Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@04:56:55 GMT

۲۰ درصد سهم بورس در تأمین مالی اقتصاد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۰۲۴۱

به گزارش بورس تابناک، محمد علی دهقان دهنوی در مورد اینکه چگونه می‌توان عمق بازار سرمایه را افزایش داد که بتواند در تأمین مالی اقتصاد نقش پررنگتری ایفا کند؟ اظهار داشت: بازار سرمایه کشور ما در سال 98 و 99 رشد زیادی کرد و دارای نوساناتی بود که این نوسان‌ها آسیب‌هایی به برخی سهامداران وارد کرد، اما یک نکته قابل توجه است، اینکه بازار ما بزرگتر شده و حضور گسترده مردم در آن نکته قابل توجهی است و بازار سرمایه ظرفیت تأمین مالی برای هم شرکت‌های خصوصی و هم دولت فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در سال 99 بیش از 680 هزار میلیارد تومان تأمین مالی بخش خصوصی و دولت از بازار سرمایه انجام شد که یک‌سوم این رقم توسط دولت و دوسوم آن توسط شرکت‌های بازار سرمایه انجام شد که البته دولت در برخی از این شرکت‌ها سهامدار است.

وی این را هم گفت:‌ سال 1400 با وجود افت و خیزهای بازار، حجم تأمین مالی از بازار سرمایه ایران به 600 هزار میلیارد تومان رسید که با این حساب سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اقتصاد به بیشتر از 20 درصد رسیده است، در حالی که در سال‌های قبل این سهم به 5 درصد هم نمی‌رسید، بنابراین رقم 20 درصد نویدبخش خوبی برای بزرگ شدن بازار سرمایه است و این نشان می‌دهد که بازار سرمایه ظرفیت بیشتری برای رشد و توسعه دارد.

دهقان‌دهنوی در برابر این پرسش که در کشورهای دنیا سهم بازار سرمایه از تأمین مالی چقدر است؟ گفت:‌ تامین مالی در سیستم‌های مالی دنیا دو شکل دارد، برخی اقتصادها بانک‌پایه و برخی بازارپایه هستند؛ به عنوان مثال در آلمان بخش بزرگی از تأمین مالی از طریق بانکها انجام می‌شود،‌ اما در آمریکا عمده تأمین مالی از بازار سرمایه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در کشورهای بازارپایه مثلا 60 درصد از بازار و 40 درصد از بانک تأمین مالی می‌شود. در ایران بین 75 تا 80 درصد تأمین مالی از شبکه بانکی و 20 تا 25 درصد از بازار سرمایه انجام می‌شود،‌ اما بانک‌های ما به توسعه مورد نظر خود رسیده‌اند و زیاد جای رشد ندارند و با عمق دادن به بازار سرمایه می‌توان سهم 50 درصدی برای بازار سرمایه و 50 درصدی هم برای بانک در تأمین مالی در نظر گرفت.

منبع:فارس

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان میانکاله دعای روز هفدهم رمضان دهقان دهنوی بازار سرمایه تامین مالی ماه رمضان میانکاله دعای روز هفدهم رمضان بازار سرمایه انجام بازار سرمایه تأمین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی