Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- ائتلاف سه جانبه متشکل از جریان صدر، ائتلاف سنی السیاده و حزب دموکرات کردستان پس از بروز اختلاف‌ میان روسای آنها در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری المعلومه؛ سعد محمد الکعبی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی عراق روز یکشنبه گفت پس از بروز اختلاف و شکاف‌های عمیق میان نمایندگان فراکسیون‌های سنی بر سر رهبری احزاب سنی و نیز بروز اختلاف میان محمد الحلبوسی و حاکم الزاملی معاون اول وی، ائتلاف سه جانبه در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشدید اختلافات میان ائتلاف سه گانه عراق
سعد محمد الکعبی معتقد است ائتلاف سه جانبه متشکل از (جریان صدر، ائتلاف سنی السیاده «حاکمیت» و حزب دموکرات کردستان) به ویژه پس از بروز اختلاف‌های بزرگ درباره رهبری احزاب سنی و نیز اختلاف میان الحلبوسی و الزاملی در آستانه فروپاشی است.
الکعبی افزود بازگشت رافع العیساوی به میدان رقابت میان سنی‌ها موجب بروز اختلاف‌هایی در داخل این جناح شده است، به ویژه بین کسانی که به عنوان رهبری این جناح (سنی) همچنان می‌خواهند در جایگاه خود باقی بمانند و کسانی که می‌کوشند با ورود دوباره به صحنه سیاسی زمینه رقابت را برای افراد دیگر در مسیر رسیدن به کرسی رهبری این جناح فراهم کنند.
این تحلیل گر مسائل سیاسی تاکید کرد اختلاف و تنش میان محمد الحلبوسی و حاکم الزاملی (معاون وی) باعث ایجاد شکاف میان طرفین شده است و احتمال می‌ورود به فروپاشی سیاسی داخل ائتلاف سه جانبه منجر شود، ائتلافی که به توصیف برخی احزاب و طرف‌های سیاسی برای رسیدن به مناصب و پست‌های دولتی تشکیل شده است.
محمد الکعبی خاطر نشان کرد حزب دموکرات کردستان به روش‌های مختلف به دنبال این است که همچنان روابط خوبی در داخل جناح‌های سنی و نیز میان ائتلاف حاکمیت (السیاده) و جریان صدر برقرار باشد تا این مسئله تضمینی برای ادامه حمایت آنها از نامزد پیشنهادی حزب دموکرات برای پست ریاست جمهوری عراق باشد، اما با توجه به وجود رقابت شدید در میان چارچوب هماهنگی (متشکل از احزاب و گروه‌های شیعه) رسیدن به این هدف سخت و دشوار است و این وضع در نهایت به فروپاشی ائتلاف سه جانبه و گرایش برخی از طرف‌های آن به سمت چارچوب هماهنگی برای تضمین تشکیل دولت پیش خواهد رفت.

مغز متفکر داعش به دام حشد الشعبی افتاد
مدیر اداری و مسئول مالی گروه تروریستی داعش در تقسیمات تروریست ها موسوم به «ولایت شمال» در دام نیروهای حشد الشعبی عراق افتاده است.
یک منبع آگاه به رسانه های عراقی گفت که یگان «امنیت پیشگیرانه» حشد الشعبی بعد از چند روز کار اطلاعاتی و امنیتی توانست مغز متفکر اداری و مسئول مالی داعش در بخش موسوم به ولایت شمال را دستگیر کند.
روز شنبه نیز یکی از سرکردگان داعش در مسیر فرودگاه بغداد و در حین بازرسی ها در یک پاسگاه واقع در مسیر به دام نیروهای امنیتی هنگ سوم تیپ یکم مکانیزه عراق افتاد؛ تروریستی که گفته شد مناصب فرماندهی در تشکیلات داعش داشته و یکی از چهره های مهم داعش در «ولایت فلوجه بخش الجزیره» و نیز مدیریت جذب نیرو در «دیوان سربازگیری» داعش بود.
همزمان با این اتفاقات، دستگاه امنیت ملی عراق اعلام کرد 5 تروریست دیگر را نیز در کرکوک به دام انداخته است.
حشد الشعبی نیز می گوید طرح تامین امنیت خطوط انتقال نیرو (برق) را در سرتاسر استان دیالی آغاز کرده است.
این اقدامات در حالی انجام می شود که رسانه های نزدیک به گروه های مقاومت عراق از آغاز عملیات تروریست های داعش با نام «عملیات انتقام» علیه نیروهای امنیتی این کشور خبر داده اند و از همه نیروهای امنیتی اعم از ارتش، حشد الشعبی و نیز پیشمرگ های کرد خواسته اند در آماده باش کامل باشند.

عملیات هوایی نیروهای عراقی برای تعقیب داعش در کرکوک
ستاد اطلاع رسانی امنیتی عراق روز یکشنبه از عملیات هوایی  نیروهای ویژه عراقی  در پایگاههای گروه تروریستی داعش در استان کرکوک در شمال این کشور خبر داد.
این ستاد با صدور بیانیه ای مطبوعاتی گفت: « یگان ویژه عملیاتی در چارچوب عملیات چکش آهنین، به منظور جستجوی منطقه الجال در جنوب کرکوک یکی از مناطق دورافتاده ، با هواپیماهای باری نیروی هوایی ارتش ؛ عملیات هلی برد انجام داد .
این بیانیه افزود: " یگان اول توانست منطقه را به شدت محاصره کند و به دنبال آن چندین بار عملیات فرود در منطقه که بسیار ناهموار بوده انجام شد.
این ستاد افزود «نیروهای ویژه، عملیات ویژه ای برای پیگیری محل اختفای تروریست‌ها انجام دادند، تروریست‌هایی که هیچ پناهگاهی از نیروهای قهرمان و در هیچ منطقه ی ناهموار نخواهند داشت.»

انتقال یک کاروان نظامی آمریکا از سوریه به عراق
اشغالگران آمریکایی یک کاروان نظامی جدید حامل ادوات نظامی و تجهیزات را از پایگاه‌های خود در استان الحسکه در شرق سوریه به داخل خاک عراق منتقل کرد.
منابع محلی در منطقه الیعربیه سوریه خبر دادند کاروانی مرکب از 108 خودرو از جمله 60 تریلر حامل خودروهای نظامی و 40 کامیون از جمله کامیون های یخچال دار با پشتیبانی هشت خودروی نظامی وابسته به نظامیان اشغالگر آمریکایی از پایگاه خود در فرودگاه نظامی خراب الجیر خارج شده و به سمت گذرگاه غیرقانونی الولید در مرز با عراق عزیمت کرد.
به گزارش سانا، ده‌ها خودروی نظامی و تانکرهای حامل نفت سرقتی سوریه و کامیون‌های وابسته به نظامیان اشغالگر آمریکایی طی هفته‌های اخیر از پایگاه‌های خود در منطقه الجزیره سوریه به سمت خاک عراق خارج شدند.

اعلام رسمی عملیات نظامی گسترده ترکیه در شمال عراق
وزیر دفاع ترکیه به طور رسمی عملیات نظامی گسترده این کشور در شمال عراق را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری صابرین نیوز، وزیر دفاع ترکیه به طور رسمی عملیات نظامی گسترده این کشور در شمال عراق را اعلام کرد. او شخصا بر اتاق مدیریت عملیات نظامی نظارت می‌کند.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از خبرگزاری دولتی ترکیه، آناتولی، گزارش داد، حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه گفت جنگنده ها، بالگرد‌ها و پهپاد‌های این کشور به اردوگاه ها، تونل ها، پناهگاه‌ها و مراکز ذخیره مهمات کرد‌ها (پ ک ک) در شمال عراق حمله کردند.
وی گفت در این عملیات که در مناطق متینا، زاپ و آواسین-باسیان در شمال عراق اجرا شد کماندو‌هایی نیز شرکت داشتند که ”با نفوذ زمینی وارد منطقه شدند“.
وزیر دفاع ترکیه گفت، تاکنون عملیات ما طبق برنامه به طور موفقیت آمیز ادامه یافته است اما وی درباره تلفات ناشی از این عملیات سخنی نگفت.
آکار گفت این عملیات با هدف ”جلوگیری از حملات تروریستی“ و ”اطمینان از امنیت مرزی ما“ صورت گرفت.
وی گفت واحد‌های توپخانه نیز از این عملیات پشتیبانی کردند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تحولات عراق عملیات نظامی گسترده آستانه فروپاشی ائتلاف سه جانبه شمال عراق بروز اختلاف حزب دموکرات حشد الشعبی دفاع ترکیه تروریست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی

علی آهنگر- روزنامه اعتماد-وقتی در ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ بایدن در دهلی‌نو توافق بر سر کریدور عرب-مد را اعلام کرد، تنها صدای مخالف رجب طیب اردوغان بود. بیست کشور ثروتمند جهان که عنوان جی۲۰ را با خود یدک می‌کشند، دو روز شهریور گذشته را در دهلی‌نو به سر بردند. جهان و آنچه در او هست در این دو روز چشم به خیابان‌های نه چندان پر زرق و برق دهلی‌نو دوخته بود. همه می‌دانستند که چکش‌های نارندرا مودی بر میز ریاست اجلاس نمادی بیش نیست و توافق‌های اساسی همه از پیش صورت پذیرفته است. اما جهان بی‌تاب از اعلام توافقی بود که هندوستان را از یک کریدور به امارات و عربستان و از آنجا به دریای مدیترانه و اروپا متصل می‌کرد. کریدوری که از آن پس در ادبیات ژئوپلیتیک به کریدور عرب- مد شهرت یافت. معلوم بوده و هست که این کریدور به این سادگی‌ها به سرانجامی نخواهد رسید. اما نکته این بود که رجب طیب اردوغان با صدای بلند مخالفتش را با این کریدور اعلام کرد و بیان داشت ترکیه باید از این معامله سهمی داشته باشد. امارات متحده عربی از سوی رهبران گروه ۲۰ ماموریت یافت تا رضایت خاطر این صدای بلند و پرغوغای آناتولی را کسب کند. نتیجه این سر و صدا و آن لابی‌های پشت پرده با امارات و قطر در سفر روز دوشنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ اردوغان به عراق نمایان شد. وقتی اردوغان در فرودگاه بغداد با استقبال محمد شیاع السودانی بر فرش قرمز گام نهاد تا از یگان استقبال سان ببیند، وزیران راه و حمل و نقل امارات و قطر هم در هتل‌های بغداد جا خوش کرده بودند. همه چیز مهیا بود تا رجب طیب اردوغان و شیاع السودانی در پشت میز‌های سالن بزرگ تشریفات کاخ نخست‌وزیری بایستند و وزیران راه ترکیه، عراق، امارات و قطر امضاهای‌شان را پای یادداشت تفاهمی برای ایجاد کریدوری جدید بگذارند که چهره ژئوپلیتیک منطقه را تغییر می‌دهد.


کریدوری که از این پس کریدور عراق-ترکیه-اروپا نام دارد که ما بحق آن را در این نوشتار کریدور عراق- اردوغان-اروپا نام نهادیم، چراکه برپایی این کریدور بیش و پیش از هر چیز قاچ بزرگی از کیک تجارت و اقتصاد آینده اقیانوس هند-اروپا را نصیب ترکیه می‌کند و نقش رجب طیب اردوغان را در به دست آوردن این قاچ بزرگ ژئوپلیتیکی برای ترکیه روشن می‌دارد. با برپایی این کریدور که ظاهرا علاوه بر ارتباط با هند، تجارت و البته رضایت چین را نیز به همراه دارد، عراق و بندر فاو در جهان برجسته می‌شوند. فاو شهر بندری کوچکی در دهانه اروندرود است که برای رزمجویان آن سال‌ها خاطرات عمیقی را به همراه دارد. مگر می‌شود فاو را بگویی و از آن همه درگذری؟!

 


آن فاو بی‌قرار با آن مسجد با نمازگزار‌های مخلص بی‌شمار حالا تبدیل به یک بندر بزرگ می‌شود. بندری فخر جبل علی در امارات. اگر بندر جبل علی امارات با ۶۷ اسکله کانتینری لقب بزرگ‌ترین بندر خاورمیانه را به خود داده، حالا قرار است تا سال ۲۰۲۵ در برابر بندر ۹۰ اسکله‌ای کانتینری فاو کلاه از سر بردارد. می‌گویند با راه‌اندازی فاز نخست این کریدور در ۲۰۲۸ که ترکیبی از بزرگراه‌ها، راه‌آهن، انتقال خطوط نفت و گاز و خطوط ارتباطات است، زمان رسیدن بار‌ها به اروپا از ۴۵ روز دماغه امیدنیک و ۳۵ روز دریای سرخ، به ۲۵ روز کاهش می‌یابد. یعنی کالا‌های ساخت چین و هند ده روز زودتر به دست مشتریان سیری‌ناپذیر اروپایی می‌رسد. اما این تمام مطلب نیست. آن‌گونه که میدل ایست‌ای می‌گوید؛ عراق چشم دارد در قالب این قرارداد، ۱۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کند، ۱۲۰۰ کیلومتر راه‌آهن خود را از فاو به ترکیه و از آن طریق به اروپا برساند، قطار‌هایی با ۳۰۰ کیلومتر سرعت در ساعت در ریل بگذارد، سالانه ۴ میلیارد دلار درآمد کسب کند و برای ۱۰۰ هزار نفر از جوانان عراقی کار و شغل بسازد. اینها همه خوب است، اما یک نقص عمده و یک عیب بزرگ دارد. نقص عمده داستان پیش گفته این است که از دو مبدا اصلی تجارت امروز و آینده کریدور‌هایی که قرار است از خلیج فارس بگذرد، یعنی چین و هند کسی در بغداد نبود تا در کنار وزیران راه چهار کشور عراق، ترکیه، امارات و قطر، به عنوان تضمین‌کننده اصلی دادن کالا و کانتینر پای قرارداد را امضا کند. و، اما عیب بزرگ و بسیار بزرگش این است که هیج سهمی برای نقش ژئوپلیتیک ایران در منطقه قائل نشده است. مگر می‌شود ابرکشتی‌های کانتینری با میلیون‌ها تن کالا از جلوی چشمان بندر چابهار و آن پهنه بیکران دشت مکران بگذرند، برای لنج‌های ماهیگیری کنارک دست تکان دهند و در شمالی‌ترین نقطه خلیج فارس، در بندر فاو پهلو بگیرند؟! آقای رجب طیب اردوغان لابد فکری کرده‌اند که چنین چیزی تحقق یافتنی نیست. پس تا دیر نشده، چهار کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر خوب است به تهران بیایند؛ وزیرانی از چین و هند هم در پایتخت ایران حضور یابند و بر نقش تاریخی ایران و بندر مکران و چابهار انگشت تایید بگذارند.

 

دیگر خبرها

  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم