Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:02:17 GMT

صنایع دستی قزوین جان دوباره گرفت

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۵۲۸۶

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید میثم حصاری روز سه شنبه در بازدید از بازار صنایع دستی سعدالسلطنه قزوین افزود: در ایام نوروز امسال ۲۷ میلیارد ریال از تولیدات و محصولات صنایع دستی قزوین در نمایشگاه های نوروزی به فروش رفت که این موضوع نوید رونق دوباره به این را حوزه می دهد.

وی اظهار داشت: در نوروز ۱۴۰۱ با حضور گردشگران در استان بعد از دوسال محدودیت به دلیل شیوع کرونا شاهد رونق چشمگیر فروش آثار و محصولات تولیدی هنرمندان و فعالان این عرصه در بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های نوروزی و فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین اظهار کرد: در این ایام ۲۷۱ غرفه فروش محصولات صنایع‌دستی در ۱۸ نمایشگاه و بازارچه نوروزی در قزوین و شهرستان‌ها فعالیت داشتند که میزان فروش آن‌ها در مدت مذکور به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید.

حصاری با برشمردن محصولات پرفروش این ایام افزود: آثار هنرمندان در رشته‌های زیورآلات سنتی، چرم دست‌دوز، سفال، گلیم، معرق، رودوزی‌های سنتی، تراش‌شیشه، نگارگری و زیورآلات مسین بیشترین میزان خرید توسط بازدیدکنندگان و گردشگران را به خود اختصاص داده‌اند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی تولید محصولات سفال در نمایشگاه نوروزی صنایع دستی قزوین یادآور شد: به‌ منظور آشنایی گردشگران به ویژه کودکان با نحوه تولید آثار و محصولات صنایع‌دستی کارگاه آموزشی تولید محصولات سفال و نقاشی روی سفال در نمایشگاه صنایع‌دستی نوروزگاه دولتخانه صفوی برگزار شد که با استقبال پرشور گردشگران و کودکان مواجه شد.   

این مسوول با اشاره به چیدمان هفت سین مزین به صنایع‌دستی ایرانی در بناهای تاریخی و نوروزگاه‌های استان باهمراهی هنرمندان این عرصه گفت: این سفره‌های هفت‌سین با هدف حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی و فعالان این حوزه و نیز ترویج صنایع‌دستی به عنوان ایرانی‌ترین کالای تولیدی با همراهی صنعتگران در بناهای تاریخی قزوین اعم از سردر عالی‌قاپو، آرامگاه حمدالله مستوفی، موزه شهر، آب‌انبار سردار بزرگ، موزه چهلستون، حسینیه امینی‌ها، خانه داعی دفتر استاندار و سالن استانداری، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر استان در دولتخانه صفوی به اجرا درآمد.

حصاری خاطرنشان کرد ابراز کرد: برای جبران آسیب‌های واردشده به صنعتگران در دوران محدودیت‌های کرونایی از تمامی ظرفیت‌ها کمک خواهیم گرفت تا در کنار توسعه، ترویج و آموزش در زمینه فروش محصولات تولیدی استان نیز از صنعتگران حمایت کنیم و موجبات دلگرمی آنان را فراهم آوریم.

استان قزوین دارای هفت و ۵۰۰ هنرمند صنایع دستی است.

برچسب‌ها صنایع دستی نوروز استان قزوین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی نوروز استان قزوین صنایع دستی نوروز استان قزوین صنایع دستی قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۵۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر

صنایع‌دستی استان کردستان جلوه‌گر هنر دستانِ مردان و زنان کردستانی است که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع‌دستی گنجینه‌ای پنهان از سرپنجه هنرمندان در استان کردستان است که نسل به نسل و سینه‌به‌سینه حفظ شده‌ تا به مردمان روزگار امروز به یادگار برسد. صنایع‌دستی امروزه نه‌تنها برای برطرف کردن نیازها، درآمدزایی و خرید و فروش نیست، بلکه نماد تاریخ، فرهنگ، تمدن و نوع سبک زندگی اقوام مختلف کشور است. 

صنایع‌دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه، همواره مورد توجه است. به علت ویژگی زندگی سنتی در بسیاری از نقاط کردستان و عدم استیلای بخش صنعتی، هنوز صنایع دستی کردستان از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح است.

صنایع دستی استان کردستان عبارتند از: نازک‌کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی نمدمالی و ساخت محصولات چرمی و چوبی؛ دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی است که در بیشتر نقاط شهری و روستایی کردستان تهیه می‌شود. زینت آلات شامل انواع دستبند، گردن بند، سینه ریز، النگو، سربند، انگشتری و گوشواره است. نازک کاری با چوب شامل قوطی سیگار، شیرینی خوری، کیف زنانه، سینی، بشقاب و آجیل خوری است.

هنر نازک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب‌های طبیعی است که با ظرافت خاص در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسیار ظریف چوبی همانند قلمدان و سایر محصولات می‌شود. علاوه بر نازک کاری، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز از شهرت و اعتبار برخوردار است.

در ادامه گزارش تصویری خبرنگار تسنیم از تولیدات صنایع دستی و هنر فعالان این عرصه در مرکز استان کردستان را ببینید، این دست‌ساخته‌ها با سرپنجه هنرمندانه بانوانی ساخته شده‌ که سعی داشته‌اند در تأمین نیازهای اقتصادی و معیشتی خانواده خود سهیم باشند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • افتتاح نمایشگاه صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا