Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: اردبیل جزو استان‌های پیشرو در تولید فرآورده‌های دامی سالم بوده و تولیدات آن مورد پسند ذائقه مردم در نقاط مختلف کشور است.

بهلول تکلوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست اظهار کرد: استان اردبیل در کشور جزو تولیدکنندگان مهم فرآورده‌های دامی مختلف است و چهار میلیون واحد دامی در این استان وجود دارد که به امنیت غذایی استان و کشور کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این میان دامپزشکی در بحث مقابله با حدود ۸۷۵ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام بر سلامت جامعه تاثیر بسزایی دارد و در خط مقدم مبارزه است؛ به طوری که تنها ۱۸۵ نفر با وجود مشکلات و کاستی‌ها برای تضمین سلامت بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت استان اردبیل مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل بیان کرد: نظارت این مجموعه در تمام اوقات سال از مرحله تولید تا سر سفره مردم صورت می‌گیرد که شامل اطمینان از سلامت خوراک دام، استفاده از افزودنی‌ها، داروها تا واکسیناسیون علیه بیماری‌ها و نحوه فعالیت کشتارگاه‌ها است؛ به طوری که در دوران شیوع کرونا برخی دستگاه‌ها به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمدند اما دامپزشکی به طور مستمر به ارائه خدمات پرداخت.

وی یادآور شد: حدود ۲۰ سال پیش برخی خانواده‌ها درگیر بیماری‌هایی مانند تب مالت بودند که جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به شمار می‌رود، اما امروز به طور تقریبی می‌توان گفت که جلوی سرایت آن گرفته شده و در استان و کشور ریشه‌کن شده است.

تکلوی گفت: همکاران دامپزشکی از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب استان وارد عمل شدند و امروز محدودیت‌هایی که پیش‌تر در مورد مصرف فرآورده‌های دامی و لبنی وجود داشت، اعمال نمی‌شود و به صورت رایگان واکسیناسیون علیه این بیماری صعب العلاج صورت می‌گیرد.

وی به تلاش‌ها برای مقابله با بیماری‌های خطرناکی مانند کیست هیداتیک و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و افزود: همچنین ۱۱ شرکت پخش دارو و واکسن در استان اردبیل داریم که بحث دام را از نظر بهداشتی پشتیبانی می‌کنند و ۹۱ داروخانه و مطب‌های دامپزشکی نیز به صورت پاره وقت و تمام وقت در نقاط مختلف استان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به فعالیت هشت کشتارگاه صنعتی دام و طیور، تشریح کرد: در نتیجه این فعالیت‌ها استان در گوشت قرمز تولیدکننده و صادرکننده است و سالانه ۳۱ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود که بین ۱۴ تا ۱۵ هزار تن مصرف داخلی است و سایر تولیدات به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین حدود ۵۱ تا ۵۲ هزار تن گوشت مرغ سالانه در استان اردبیل تولید می‌شود که ۳۰ هزار تن مصرف داخلی است و سایر آن به استان‌های همجوار از جمله آذربایجان شرقی و حتی استان‌های مرکزی صادر می‌شود.

تکلوی اضافه کرد: استان اردبیل در بحث جوجه یک‌روزه نیز سرآمد شده؛ به طوری که ۱۱ درصد جوجه یک‌روزه کشور در این استان تولید می‌شود که این امر یک ظرفیت بزرگی برای پرورش مرغ گوشتی است که بدین منظور هشت میلیون و ۴۵۰ هزار قطعه در هر دوره جوجه‌ریزی صورت می‌گیرد.

وی تولید حدود ۹ هزار تن آبزی در سال را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: همچنین ۸۵ هزار تن عسل سالانه در کشور تولید می‌شود که هشت هزار و ۳۰۰ تن آن مربوط به استان اردبیل است و در کنار اینها کارخانه‌های خوراک دام، طیور، آبزیان و بسته‌بندی عسل نیز در استان فعال هستند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان دامپزشکی کشور ، استان اردبیل ، دام و طیور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی کشور استان اردبیل دام و طیور فرآورده های دامی تولید می شود استان اردبیل بیماری ها استان ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۳۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد

مسعود ایرانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

وی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند