Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست، «کورت کمپبل» هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور هند – اقیانوس آرام در راس این هیات متشکل از مقام های آمریکا در روزهای آینده به جزایر سلیمان سفر می کند.

هیات مزبور در جریان این سفر همچنین از هاوایی، فیجی و پاپوآ گینه نو دیدن می کند.

«آدرین واتسون» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای گفت: این هیات با مقام های ارشد دولتی دیدار می کند تا اطمینان حاصل شود که شراکت ما باعث رفاه، امنیت و صلح در سراسر جزایر آرام و منطقه هند – اقیانوس آرام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر در حالی برنامه ریزی شده که یک هفته پیش «زد سسلجا» وزیر اقیانوس آرام استرالیا یک سفر غیرمعمول به جزایر سلیمان داشت و به طور رسمی خواستار امضا نشدن توافق امنیتی هونیارا با پکن شد.

این دستپاچگی دیپلماتیک پس از افشای پیش نویس یک توافقنامه بین دولت چین و جزایر سلیمان ایجاد شد که مجوز استقرار نیروهای امنیتی چین در این جزیره را در صورت بروز ناآرامی های داخلی صادر می کرد.

این توافق همچنین یک بندر امنی را در ۲ هزار کیلومتری از خط ساحلی استرالیا برای کشتی های نیروی دریایی چین مهیا می کند.

«ماناسه سوگاواره» نخست وزیر جزایر سلیمان گفته است این جزایر قصد ندارد به چین امکان احداث یک پایگاه نظامی را دهد.

با این حال، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: با وجود بیانیه های دولت جزایر سلیمان، ماهیت گسترده این توافقنامه امنیتی، شرایط را برای استقرار نیروهای نظامی جمهوری خلق چین در جزایر سلیمان فراهم می کند.

وی افزود: ما معتقدیم انعقاد چنین توافقنامه ای باعث افزایش بی ثباتی در جزایر سلیمان می شود و یک مساله نگران کننده برای منطقه وسیع تر جزیره اقیانوس آرام خواهد بود.

استرالیا و آمریکا از مدت ها قبل بابت مذاکرات چین برای تاسیس یک پایگاه نظامی در اقیانوس آرام ابراز نگرانی کرده اند. این پایگاه به دولت چین امکان می دهد نیروهایش را در مجاورت دو کشور به کار گمارد.

در همین حال، «ماریس پاین» وزیر امورخارجه استرالیا اعلام کرد این کشور با وجود مخالفت با توافقنامه امنیتی میان چین و جزایر سلیمان به همکاری خود درباره مسائل امنیتی با جزایر سلیمان ادامه می دهد.

مقام‌های رسمی چین و جزایر سلیمان پیش نویس پیمان امنیتی را نوشته اند که هنوز به امضا نرسیده است اما استرالیا، نیوزیلند، آمریکا و برخی جزایر اقیانوسیه در همسایگی این کشور آن را به دلیل تضعیف ثبات و امنیت منطقه ای مورد انتقاد قرار داده اند.  

این درحالی است که پکن اعلام کرده است، روابط امنیتی میان چین و جزایر سلیمان هیچ کشور سومی را هدف قرار نمی دهد و در تقابل با همکاری جزایر سلیمان با دیگر کشورها نیست.  

برچسب‌ها چین ایالات متحده آمریکا جزایر سلیمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چین ایالات متحده آمریکا جزایر سلیمان چین ایالات متحده آمریکا جزایر سلیمان چین و جزایر سلیمان اقیانوس آرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۶۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از شبکه خبری‌ای بی سی نیوز، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه‌های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک‌های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهر‌های این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه‌های مهم رهگیری برای سامانه‌های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه‌های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

این دومین بار در هفته گذشته است که پنتاگون کمک جدیدی را به اوکراین اختصاص می‌دهد. هفته گذشته کنگره بسته دیگری را به ارزش ۶۱ میلیارد دلار شامل کمک به اوکراین تصویب کرد که به امضای جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا رسید.

بسته شش میلیارد دلاری که روز جمعه اعلام شد، بر اساس طرح کمک امنیتی به اوکراین (USAI) به این کشور اختصاص خواهد یافت که شامل قرارداد‌هایی با شرکت‌های آمریکایی برای ساخت تسلیحاتی است که اهداف بلندمدت امنیتی اوکراین را تامین می‌کنند.

حتی با وجود شتاب در امضای این قراردادها، زمان نیاز هست تا این سلاح‌ها بدست اوکراین برسند، زیرا آنها باید از ابتدا ساخته شوند.

ارائه سامانه‌های دفاع هوایی بیشتر به اوکراین اولویت آمریکا بوده و محور مذاکرات ماهانه گروه تماس دفاعی اوکراین بوده که روز جمعه برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • بایدن: تا زمان آزادی گروگان‌ها آرام نمی‌گیرم
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • آمریکا کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران