Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@23:51:55 GMT

موزه نفت‌سوزها در کرمان بازگشایی موقت شد

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۰۳۶۴

موزه نفت‌سوزها در کرمان بازگشایی موقت شد

موزه نفت‌سوزهای کرمان روایت‌گر گوشه‌ای از تاریخ این مرز و بوم (از عصر صفویه تاکنون) پس از حدود یک سال تعطیلی شامگاه یکشنبه با حضور بازدیدکنندگان مددجوی کمیته امداد و موزه داران به صورت موقت بازگشایی شد.

به گزارش قدس آنلاین، بازگشایی موقت این موزه پس از یکسال حرف و حدیث و انتشار خبرهایی مبنی بر احتمال تعطیلی کامل آن درحالی بود که  ۱۲ اسفند سال ۹۹ به‌عنوان پنجمین موزه از مجموعه صنعت نفت در محل باغ و عمارت کنسولگری قدیم انگلیس در محله زریسف شهر کرمان گشایش یافته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موزه پس از چندماه فعالیت در اوایل سال ۱۴۰۰ تعطیل شد و کادر اداری و ساختار موزه نیز منتقل شدند اما برای فعالیت مجدد موزه، از بهمن ماه سال گذشته با رایزنی‌ها و مکاتبات اداری مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصمیم بر انتقال مدیریت موزه به منطقه کرمان گرفته شد.

عمارت موزه نفت سوزها یا باغ بیگلربیگی که تاریخی پرفراز و نشیب از عهد صفویه، تا زندیه و قاجاریه و پهلوی را سپری کرده مجدد تعطیل شد و دوران فترت خود را یکبار دیگر آغاز کرد اما همچنان ضرورت نمایش این اثر غنی فرهنگی استان تاریخی کرمان و مطالبه بازگشایی آن بین مردم وجود داشت تا اینکه یکشنبه شب(۲۸ فروردین ۱۴۰۱) میزبان مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) بود تا پیش زمینه ای باشد برای بازگشایی دایمی موزه.

بازگشایی این موزه و حرف و حدیث ها درباره ماهیت و تعطیلی آن درحالی است که بسیاری از کارشناسان بااشاره به ساختمان محل موزه که محل کنسولگری انگلیس در گذشته بوده، تاکید بسیار دارند که مهمتر از نمایش چند چراغ نفت سوز، نمایش اسناد تاریخی حضور انگلیس در این خطه و به دنبال آن، روایت این تاریخ است؛ برخی نیز خواهان بهره برداری تلفیقی آن شده اند یعنی این محل هم به عنوان محل سابق کنسولگری انگلیس کارکرد و معرفی داشته باشد و هم موزه چراغ نفتی ها. گزارش خبرگزاری ایرنا در این باره را می توانید از طریق لینک زیر مطالعه کنید.

قدمت موزه نفت‌سوزها کرمان

درباره قدمت این عمارت در منابع تاریخی قید شده که توسط گنجعلی خان حاکم کرمان در عصر صفویه از مزرعه به عمارتی دیدنی تبدیل شد و عمارت معروف به باغ بیگلربیگی پس از این تاریخ همچنان قصری ماندگار، مجلل و محل جلوس حاکمان کرمان در دوره زندیه تلقی می‌شد که بعدها در سال ۱۸۹۴ میلادی به کنسولگری انگلیس در کرمان تبدیل شد.

در طول فعالیت کنسولگری انگلیس در کرمان، این مرکز سال ها مقر ماموران انگلیس در شرق ایران و از جمله مقر فرماندهی پلیس جنوب ایران بود و آنطور که اعلام می شود هزاران سند باارزش نیز از این دوران و فعالیت های ماموران انگلیسی در آن تهیه شده است.

پس از ملی شدن صنعت نفت، این عمارت در اختیار شرکت ملی نفت و سپس شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان قرار می گیرد و از منازل مسکونی حاشیه آن با قدمت دهه های گذشته برای کاربری مسکونی بهره برداری شد؛ برخی خبرهای تایید نشده نیز مبنی بر ساخت منازل مسکونی در این محل حکایت دارد.

اما این بنای ارزشمند تاریخی به مرور زمان تخریب و متروکه به طوری که بخش هایی از آن به آغل گوسفند بدل شده بود که سال ۹۴ پس از بازدید ناگهانی علیرضا رزم‌حسینی استاندار وقت کرمان و مشاهده وضعیت تاسف بار آن، روند بازسازی و مرمت آن آغاز شد.

سرانجام این محل به عنوان موزه نفت‌سوزها در اسفند ۱۳۹۹ همراه با خبرهای خوشحال کننده ای از تعیین تکلیف این مجموعه و نیز مختصات کم نظیر آن موزه منتشر شد؛ درواقع شعله روشن‌شده چراغ نفتی ها در این عمارت تاریخی دوام نداشت زیرا اوایل سال ۱۴۰۰ به علت آنچه شرایط کرونایی خوانده شد به تعطیلی انجامید و کار به جایی رسید که خبرهایی از انتقال موزه و تعطیلی کامل آن انتشار یافت.

انتشار این خبرها سبب راه‌اندازی کارزارهای رسانه ای برای نجات این موزه شده بود و پای دوستداران میراث فرهنگی و رسانه‌ها نیز به ماجرای بازگشایی موزه گشوده شد.

مطالبه مردم در بازگشایی دایمی موزه

یکی از بازدید کنندگان موزه گفت: موزه نفت‌سوزهای کرمان بسیار خوب با آثار بسیار غنی است و از ما دعوت شد که برای بازدید بیاییم؛ امروز خوشحالم که توانستم بخشی از تاریخ را در آیینه موزه ببینم.

مریم حسنی زاده با بیان اینکه بعضی از آثار موزه در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته ‌و مردم کرمان با آنها خاطره دارند افزود: نمایش این آثار حس آرامش و نوستالوژیک برای ما دارد.

یکی دیگر از بازدیدکنندگان که بانوی جوانی بود نیز با مطالبه از مسئولان در خصوص بازگشایی دایمی موزه نفت سوزهای کرمان گفت: نفت سوزها گوشه ای از تاریخ این مرز و بوم هستند و ما نسل جوان علاقه مندیم با گذشتگان خود و آثار به جای مانده از آنان بیشتر آشنا شویم که امیدوارم این موزه پس از بازگشایی دایمی، گسترش هم یابد.

موزه در روزهای آینده بازگشایی می‌شود

مدیر موزه نفت سوزهای کرمان گفت: موزه نفت سوزهای کرمان پس از ماه‌ها تعطیلی، طی روزهای آینده به صورت دایمی بازگشایی می‌شود که مقدمات آن در حال فراهم شدن است.

محسن اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقرر شد کارشناسان میراث فرهنگی استان کرمان طی هفته جاری از موزه نفت سوزهای کرمان بازدیدی به عمل آورند که راهکار و برنامه‌ای برای نحوه نمایش آثار فرهنگی این موزه ارائه کنند.

وی اظهارداشت: میراث فرهنگی همچنین در خصوص چگونگی نحوه بازگشایی موزه و جذب نیروی کادر وعده هایی به ما داده و در هفته جاری نظر کلی خود را ارائه می‌کند.

مدیر موزه نفت سوزهای کرمان گفت: موزه نفت سوزهای کرمان امشب به صورت موردی برای بازدید مددجویان و دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی(ع) و روز تکریم خیران بازگشایی شد.

وی ادامه داد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان از درخواست هر اداره دولتی، بخش خصوصی و هر نهادی برای بازدید از موزه استقبال می‌کند.

این مسئول یادآور شد: کادر اداری موزه در حال تکمیل است و وضعیت موزه داران آن هم در شرایط فعلی در حال تعیین تکلیف شدن است؛ لذا در صورتی که موزه دار داشته باشیم این موزه را به صورت دایمی بازگشایی می‌کنیم.

اسماعیلی افزود: روند استخدام کادر موزه نفت سوزهای کرمان از سه ماه گذشته آغاز و وعده هایی در این خصوص به ما داده شده که طی روزهای آینده وضعیت کلی نیروها هم مشخص می‌شود.

روند استخدام کادر موزه از زبان موزه‌داران 

همچنین یکی از موزه داران موزه نفت سوزهای کرمان گفت: از ابتدای فعالیت موزه در اینجا مشغول به کار شدم اما پس از تعطیلی موزه تاکنون وضعیت استخدامی ما هنوز مشخص نیست و حتی قرارداد نداریم.

وی ادامه داد: امیدوارم روند استخدامی کادر موزه که آغاز شده با سرعت بیشتری طی شود تا مردم کرمان نیز همچنان بتوانند به دیدن این اثر فاخر فرهنگی بیایند و از آن بهره مند شوند.

این بنا اواخر سال ۹۹ به عنوان موزه نفت سوزها به شماره ۳۱۷۸۵ در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسید که علاوه بر آثار و اسناد مربوط به شرکت نفت، صدها شیء نفت‌سوز که از سراسر کشور جمع شده بود در عمارت مرکزی آن نگهداری می شود.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موزه کنسولگری انگلیس موزه نفت سوزها موزه داران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی آورده است: از اواخر وقت دوشنبه تا پایان اواخر وقت سه شنبه (۱۷ و ۱۸ اردیبهشت) وقوع رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعق، وزش باد شدید به‌ویژه در نیمه شمالی استان، وزش باد شدید تا خیلی شدید و در نواحی مستعد گردوخاک به‌ویژه در نیمه جنوبی استان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی لغزندگی جاده ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، اختلال در سفرها، کاهش دید، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست.

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به پرهیز از سفر‌های غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنروا خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و برقراری آتش‌ بس در غزه شد
  • گاز برخی مناطق شهر رشت فردا قطع می‌شود
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • گذرگاه «کرم ابوسالم» بازگشایی شد
  • آنروا خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و برقراری آتش‌بس در غزه شد
  • آنروا خواستار بازگشایی فوری گذرگاه رفح و برقراری آتش‌بس در غزه شد
  • دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف تنش و بازگشایی گذرگاه‌ها شد
  • پرسپولیس ۲-۱ نساجی مازندران؛ صدرنشینی موقت شاگردان اوسمار
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران
  • سامانه بارشی امروز وارد استان می‌شود