Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@18:15:37 GMT

کارآفرینان باتجربه‌تر، در تحویل کار بدقول‌ترند

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۱۹۰۰

کارآفرینان باتجربه‌تر، در تحویل کار بدقول‌ترند

دنیای اقتصاد نوشت: پروفسور اندی وو و آتیکوس پترسون، دانشجوی دکترای مدرسه کسب وکار هاروارد، ۳۱۴ کارآفرین را که بین سپتامبر ۲۰۱۰ تا ژوئن ۲۰۱۹ چند محصول سخت‌افزاری تکنولوژیک در کیک استارتر (پلتفرم جمع سپاری جهانی که به عملی شدن پروژه‌های خلاقانه کمک می‌کند) معرفی کرده بودند، پیگیری کردند. هر چه این بنیان گذاران پروژه‌های بیشتری را انجام می‌دادند، احتمال اینکه در تحویل محصولشان به بازار تاخیر ایجاد شود، بیشتر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این بود: کارآفرینان باتجربه تر، مشکلات بیشتری در پایبند بودن به ضرب الاجل‌ها دارند.

پروفسور وو، کمی درباره تحقیق تان توضیح می‌دهید؟

کارآفرینان معروفند به اینکه نمی‌توانند به تاریخ تحویل کارهایشان پایبند باشند و آن‌هایی که در نمونه مورد بررسی ما بودند هم استثنا نیستند. کمتر از یک‌چهارم پروژه‌های آن‌ها به موقع تحویل داده شده بود. با اینکه در تئوری، تجربه باید به افراد کمک کند که بتوانند ضرب الاجل‌های واقع گرایانه‌تر تعیین کنند و پیش بینی کنند به نتیجه رساندن یک کار چقدر زمان می‌برد، عملا برعکس این اتفاق می‌افتد. منظور دیرکرد‌های کوچک نیست. به‌طور میانگین، هر پروژه‌ای که در دست این کارآفرینان بود، ۶ هفته با تاخیر تحویل داده می‌شد.

خیلی عجیب است! چرا آن‌ها از تجربه شان درس نمی‌گیرند؟

برای پیش بینی‌های دقیق، باید پیچیدگی یک پروژه را به درستی پیش بینی کنید: یعنی تعداد وظایف یا اجزایی که به هم وابسته هستند. هر چقدر کارآفرینان پروژه‌های بیشتری اجرا کنند، در آن کارآمدتر می‌شوند. اما در ضمن می‌فهمند که چطور محصولات خود را ارتقا دهند و پیچیدگی‌ای که انتظارش را نداشتند به آن اضافه کنند. هر دو این یادگیری‌ها مهم هستند، اما طوری در هم تلاقی می‌کنند که باعث می‌شود بنیان گذاران باتجربه هم پیش بینی‌های غیرواقع گرایانه داشته باشند و نتوانند به ضرب الاجل‌هایی که وعده داده اند برسند.

چرا کاری برای این مساله نمی‌کنند؟‌

می‌کنند. همه کارآفرینانی که با آن‌ها مصاحبه کردیم، سعی کردند بیشتر از آنچه لازم دارند به خودشان زمان بدهند. آن‌ها به‌طور میانگین ۸ روز زمان بیشتری برای هر پروژه در نظر گرفتند. اما این کافی نبود. یک ویژگی جدید می‌تواند انواع تغییرات را در اجزا ایجاد کند که به تلاش و زمان بیشتری نیاز دارد. افرادی که موضوع تحقیق ما بودند، وقتی ضرب الاجل خود را تعیین می‌کردند، تحلیل‌ها و مقایسه‌های خطی انجام می‌دادند. آن‌ها نمی‌توانستند تشخیص دهند صرفا یک تغییر کوچک و ساده، ممکن است باعث ایجاد چند اشتباه شود.

کارآفرینان معروفند به اینکه اعتماد به نفس بیش از حد دارند و شاید موفقیت‌های اولیه آن‌ها این احساس را بیشتر کند. آیا یافته‌های شما چنین چیزی را منعکس می‌کند؟

اعتماد به نفس بیش از حد قطعا تاثیر دارد، اما پیچیدگی برای همه یک مفهوم دشوار است. بله، این کارآفرینان ممکن است نسبت به توانایی خود برای اجرای کار‌ها در آینده بیش از حد اعتماد داشته باشند. اما مساله این است که در درک میزان سخت بودن شرایط آینده ناتوان هستند. این چالشی است که همه ما با آن مواجهیم.

اگر ضر ب الاجل‌ها را در گذشته رعایت نکرده باشند و اتفاق وحشتناکی هم نیفتاده باشد، شاید خیلی دیگر خودشان را به آب و آتش نزنند؟

بعید است. تحقیقات نشان داده تاخیر در تحویل کار‌ها در گذشته، به توانایی شما برای تامین سرمایه در آینده لطمه می‌زند؛ و مصاحبه‌ها هم نشان داده بنیان گذاران وقتی نمی‌توانند در موعد مقرر کارشان را تحویل دهند، بیشترین رنج و ناراحتی را خودشان می‌کشند. حتی بدتر، مشتریان عصبانی در رسانه‌های اجتماعی آبرویشان را می‌برند و آن‌ها از این اتفاق متنفرند.

این کارآفرینان که شما بررسی کردید، برای تامین مالی کارشان به جمع سپاری روی آورده بودند. آیا فکر می‌کنید این روند در بین کارآفرینانی که از سرمایه گذاران سنتی پول می‌گیرند هم وجود دارد؟ شاید شما زیرمجموعه‌ای را مورد بررسی قرار داده اید که مهارت‌ها و توانایی‌های کمتری دارند؟

کارآفرینانی که سراغ کیک استارتر می‌روند، معمولا کارآفرینان تازه کار هستند؛ اگرچه برخی از آن‌ها هم از سرمایه‌های خطرپذیر استفاده می‌کنند. ما منابع تامین مالی دیگری را هم کنترل کردیم. می‌توان باور کرد وقتی تجربه خیلی زیادی دارید، بر یکسری از چالش‌های قابل پیش بینی غلبه می‌کنید. یعنی ما می‌خواهیم ببینیم آیا این مشکل درباره کارآفرینانی که از صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر استفاده می‌کنند هم وجود دارد یا نه و سرمایه گذاران چطور آن را حل می‌کنند. وقتی پروژه‌ها عقب می‌افتند، صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر مجبورند اصطلاحا با «تامین مالی پلی» (نوعی وام کوتاه‌مدت که هدف آن پوشش هزینه‌های کوتاه‌مدت یک شرکت است تا شرایط به روال عادی برگردد) آن‌ها را جبران کنند. صندوق‌های خطرپذیر می‌توانند با پیش بینی‌های زمانی بهتر، از چنین نتیجه‌ای اجتناب کنند.

آیا میزان پول تامین شده، تاثیری بر تحویل به موقع محصول دارد؟مسلما. ما دریافتیم که وقتی کارآفرینان مبالغی بیشتر از آنچه در ابتدا هدفشان بود دریافت می‌کنند، تاخیر آن‌ها در تحویل کالا بدتر می‌شود، چون این یعنی افرادی بیشتر از سطح انتظار اولیه، محصول را سفارش داده اند. وقتی این اتفاق رخ می‌دهد باید تغییری در تولید و توزیع صورت بگیرد. اگر برای ۱۰۰ مشتری برنامه ریزی کرده اید، به زنجیره تامین مشخصی نیاز دارید. اگر ناگهان ۱۰۰۰ مشتری محصول شما را بخواهند، شوک زیادی به سیستم وارد می‌شود. اما در محاسبه یافته‌هایمان، کل مبلغی را که تامین شده بود، کنترل کردیم.

همچنین ویژگی‌های کارآفرینی ثابت مثل استعداد ذاتی، هوش و اخلاق کاری را کنترل کردیم و بررسی کردیم که آیا کسی قبلا کمپین تامین مالی غیرموفقی را شروع کرده یا نه. اگر از شکست قبلی خود حس بدی داشته باشید و نگران باشید که نتوانید برای تکمیل پروژه بعدی تان به اندازه کافی پول جمع کنید، به احتمال زیاد یک جدول زمانی تهاجمی مشخص می‌کنید تا برای مشتریان بالقوه شما جذاب باشد.

برای بنیان گذارانی که امیدوارند این نقص را برطرف کنند، چه توصیه‌ای دارید؟

نخستین توصیه‌ای که دارم این است که درباره ماهیت پیچیدگی آگاهی ایجاد شود. خیلی از ناشناخته‌ها ظاهر می‌شوند. باید بدانید که هر تغییر کوچکی در محصول شما می‌تواند پیچیدگی آن را به میزان قابل توجه و سریعی افزایش دهد. دید هندسی داشته باشید، نه خطی.

دومین توصیه این است که سعی کنید پیش بینی بهتری از مشکلات پیش رو داشته باشید. می‌توانید با آزمایش کردن عناصر جدید در مقیاس کم، مسائل احتمالی را قبل از مشخص کردن جدول زمانی شناسایی کنید. فراموش نکنید که زمان سرمایه است. این تاخیر‌ها کوچک و ناچیز محسوب نمی‌شوند و می‌توانند وجهه شرکت‌ها را به‌شدت تخریب کنند؛ بنابراین سعی کنید به بهترین شکلی که می‌توانید برنامه ریزی کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کارآفرینی کارآفرین بنیان گذاران تامین مالی ضرب الاجل پیش بینی الاجل ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۱۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)

دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مطهری، به عنوان روز معلم نامیده شده است. شاید بتوان گفت در بین همه ادیان آسمانی و مکتب‌های موجود در دنیا، بیشترین سفارش و توصیه به علم‌آموزی و تکریم و تجلیل از حق معلم و استاد، در دین مبین اسلام بوده است.

بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها» خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلمان بشریت هستند. مقام معلم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً».

40 چهارشنبه را میهمان کلمات گهربار و حیات‌بخش حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) هستیم و همراه خوانندگان، شرح یک حدیث رضوی را در گفت‌وگو با اساتید حوزه و دانشگاه بررسی خواهیم کرد. شرح حدیث این هفته را در محضر استاد حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد باقر ربانی هستیم تا از جام معرفت کلمات رضوی، جان تشنه خویش را سیراب کنیم.

با عرض تبریک روز معّم خدمت شما استاد گرامی، صفحات رواق را منور به روایتی از حضرت رضا(ع) درباره علم آموزی و اهمیت کار معلّمی بفرمایید.

این روز بزرگ که به مناسبت شهادت استاد بزرگ حوزه و دانشگاه حضرت آیت الله شهید مطهری نامگذاری شده است، گرامی می‌دارم و مخصوصاً برای روح پاک آن دانشمند نمونه و دلسوز  پر تلاش، از درگاه خداوند طلب رحمت و رضوان دارم و به همه اساتید کشور عزیزمان ایران، این روز بزرگ را تبریک و تهنیت عرض می کنم. همان‌طور که می‌دانید اسلام، تأکید بسیاری بر ارزش ذاتی علم و تعلیم و تعلم آن دارد تا جایی که بسیاری از آیات قرآن و روایات پیامبر و اهل بیت(ع) در این باره وارد شده است. بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها»، خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلّمان بشریت هستند. مقام معلّم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلّم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً»

از امام رضا(ع) که خود ملقّب به عالم آل محمد(ص) است و معلم همه بشریت نیز روایاتی در این باب نقل شده که یکی از مهمترین آنها روایتی است که به نقل از پدران خود و آنها هم به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل فرموده‌اند که آن حضرت فرمود: «طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِیضَةٌ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ، فَاطْلُبُوا اَلْعِلْمَ مِنْ مَظَانِّهِ، وَ اِقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ، فَإِنَّ تَعْلِیمَهُ لِلَّهِ حَسَنَةٌ، وَ طَلَبَهُ عِبَادَةٌ، وَ اَلْمُذَاکَرَةَ فِیهِ تَسْبِیحٌ، وَ اَلْعَمَلَ بِهِ جِهَادٌ، وَ تَعْلِیمَهُ مَنْ لاَ یَعْلَمُهُ صَدَقَةٌ، وَ بَذْلَهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللَّهِ، لِأَنَّهُ مَعَالِمُ اَلْحَلاَلِ وَ اَلْحَرَامِ، وَ مَنَارُ سَبِیلِ اَلْجَنَّةِ، وَ الْمُؤْنِسُ فِی اَلْوَحْشَةِ، وَ اَلصَّاحِبُ فِی اَلْغُرْبَةِ وَ اَلْوَحْدَةِ، وَ اَلْمُحَدِّثُ فِی اَلْخَلْوَةِ، وَ اَلدَّلِیلُ عَلَی اَلسَّرَّاءِ وَ اَلضَّرَّاءِ، وَ اَلسِّلاَحُ عَلَی اَلْأَعْدَاءِ، وَ اَلزَّیْنُ عِنْدَ اَلْأَخِلاَّءِ، یَرْفَعُ اَللَّهُ بِهِ أَقْوَاماً وَ یَجْعَلُهُمْ فِی اَلْخَیْرِ قَادَةً». در این روایت زیبا، امام رضا(ع) از قول پیامبر(ص) به ارزش ذاتی علم و لزوم تعلیم و تعلم و دلایل اهمیت علم نزد شارع مقدس اشاره می‌فرمایند. در این روایت، و به جهت مناسبتی که می‌خواهیم در این باره بحث کنیم، به شرح فقره‌ای از این روایت که درباره معلّم و ثواب تعلیم و دلایل این ثواب آمده است اشاره مختصری خواهم داشت.

امام رضا(ع) چه توصیه‌ای درباره شخصیت معلم و اینکه استاد و مربی چه خصوصیاتی باید داشته باشد دارند؟

امام رضا(ع) در جمله «فَاطْلُبُوا الْعِلْمَ فِی مَظَانِّهِ» اشاره نموده‌اند به اینکه در هر جا که مسلمان احتمال دهد علم وجود دارد، باید برای دریافت آن اقدام کند. در جمله بعدی امام اشاره به این موضوع دارند که «وَ اقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ» یعنی علم را از اهل آن بگیرید» گر چه با توجه به فقره اول که گذشت، طلب علومی که معارف دینی نیستند حتی اگر نزد مشرک باشند، ضروری و واجب بوده و گمشده عاقل یا مؤمن تلقی شده اند اما علوم مربوط به دین و معارف دینی را باید از افرادی که شایستگی آن را دارند دریافت کرد و با توجه به سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که تبعیت از اهل بیت(ع) و عدم پیشی گرفتن از ایشان را توصیه و عقب ماندن از آنها را نهی نمودند، اهل بیت(ع) کارشناسان واقعی علوم دینی بوده و مسلمانان تنها مجاز هستند علوم دین را از ایشان دریافت کنند. چنان که فرموده‌اند: «بر آنها پیشی مگیرید که گمراه می شوید و از آنان پس نمانید که تباه می‌شوید»

امیرالمؤمنین(ع) در جای دیگر فرموده‌اند: «ای کمیل! علم و معارف و اعتقادت را جز از ما نگیر تا از ما باشی». حدیث مزبور، دریافت علم از کسانی که علوم اهل بیت(ع) را نشر می‌دهند رد نمی‌کند، زیرا گرفتن علم از فقها و نشردهندگان علوم اهل بیت(ع) به نوعی گرفتن علوم از اهل بیت(ع) است.

پس معلوم شد که در علم‌آموزی غیر معارف دینی، باید انسان حتی اگر فقط در دست کفار و مشرکان این علم وجود دارد از آنها اخذ کند ولی در علوم دینی، کسب معارف فقط باید از طریق اهل بیت(ع) باشد. پس طلب علمی که واجب شده است بر همه مسلمانان؛ طریقی دارد که رکن اصلی این طریق معلم و استاد است. در ادامه این روایت، برخی امتیازها و نقاط مثبت تعلیم و تعلم بیان شده است.

از این امتیازها مخصوصاً در ثواب شغل معلمی برای خوانندگان رواق بگویید تا جامعه ما، ارزش معلّم را بیشتر بداند و از ایشان تکریم کند؟

حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در ادامه اشاره به این مطلب دارند که یاد دادن و آموزش علم به دیگران اگر برای خدا باشد، حسنه و نیکی است «تَعلیمه لِلهِ حَسَنَة؛ یادگیری علم برای خداوند حسنه است». در فقره بعدی حضرت می‌فرمایند که مذاکره علم، تسبیح خداست: «الْمُذَاکَرَةِ فِیهِ تَسْبِیحٌ.» یعنی سر کلاس نشستن و درس معلم و استاد را گوش دادن، همتراز تسبیح خداوند متعال است. در روایات داریم که یک ساعت در طلب علم بودن بهتر از احیای یک شب و یک روز در طلب علم بودن بهتر از سی ماه روزه است. سپس حضرت به یک امتیاز دیگر معلّمان اشاره دارند و می فرمایند، آموزش علم به دیگران، صدقه است: «تَعْلِیمُهُ مِنْ لَا یَعْلَمُهُ صَدَقَهَ» از دیدگاه امام رضا(ع) آموزش علم به افرادی که نمی‌دانند، نوعی صدقه است چرا که صدقه، به کمک مالی محدود نمی‌شود، بلکه شامل هر کار خوبی می‌شود، چنان که در روایت دیگری فرموده‌اند: «کل معروف صدقة».

امتیاز مهم دیگری که حضرت به آن اشاره می‌فرمایند، این است که معلم اگر علم خود را به اهل آن یاد بدهد و آنها را تربیت کند، موجب قرب و نزدیکی او به خداوند می‌شود و می‌توان گفت معلمانِ نیک، به خدا نزدیکترند. جمله «بَذلُهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللهِ» دلالت بر این مطلب دارد.

بنا بر آنچه گفته شد، مقام معلم بسیار بالا و والا است و همان طور که مرحوم امام خمینی(ره) فرمودند: «معلمی شغل انبیاست». یعنی اگر بخواهیم کسی و شغلی را همتراز شغل انبیاء معرفی کنیم، شغل شریف «معلمی» است.

با توجه به این حدیث شریف، خطاب به جامعه و مسئولان و نیز معلمان عزیز چیست؟

گرچه فرصت و مجال بسیار کوتاه بود تا این حدیث زیبا و پر معنا را شرح دهیم، لیکن خلاصه و پیام آن را می‌توان برای معلمان عزیز این دانست که قدر این شغل مهم را بدانند و آن را با هیچ بهای مادی تعویض ننمایند و اخلاص و تقرب الهی را هدف خود در این شغل مهم قرار دهند. پیام دوم خطاب به مسئولان و جامعه است، همان گونه که احترام و تجلیل از انبیای الهی لازم است، باید جانشینان آنان در تعلیم و ارشاد دیگران به معرفت و بینش را تکریم و تعظیم کنند و به گونه‌ای شود که شغل معلمی در جامعه از احترام و ارزشی فوق‌العاده برخوردار شود.

منبع: روزنامه قدس مریم احمدی شیروان

دیگر خبرها

  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند / جایگاه معلم و ارزش علم آموزی از منظر امام رضا(ع)
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • تعدادی از واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند تحویل می‌شود
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • نریمان جهان به دنبال تکرار یک لحظه خاص (ویدئو)
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • ریسک ممنوع، افشاریان باتجربه‌هایش را به‌خط کرد
  • تراکتور، قبل از استقلال، گیتار را به دست ارسلان داد + عکس
  • ارسلان قبل از استقلال گیتار به دست شد (عکس)