Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@18:36:58 GMT

جدول غیرانسانی تعرفه‌های پزشکی!

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۴۱۴۸

جدول غیرانسانی تعرفه‌های پزشکی!

جوان: ضرب‌المثل «به مرگ بگیر تا به تب راضی شوند» حکایت این روز‌های سازمان نظام پزشکی است! خروجی دوازدهمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی و محاسبه بهای تمام‌شده خدمات پزشکان در سال ۱۴۰۱ حکایت همین ضرب‌المثل است. اواخر دی ماه سال گذشته هم صفحه اینستاگرام سازمان نظام پزشکی با انتشار جدولی مشابه همین جدول تلاش کرد تا رأی خودش را درباره رشد ۶۰ درصدی تعرفه‌های درمان به کرسی بنشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا هم با زمزمه‌های رشد ۵/۲۸ درصدی مزد درمان برای سال ۱۴۰۱ شورای عالی نظام پزشکی در جلسه‌ای همان جدول نجومی را با امضای چهار تن از اعضای شورای عالی خود منتشر کرده‌است؛ جدولی که اگر طبق آن عمل شود، برای یک سرماخوردگی ساده باید ۱۸۵ هزار تومان برای ویزیت پزشک عمومی پرداخت کرد. در بخش هتلینگ یا همان بستری در بیمارستان هم، بابت هر شب اقامت در اتاق خصوصی ۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان و چیزی حدود دو تا سه برابر قیمت یک شب اقامت در هتلی پنج ستاره باید هزینه کرد! قیمت‌های پیشنهادی سازمان نظام پزشکی برای تعرفه‌های سال جاری در حالی است که طبق آمار‌ها سالانه ۶۰۰ هزار نفر بر اثر هزینه‌های کمرشکن سلامت زیر خط فقر می‌روند و نبود منابع و عملکرد ضعیف بیمه‌ها موجب‌شده بر خلاف تأکید قوانین سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه و اسناد بالادستی نظام در بخش سلامت، پرداخت از جیب بیماران به جای کاهش به زیر ۳۰ درصد به بیش از ۶۰ درصد رسیده‌است و بار اصلی افزایش تعرفه‌ها بر دوش بیماران می‌افتد. تعرفه‌های پیشنهادی نظام پزشکی هر چند از سوی رئیس سازمان بیمه سلامت تکذیب شد، اما حتی همان افزایش ۵/۲۸ مصوب شورای عالی بیمه برای تعرفه‌ها هم برای قاطبه مردم که از اقشار متوسط و ضعیف جامعه هستند، چالش‌برانگیز خواهد بود.

تعیین میزان رشد تعرفه‌ها و مزد درمان چالش همه ساله نظام سلامت است و چانه‌زنی و مناقشات زیادی بین نظام پزشکی و بیمه‌ها بر سر تعرفه‌ها وجود دارد. حتی سال ۹۳ و با اجرای طرح تحول سلامت و رشد ۱۲۰ تا ۳۰۰ درصدی مزد درمان با اجرای این طرح ماجرای چانه‌زنی سر تعیین تعرفه‌ها ادامه داشت. تعرفه‌های امسال هم اگر چه هنوز نهایی و اعلام نشده، اما از اواخر سال گذشته چالش‌زا شده‌است. دی ماه سال گذشته بود که سازمان نظام پزشکی ضمن طرح پیشنهاد رشد ۶۰ درصدی تعرفه‌ها، جدول بهای تمام‌شده را منتشر و همه را شوکه کرد. در این جدول ویزیت پزشک متخصص ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده‌بود. حالا یک‌بار دیگر با پیشنهاد شورای عالی بیمه برای رشد ۵/۲۸ درصدی تعرفه‌ها، شورای عالی نظام پزشکی هم در جلسه‌ای همان نرخ‌های پیشنهادی قبل از عید را این بار با امضای اعضای شورای عالی منتشر کرده تا به گفته خودشان دولت در تعیین تعرفه‌های ۱۴۰۱ به آن توجه کند و از سوی دیگر برای کاهش پرداخت ازجیب مردم ما‌به‌التفاوت تعرفه مصوب با این قیمت را پرداخت کند. قیمت‌های پیشنهادی سازمان نظام پزشکی آنقدر بالاست که واکنش‌های متعددی را در پی داشته‌است.

تکذیب جدول نجومی تعرفه‌ها
محمد ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزایش ویزیت پزشک عمومی به قیمت ۱۸۴ هزار و متخصص به قیمت ۲۴۵ هزار تومان را تکذیب کرد. به گفته وی تعرفه‌های پزشکی سال جدید هنوز اعلام نشده‌است و باید تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه تعیین و به تصویب هیئت وزیران برسد و جلسه تعیین تعرفه‌های پزشکی این هفته یا هفته آینده تشکیل می‌شود.
بنابر روال قانونی تعرفه‌های پزشکی در جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پزشکی، رؤسای بیمه‌ها و رئیس شورای عالی بیمه تشکیل و تعرفه پیشنهادی تعیین و به سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌شود، پس از آن در جلسه هیئت وزیران تعرفه‌های پزشکی تعیین و به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.
شورای عالی بیمه جلسه‌ای در پایان سال ۱۴۰۰ تشکیل داد و بر این اساس افزایش ۵/۲۸ درصدی تعرفه‌ها تصویب شد و پیشنهاد این میزان افزایش به سازمان برنامه و بودجه اعلام شد تا بررسی‌ها انجام و جلسه هیئت وزیران برای تعیین تعرفه‌ها تشکیل شود.

به مرگ گرفتن نظام پزشکی
هدف نظام پزشکی از انتشار جداول قیمت تمام‌شده و تأکید رئیس این سازمان بر رشد همان حکایت ضرب‌المثل قدیمی به مرگ گرفتن برای به تب راضی شدن است. پیشنهاد رشد ۶۰ درصدی تعرفه‌ها از سوی این سازمان در حالی مطرح می‌شود که همان رشد ۵/۲۸ درصدی هم می‌تواند سلامت را از سبد هزینه‌های بسیاری از افراد حذف کند. واقعیت این است که بیمه‌ها کارشان را به خوبی انجام نمی‌دهند و از آن مهم‌تر بسیاری از خدمات سلامت و تقریباً اغلب پزشکان متخصص و فوق تخصص با بیمه‌ها قرارداد ندارند و این یعنی هر میزان رشد تعرفه‌های درمان به طور مستقیم از جیب مردم پرداخت می‌شود و این شاخص را بر خلاف تکالیف قانونی و سند‌های بالادستی بالا و بالاتر می‌برد. این در حالی است که به گفته ﻣﻬﺪﯼ ﺭﺿﺎﯾﯽ، ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﻭ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺖ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﯿﻤﻪﺳﻼﻣﺖ اﯾﺮﺍﻥ، در حال حاضر سهم پرداختی از جیب مردم در هزینه‌های سلامت حدود ۶۰ درصد است، در حالی که طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور، هدف‌گذاری شده‌بود تا در هزینه‌های سلامت سهم مردم به ۲۵‌درصد و سهم دولت و بیمه‌ها به ۷۵درصد برسد، اما عکس این موضوع در حال حاضر رخ داده است.

کاری غیر‌اخلاقی و غیر‌انسانی
در چنین شرایطی پیشنهاد ویزیت ۲۴۵ هزار تومانی برای پزشک مختصص پیشنهادی غیر‌اخلاقی و حتی غیر‌انسانی است، چراکه بیماری که چنین پولی را ندارد، درمانش را به تأخیر خواهد انداخت و ممکن است این تأخیر در درمان برایش گران تمام شود و کار را به جای باریک بکشاند. از سوی دیگر دولت هم نباید در برابر چنین فشار‌هایی تسلیم شود. هر صنفی می‌کوشد تا ترازوی تعیین قیمت‌ها را به سمت خودش سنگین‌تر کند، اما در این میان باید میانگین درآمد عمومی و شرایط اقتصادی در نظر گرفته شود تا آمار سقوط به زیر‌خط فقر بر اثر هزینه‌های کمرشکن سلامت بیش از این افزایش نیابد.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی شورای عالی بیمه تعرفه های پزشکی تعیین تعرفه ها درصدی تعرفه ها هزار تومان ۵ ۲۸ درصدی جلسه ای ۶۰ درصد بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم

به گزارش «تابناک»، ایرج فاضل در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «آثار مشکلاتی که برای دانشجویان طرحی ایجاد شده، کمبود پزشک و خالی ماندن رشته‌های تخصصی به تدریج با جدی شدن خطر واردات پزشک و نیازمند شدن به اعزام بیماران به خارج خودش را نشان خواهد داد. مجموع این مشکلات به افول پزشکی در ایران منجر می‌شود. امروز استقبال از رشته پزشکی در کنکور یا ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی پزشکی با مشکل جدی مواجه شده به گونه‌ای که در آزمون‌های اخیر، حتی یک داوطلب برای جراحی عروق نداشتیم و به همین ترتیب، بعضی دیگر از رشته‌های تخصصی هم خالی می‌ماند و باید 10 سال دیگر، متخصصان این رشته‌ها را از خارج وارد کنیم و دوباره بیماران را برای جراحی‌های تخصصی به خارج بفرستیم.

وی ادامه داد: این مشکلات در حالی ایجاد شده که طی دهه‌های گذشته، مجاهدت‌های بسیار زیادی برای درخشش پزشکی کشور صرف شد اما عواملی که به دنبال فقیر کردن پزشکان مملکت هستند، سناریوی مشکلات را ایجاد کردند که با چنین شرایطی، من آینده را به هیچ ‌وجه خوب نمی‌بینم و دوباره به همان جایگاه قبلی باز خواهیم گشت. یک عده جاهل فکر می‌کنند با این سناریوها به مردم خدمت می‌کنند ولی هدف اصلی این افراد، موذیانه‌تر از این حرف‌هاست و هدف اصلی، از بین بردن آینده پزشکی این کشور بوده که البته باید از خودشان پرسید که در ازای این وضع، چه نفعی نصیب این افراد می‌شود اما به نظر من، این اقدامات نوعی خیانت به کشور است.»

فاضل در تحلیل دلیل کم بودن رشد تعرفه‌های خدمات درمانی در سال جاری و سایر مشکلاتی که برای جامعه پزشکی ایجاد شده آن هم درحالی که جامعه پزشکی، یک گروه مرجع در کشور و همه کشورها محسوب می‌شود، گفت: «تعرفه‌های درمان پیش از این هم تغییرات اساسی نداشته و حالا هم رشد 35درصدی تعرفه‌ها مطلقا کافی نیست. اما پزشکان تنها گروه مرجع دچار مشکل نیستند. معلمان عزیز و زحمتکش این کشور، هر روز باید برای حقوق‌های ناچیزی که می‌گیرند کنار خیابان جمع شوند. همان جاهلانی که گفتم، گروه‌های مرجع کشور را نشانه گرفته‌اند. معلمان و پزشکان گروه‌هایی هستند که مردم به خدمات این گروه‌ها بیشترین نیاز را دارند و ضربه زدن به این گروه‌ها، کاملا حساب شده است و به نفع مملکت نیست.»

دیگر خبرها

  • دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه