Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزاد فرهودی، متخصص روانشناسی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیرامون دغدغه‌های موجود در رشته روانشناسی گفت: افزایش پذیرش دانشجوی روانشناسی توسط دانشگاه های مختلف اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی و از طرفی نیاز محدود جامعه موجب بروز نگرانی‌هایی در رابطه با اشتغال در فارغ التحصیلان این رشته شده‌است؛ مخصوصا این که امروز دیگر فرصت شغلی زیادی برای مدرک کارشناسی وجود ندارد؛ البته بعضی ارگان‌ها مانند آموزش و پرورش، بهزیستی، سازمان زندان‌ها و دادگستری دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی روانشناسی را نیز استخدام می‌کنند، اما این کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مقطع ارشد، نمی‌توان این را قبول کرد که فارغ التحصیل روانشناسی بیکار بماند. کسی که کاربلد باشد، دوره‌های لازم را گذرانده و ویژگی‌های شخصیتی لازم به عنوان یک روانشناس را داشته باشد، حتما موقیعت شغلی خوبی پیدا می‌کند و من موارد زیادی در این خصوص طی سالیان تدریس در دانشگاه دیده‌ام.

به گفته فرهودی، سازمان بهزیستی تا مدتی پیش مجوز فعالیت صادر می‌کرد اما اخیرا صرفا سازمان نظام روانشناسی به عنوان تنها مرجع صدور پروانه فعالیت شناخته می‌شود. این سازمان نیز به واسطه عدم وجود هماهنگی‌های مدیریتی و ضوابط اداری لازم، کارکردی را که انتظار می‌رفت، برآورده نساخته و بعضا دانشجویان را درگیر کاغذبازی های 6 ماهه تا یکساله می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تصریح کرد: بعضی به مرحله مصاحبه برای اخذ مجوز ایراد می‌گیرند و به اینکه دانشجویان پزشکی پس از پایان تحصیل مستقیم و بدون مصاحبه وارد حوزه درمان بالینی می شوند، استناد می‌کنند که بنظر من خصوصا در سیتم آموزشی ایران، این یک قیاس مع الفارق است و باید توجه داشت که دانشجویان علوم پزشکی، ساعات و روزهای زیادی را در بیمارستان به کار بالینی گذرانده‌اند؛ بنابراین شرط مصاحبه برای صدور مجوز فعالیت لازم بنظر می‌رسد.

او اظهار کرد: در شیوه‌نامه جدیدی که دانشگاه آزاد تحت نظر معاونت بهداشت خود برای دانشجویان روانشناسی بالینی ارائه داده‌است، 60 ساعت کارورزی بیمارستانی تعریف شده‌است؛ البته اجرای آن در واحدهای گوناگون، سطح کیفی متفاوتی دارد به طوری‌که بعضی موفق عمل می‌کنند و برخی دیگر منفعل هستند. اما به عقیده من، حتی اگر 50 درصد این شیوه‌نامه اجرا شود، دانشجو می‌تواند مهارت‌های لازم و همچنین اعتماد به نفس خوبی را کسب کند.

فرزاد فرهودی ادامه داد: در مقطع کارشناسی بدلیل گستردگی علم روانشناسی و مطالبی که دانشجو باید فرابگیرد، نیازی به کارورزی‌های عملی وجود ندارد. حتی شاید این 4 سال برای آموختن مباحث تئوری روانشناسی کافی نباشد. به همین خاطر هم فارغ التحصیل کارشناسی صلاحیت درمان بالینی ندارد.

متخصص روانشناسی بالینی گفت: آن چه که ما به عنوان علم روانشناسی در اختیار داریم، در حقیقت ترجمه‌ای از آثار غربی است. این موضوع را می توان از دو بعد بررسی کرد. اول آنکه انسان‌ها در غرب و شرق عالم، اشتراکاتی در هویت وجودی خود دارند؛ مثلا می‌دانیم در افسردگی، سطح فعالیت کاهش می یابد و ناامیدی در افراد ایجاد می شود و این نتیجه در همه افراد دنیا یکسان است. دومین بعد این مسئله، تفاوت فرهنگ ها و حساسیت های آسیب‌زای این حوزه است. مشاوران ما باید مشاوره و روش درمان خود را بر اساس فرهنگ و مختصات همان جامعه انتخاب کنند و حتی صاحبان آثار غربی نیز بر این نکته تاکید داشته‌اند، برای مثال، کتابی در رابطه با پرورش جنسی کودک و نوجوان می‌خواندم که به سخن مولف مبنی بر لزوم تغییر روش درمان در هر جامعه متناسب با ویژگی های فرهنگی آن، رسیدم.

وی در پایان تاکید کرد: امروز گاهی مشاهده می‌کنیم، کسی که مشاوره خوانده‌است، روانشناسی بالینی انجام می‌دهد و یا بالعکس؛ بنابراین در کار فارغ التحصیلان رشته‌های روانشناسی و مشاوره تداخل عملی وجود دارد. حتی در اوایل این تداخل، بزرگان رونشناسی سعی کردند مانع آن بشوند اما هیچ وقت موفق نبودند و ب‌نظرم دیگر امکان اصلاح آن بخاطر پیچیدگی های موجود ممکن نیست.

خبرنگار: حسن دانش

انتهای خبر/

حمید انصاری کد خبر: 1137199 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی روان شناسی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی روان شناسی روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۴۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

سردار نظری گفت: نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو سردار محمد علی نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، به گرامیداشت مناسبت روز روانشناس و مشاور، در مراسم تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان، فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه گفت: مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد جهت تعیین مسیر درست زندگی، کمکشان می‌کنند.

وی افزود: پیش از این مردم استان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

او اظهار داشت: مشاوره فردی یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه‌های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و ... کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، می‌برند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان اظهار داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل‌های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان کمک می‌کنند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصاً در خانواده‌ها را می‌گیرند، افزود: تجربه نشان داده استفاده از مشاوره سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است