Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد اخذ عوارض از محصولات فولادی و معدنی را اقدامی بیهوده در کنترل بازار داخل بیان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ در پی وقوع جنگ روسیه و اوکراین و کاهش میزان عرضه فولاد در بازار‌های جهانی و افزایش قیمت آن، ستاد تنظیم بازار به منظور جلوگیری از خروج بی رویه فولاد از کشور و تأمین نیاز داخل مصوب کرد که از صادرات صنایع فلزی و معدنی، عوارض دریافت شود و در همین خصوص نیز وزارت صمت ۲۰ فروردین امسال با ابلاغ یک بخشنامه، اجرای این مصوبه را به صورت رسمی آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال از ابتدای ابلاغ این مصوبه، بخشنامه مذکور به سر آغازی بر اعتراض تولیدکنندگان فولاد نسبت به بر تصمیم غیر کارشناسانه وزارت صمت وآثار مخربی آن بر موقعیت فولاد ایران در بازار‌های جهانی تبدیل شده است.

 


در همین خصوص «بهادر احرامیان» نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آخرین رایزنی‌های انجام شده و تصمیم مقامات ارشد وزارت صمت درباره ادامه اجرای این مصوبه (وضع عوارض بر صادرات محصولات معدنی و فولادی) اظهار کرد: در حال حاضر و با توجه به رایزنی‌های انجام شده میان اعضای انجمن فولاد و وزات صمت نشانه‌هایی از حذف این مصوبه در گفتار و تصمیمات مقامات این وزارتخانه وجود نداشته و به نظر می‌رسد که  نظر وزارت صمت بر اجرای این بخشنامه همچنان استوار است.

 

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد همچنین درباره ادعای مقامات این وزارتخانه مبنی بر جلوگیری از خروج بی رویه این کالا و تنظیم بازار داخلی این محصولات گفت: نیاز بازار داخل به محصولات فولادی همیشه تامین شده است و ادوار گذشته نیز در وضعیت خوبی به سر می‌‎برد. حال با نگاهی بر نحوه معاملات در بورس کالا می‌توان به خوبی متوجه شد که در بستر این بازار هیچ وقت بیشتر از ۲۰ درصد از محصولات فولادی به فروش نرفته و ما بقی کالا‌ها به صورت مازاد بر روی دست تولیدکنندگان می‌ماند.


وی همچنین درباره عوارض اعمال شده بر صادرات محصولات معدنی و فولاد بر بازار مسکن کشور خاطر نشان کرد: با یک محاسبات جزئی می‌توان به این نتیجه رسید که عوارض وضع شده بر محصولات فولادی و معدنی، در ایده‌آل‌ترین شرایط ممکن این توانایی را خواهد داشت که تنها ۱۲۰ هزار تومان از هزینه تولید یک خانه به ازای هر متر مربع را کاهش دهد؛ مطمئنا این میزان کاهش هزینه در قیاس با حجم ساخت و ساز مسکن در کشور و افزایش هزینه‌های تولید بخش مسکن در واقع یک رقم ناچیز و ناملموسی است که هیچ اثر قابل توجهی را خود در بازار در بازار مسکن کشور نشان نمی‌دهد.


احرامیان همچنین درباره قطعی برق واحد‌های صنعتی تولیدکننده فولاد در تابستان سال جاری گفت: در تابستان سال ۱۴۰۰ همزمان با قطعی برق و از کار افتادن واحد‌های تولیدی فولاد، کارخانه‌های سیمان نیز تعطیل شدند، به دنبال این موضوع  مصرف سیمان در سال گذشته کاهش و در نهایت  فعالیت‌های ساختمانی نیز به شدت افت پیدا کرد به همین خاطر قطعی برق در سال ۱۴۰۰ آثار چندان جدی در بازار محصولات آهنین به نسبت سیمان نداشته‌است.


نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان متذکر شد: مطئمنا در تابستان سال جدید هم رویه قطعی برق به مانند سال گذشته رقم خواهد خورد لذا با ادامه‌دار شدن چنین شرایطی اعمال وضع عوارض بر محصولات فولادی و معدنی نمی‌توان نقش چندان موثری را در کنترل بازار داخلی این کالا‌ها داشته باشد.


پایان پیام//

برچسب ها: وزارت صمت ، سید رضا فاطمی امین ، کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، عوارض از محصولات فولادی ، بازار داخلی ، صادرات فولاد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RDk

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: وزارت صمت سید رضا فاطمی امین کمیسیون صنایع و معادن مجلس عوارض از محصولات فولادی بازار داخلی صادرات فولاد محصولات فولادی بازار داخل وزارت صمت قطعی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۷۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود

در حالی که ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان وجود دارد، اما هربار که اتفاق بحرانی رخ می‌دهد با تصمیم‌گیری‌های دیرهنگام، یک بحران جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، مدارس استان خوزستان در شهرهای اهواز، حمیدیه، باوی و کارون امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت_ به علت آلودگی شدید هوا تعطیل شد و ادارات نیز با دو ساعت تأخیر فعالیت خود را آغاز کردند، اما این تعطیلی به قدری دیر اعلام شد که کارمندان به محل کار مراجعه کرده بودند و دانش‌آموزان نیز در مسیر مدارس بودند و همین این امر باعث ایجاد نگرانی برای والدین و ایجاد بحران در خلال بحران دیگر شد.

امروزه شرایط به نحوی است که بسیاری از مشکلات همچون سیل، طوفان و گردو خاک از قبل پیش‌بینی می‌شود و شدت آن نیز تعیین می‌شود، در خوزستان اما انگار اینگونه نیست چراکه تا زمانی که شرایط به بدترین حالت ممکن نرسد هیچ‌گونه تصمیم‌گیری صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب گلایه شهروندان شده است.

طی چند ماه اخیر اتفاقات بحرانی در خوزستان از جمله آب‌گرفتگی شدید معابر اهواز و بندر امام خمینی (ره) و آلودگی هوا چندین مرتبه موجب تعطیلی مدارس شد، اما آنچه که در این خصوص به شدت مورد انتقاد است تصمیمات لحظه آخری مدیران مربوطه است، به نحوی که دانش آموزان در کوچه‌ها سرگردان می‌شوند و والدین استرس و نگرانی بازگشت آن‌ها به خانه را دارند.

در بارندگی سال گذشته در حالی که خیابان‌های اهواز مملو از آب بود و تردد به سختی انجام می‌شد، مدارس زمانی تعطیل شد که سرویس‌های مدارس و دانش‌آموزان در حال حرکت به سمت مدارس بودند، در تعطیلی‌ها به علت آلودگی هوا نیز همین رویه تکرار شد و به این ترتیب و با وجود پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع گرد و خاک و قرار گرفتن وضعیت هوای اهواز از شب گذشته در حالت خطرناک، بازهم تصمیم گیری صورت نگرفت تا زمانی که هم کارمندان و هم دانش‌آموزان به سمت محل کار و مدرسه در حرکت بودند.

مهدیه خسروی یکی از اولیایی که شاغل نیز هست به خبرنگار ایمنا می‌گوید: من و همسرم هر دو شاغل هستیم، وقتی هوا آلوده یا شرایط بحرانی است لحظه به لحظه اخبار را چک می‌کنم تا بتوانم برای فرزند کلاس اولی خود برنامه‌ریزی کنم، اما هر بار باید با استرس و اضطراب صبح زود به خانه‌ی اقوام بروم تا از فرزندم تا زمان بازگشتن از محل کار نگهداری کنند، من به عنوان یک شخص عادی از شب گذشته متوجه آلودگی شدید هوا شدم، این سوال را دارم که مسئولان با چه دلیلی دیر تصمیم می‌گیرند.

نازنین مرادی یکی دیگر شهروندان اهواز اظهار می‌کند: من مشکل تنفسی دارم در و این وضعیت آلودگی هوا به شدت برای من خطرناک است، اما باید به محل کار خود می‌رفتم در حالی که شروع ساعت اداری ۷ صبح است، خبر تأخیر در بازگشایی ادارات ۷:۱۶ می‌رسد، وقتی ما از هفت صبح در محل کار حضور داریم؛ مگر می‌شود که به خانه برگردیم، وقتی مسئولان خوزستان به فکر مردم نیستند چگونه از دیگران انتظار می‌رود.

وی می‌گوید: یکی از همکاران ما در حالی که در مسیر اداره بود که متوجه تعطیلی مدارس شد و میانه راه برای اینکه دختر خود را به مدرسه فرستاده بود از سرویس پیاده می‌شود و با استرس باز می‌گردد، این وضعیت برای ما نگران کننده است.

آلودگی هوای امروز اهواز به نحوی بود که از شب قبل امکان تصمیم‌گیری وجود داشت، اما با سوءمدیریت، آرامش از خانواده‌ها برای ساعاتی گرفته شد، چراکه والدین در مسیر محل کار بودند که خبر تعطیلی مدارس و بعد از آن خبر تأخیر در بازگشایی مدارس اعلام شد؛ داستان به همین‌جا ختم نشد خبر تعطیلی چندین بار اصلاح و تکمیل شد به نحوی که ابتدا مدارس شهرهای اهواز باوی و کارون در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تعطیل شد و پس از آن بازگشایی ادارات با تأخیر دوساعته اعلام و دقایقی بعد مدارس و ادارات حمیدیه اضافه شد.

در نهایت و با اصلاح خبر، تنها مدارس صبح تعطیل و تصمیم‌گیری در خصوص مدارس شیفت بعدازظهر به بعد موکول شد. این چنین اطلاع‌رسانی را به هیچ وجه نمی‌توان در کنترل شرایط بحرانی مؤثر دانست، برعکس این نحوه تصمیم‌گیری ایجاد بحران در بحران است؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان استان خوزستان با کمی دقت و مدیریت بیشتر در راستای ایجاد آرامش برای شهر و شهروندان خود تلاش کنند.

کد خبر 748994

دیگر خبرها

  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود