Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:08:21 GMT

تلخ کامی بستنی کردستان

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۳۱۵۵

تلخ کامی بستنی کردستان

به گزارش خبرنگار ایرنا، واحد تولید بستنی عسل از اوایل دهه ۸۰ در شهرک صنعتی سنندج یک راه اندازی شد و بعد از چند سال بخوبی رونق گرفت و تولیدات آن علاوه بر داخل کشور به چند کشور خارجی هم صادر می شد؛ سال ۸۸ بعد از سفر مقام معظم رهبری به کردستان و تاکید معظم له بر توجه ویژه به واحدهای تولیدی و صنعتی، طرح توسعه این واحد و ایجاد زنجیره آن با احداث گاوداری شیری تعریف و طراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه بستنی عسل بعد از تلاش های فراوان سال ۱۳۹۴ با حضور معاون اول رییس جمهور وقت به بهره برداری رسید و در آن دوره وعده هایی مبنی بر اعطای تسهیلات به منظور فعال نگه داشتن خطوط تولید آن داده شد.

اما زمان افتتاح و شروع بکار این واحد تا تعطیل شدنش چندان فاصله ای نداشت و عدم تزریق تسهیلات بانکی موجب رکود آن شد؛ حال حدود ۶ سال است که مدیر این واحد پیگیر احیای مجددش است و تاکنون ۳۱ مصوبه جلسات متعدد از جمله کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان را برای شروع بکار دوباره آن دریافت کرده ولی هیچ کدام از آنها  اجرایی نشده است.

مسوولان کشوری و استانی طی این سال ها بارها از این واحد بازدید کردند و هر بار وعده پیگیری مشکلات آن را دادند و در آخرین مورد هم سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به همراه فرماندار شهرستان سنندج از این واحد دیدن کردند؛ حسن عسکری یک روز بعد از مراسم معارفه خود به عنوان فرماندار سنندج از این واحد تعطیل شده بازدید کرد.

در این بازدید مسوولان کردستانی از مجموعه تولیدی بستنی عسل برای پوشش خبری حضور داشتم، البته در سالهای قبل نیز چندین بار از این مجموعه بازدید کرده بودم و با وجود تعطیلی آن از مدتی قبل، هنوز هم بوی وانیل و طعم شیرین آن به مشام می رسد.

در بازدیدهای قبلی از این مجموعه حضور کارکنان و فعال بودن دستگاه های شور و هیجان خاصی حتی برای ما خبرنگاران داشت، اما اکنون غیرفعال بودن این مجموعه مایه نگرانی بود و همگی امید احیای دوباره ان را داشتیم.

۱۴۲ نفر از شاغلان مجموعه تولیدی بستنی کردستان بیکار شدند

مدیرعامل مجموعه تولیدی بستنی عسل کردستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به ظرفیت و مشکلات این واحد اشاره کرد و اظهار داشت: این واحد تولیدی با داشتن بهترین و مجهزترین دستگاه ها توانایی تولید ۱۰۰ تن بستنی در روز را دارد.

سیدجمال ساعدی اضافه کرد: تا قبل از تعطیل شدن این واحد؛ ۱۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و برای ۱۷۵ نفر هم به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده بودیم.

وی افزود: مدتی بعد از افتتاح فاز توسعه این واحد در سال ۱۳۹۴ به دلیل عدم تحقق وعده مسوولان بانکی مبنی بر اعطای تسهیلات، نتوانستیم کار را ادامه دهیم و طی این سال ها ۱۴۲ نفر شاغل در این واحد بیکار شدند.

مدیرعامل واحد تولیدی بستنی کردستان یادآور شد: گاوداری صنعتی ۲ هزار راسی را ایجاد و دستگاه شیردوش آنرا که یکی از بهترین دستگاه های موجود در این حوزه است را از کشور آلمان خریداری کردیم.

ساعدی ادامه داد: هر چند ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قبل از افتتاح طرح توسعه این واحد به ما پرداخت شد و ۱۵۰ میلیارد ریال آن را به بانک برگرداندیم و  بدهی این واحد به بانک ۴۶۰ میلیارد ریال برآورد شده  است.

وی میزان سرمایه موجود در کارخانه بستنی و گاوداری شیری را ۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این میزان سرمایه بدون استفاده در حوزه تولید و اشتغال مانده است.

به گفته ساعدی ۳۰ نفر از وانت بارهای میوه در سطح شهر سنندج افرادی هستند که زمانی در واحد تولید بستنی او کار می کردند و حال به جمع وانت بارهای میوه فروش که به یکی از معضلات این شهر تبدیل شده، پیوستند.

وی یادآور شد: طی این سال‌ها برای رفع مشکلات این مجموعه تولیدی و ایجاد اشتغال برای جوانان همشهریم تلاش زیادی کردم و نتیجه این کوشش شبانه روزی فقط شده دریافت ۳۱ مصوبه اجرا نشده از جلسات مختلف ولی با این وجود هنوز امید و انگیزه خود را از دست ندادیم و امیدواریم در سال جاری شاهد بازگشت نیروی کار و آغاز تولید دوباره باشیم.

عدم اجرای مصوبات جلسات مانعی بر سر راه تولید

وقتی برای رفع مشکل یک واحد تولیدی ۳۱ مصوبه به تصویب می‌ رسد بیانگر این است که مصوبات قبلی اجرایی نشده است و همین اقدام ارزش و جایگاه جلسات و مصوبات را باوجود  لازم‌الاجرا بودنشان  زیر سوال می‌برد.

یکی از مسائلی که همواره باعث شده بسیاری از جلسات فقط در حد تشکیل شدن باقی بماند و بازخورد لازم را نداشته باشد اجرایی نکردن وعده‌هایی است که مسوولان در جلسات می‌دهند؛ جالب اینکه این عادت ناپسند مورد گلایه برخی از مدیرانی که خواهان کار و رفع موانع و مشکلات هستند، قرار گرفته است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اظهار داشت: در نخستین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال ۱۴۰۱، مشکل واحد تولیدی بستنی عسل بار دیگر مطرح شد و مدیر و معاون بانک‌های مرتبط وعده برطرف کردن مسائل بیان شده را دادند.

بختیار خلیقی با اشاره به اینکه انتظار می رود مدیران بانکی نسبت به وعده هایی که در جلسات می دهند پایبند باشند، اضافه کرد: بستنی عسل واحد دانش بنیان محسوب می شود و امسال هم در راستای تحقق شعار سال همه تلاش خود را بکار می گیریم که این واحد دوباره شروع بکار کند.

وی افزود: پیشنهاداتی به بانک‌های سپه و کشاورزی برای تسویه بدهی و پرداخت تسهیلات به این واحد تولیدی دانش بنیان ارائه کردیم و انتظار می رود این بانک ها هم هم پای کار بیایند تا  مشکل موجود برطرف شود.

پرداخت یک هزار میلیارد ریال تسهیلات موجب احیای مجموعه بستنی عسل می شود

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: براساس درخواست مدیر واحدتولیدی بستنی عسل مشکل گاوداری صنعتی و کارخانه بستنی با یک هزار میلیارد ریال تسهیلات قابل حل است.

فرماندار شهرستان سنندج هم در این بازدید اظهار داشت: مشکل کارخانه بستنی عسل را ابتدا از بانک کشاورزی پیگیری می کنیم و اگر به نتیجه نرسیدیم از طریق استاندار کردستان این موضوع را دنبال خواهیم کرد.

حسن عسکری اضافه کرد: برنامه بازدید استاندار کردستان از این مجموعه را فراهم می کنیم تا از نزدیک در جریان مشکلات آن قرار گیرد و در محل کارخانه هم وضعیت آن را تعیین تکلیف کنند.

وی یادآور شد: راهکار دیگری هم برای حل مشکل این واحد؛ تشکیل جلسه خبرگان بانکی استان است و با وجود اینکه مصوبه این جلسه لازم الاجرا است بنابراین این مهم را هم در دستور کار داریم.

کلید رفع مشکل مجموعه بستنی عسل در بانک های کردستان است

شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم به عنوان متولی شهرک‌ها و نواحی صنعتی علاوه بر تامین و اختصاص زمین به متقاضیان و سرمایه گذاران؛ حمایت از تولید و احیای واحدهای راکد و غیرفعال مستقر در شهرک ها را در دستور کار دارد.

این شرکت برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی ابتدا با استفاده از توان نیروهای متخصص حوزه مربوطه اقدام به عارضه یابی واحدهای مشکل دار می کند و آنگاه راهکارهای لازم را در اختیار صاحبان واحدها قرار می دهد.

از آنجا که مشکل گریبانگیر مجموعه بستنی عسل محرز بوده لذا در این چند سال جزو واحدهای مشمول عارضه یابی نشده است و آنگونه که معاون صنایع کوچک شرکت‌شهرک‌های صنعتی کردستان می‌گوید، مشکلات این واحد تولیدی در جلسات مختلف مطرح شده ولی آنگونه که همه مدیران و دست اندرکاران در جریان هستند کلید فعالیت مجدد این مجموعه در دست بانک های استان است و اگر پشتیبانی و کمکی از جانب شرکت شهرک ها نیاز باشد بی شک دریغ نخواهیم کرد.

حال با وجود همه این موارد ذکر شده سوالی که مطرح است و هنوز مسوولان استان بجز اینکه می گویند پیگیر رفع مشکلات بخش تولید هستیم پاسخی به آن نداده‌اند این است که آیا کام تلخ بستنی عسل کردستان در سال جاری شیرین می شود؟ که در این بین بسیاری از کارشناسان معتقدند تا زمانی که رویه و عادت‌های ناپسندی هم چون وعده‌های بی پایه و اساس و اجرا نکردن مصوبات جلسات به قوت خود باقی باشد و بانک ها نیز همچنان بر سر راه تولید مانع تراشی کنند نه تنها بستنی عسل بلکه سایر واحدهای تولیدی مشکل دار هم در زنجیر مسائل مالی باقی خواهند ماند.

شهرک صنعتی سنندج یک ؛ در زمینی به مساحت ۵۷ هکتار احداث شده و  ۳۴۴ واحد تولیدی دارای پروانه بهره بردرای با اشتغال سه هزار و ۱۶۶ نفر در آن مستقر است.

برچسب‌ها واحد تولیدی کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: واحد تولیدی کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت واحد تولیدی کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت سنندج تولیدی بستنی عسل مجموعه تولیدی میلیارد ریال معدن و تجارت واحد تولیدی واحد تولید رفع مشکل شهرک ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در ادامه بازدید‌های میدانی خود از واحد‌های تولیدی، امروز با همراهی جمعی از اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، از طرح احداث سردخانه و تولید نشاء توت‌فرنگی و واحد تولیدی رخش تریلر بازدید کرده و از نزدیک پیگیر رفع مسائل و مشکلات تکمیل و توسعه این طرح‌ها شد.

جواد کرمی در حاشیه این بازدید‌ها در گفتگو با خبرنگاران گفت: در راستای تحقق شعار سال و حسب تاکیدات مقام عالی استان در خصوص پیگیری مسائل و مشکلات طرح‌های نیمه‌تمام اقتصادی و حل و فصل آنها، امروز از طرح احداث سردخانه و تولید نشاء توت‌فرنگی و واحد تولیدی رخش تریلر جهت اجرای طرح توسعه واحد بازدید کرده و برای حل مشکلات مربوطه با ارائه راهکار، تصمیماتی اتخاذ و به دستگاه‌های ذیربط جهت اقدام ابلاغ شد.

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شدند
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • حمایت دستگاه قضائی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • حمایت دستگاه قضایی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه