند باشند.

وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، دیپلماسی معنوی، دیپلماسی قرآن، دیپلماسی دینی، دیپلماسی مسجد، دیپلماسی روحانیت و نماز است که همه اینها زمینه گفتگوی ما با دیگران را فراهم می‌کنند.

آموزش قرآن کریم در هزار مدرسه قرآنی الجزایر

در ادامه این نشست تخصصی،‌ سید جلال جعفری میرآقایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر به صورت آنلاین سخنرانی و تصریح کرد: هزار مدرسه قرآنی در این کشور است که به جوانان و نوجوانان روخوانی، روانخوانی، حفظ قرآن و ... را آموزش می‌دهند و بالاترین سهم از آموزش قرآن هم در دانشگاههاست.

وی تأکید کرد: فهم قرآنی اهل بیت(ع) در جهان نیاز به معرفی دارد و یقینا یکی از بازوهای مهم دیپلماسی قرآنی معرفی خاندان رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) به جهان است.

محمدرضا بهمنی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در ادامه این نشست تخصصی، اظهار داشت: حوزه دیپلماسی حوزه مناسبت‌های انسانی است.

وی با بیان اینکه ۸۰  آیه در قرآن به مفهوم امت پرداخته است، افزود: یکی از حوزه‌هایی که مهم تلقی شده موضوع هویت است.

بهمنی گفت: یکی از موضوعات مهم و کلیدی که باید در حوزه دیپلماسی قرآنی به آن بپردازیم، موضوع هویت در جهان اسلام است.

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به آیه ۸۳ سوره مبارکه نمل تأکید کرد: سرنوشت امت‌ها در آخرت همانند سرنوشت انسانها مورد مواخذه قرار می‌گیرد؛ موضوع امت یکی از موضوعات کلیدی است.

وی با اذعان اینکه حوزه دیپلماسی مبتنی بر دیپلماسی قرآنی است، گفت: در شبکه سازی فعالان قرآنی نیز باید به دنبال چیستی و چگونگی تعامل باشیم و این موضوع باید در دستور کار مراکز دیپلماسی فرهنگی قرار گیرد.
  گفتنی است؛ بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با شعار«قرآن، کتاب امید و آرامش» به مدت دو هفته در مصلای تهران پذیرای علاقه‌مندان به کلام وحی خواهد بود.

امسال، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به صورت مجازی و حضوری نیز برپا خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه مجازی قرآن کریم به نشانی www.iqfa.ir از بخش‌های مختلف فروشگاهی و محتوایی نمایشگاه بازدید کنند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: قرآن کریم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایشگاه بین المللی قرآن دیپلماسی فرهنگی دیپلماسی قرآنی دیپلماسی قرآن برای کسب قدرت قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • تعلیم و تربیت مقوله‌ای مهم در محاسبات نظامی کشور است
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • اعلام حوزه‌های آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد