Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@06:33:40 GMT

ارتباط بین رژیم غذایی و ریزش مو

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۶۴۸۹

ارتباط بین رژیم غذایی و ریزش مو

تأثیر رژیم غذایی بر سلامت مو و پوست سر نامشخص است. با این حال، برخی از مطالعات نشان می‌دهد که برخی از مواد غذایی می‌توانند خطر ریزش مو را افزایش دهند، مانند کربوهیدرات‌های ساده که شامل قندهای تصفیه‌شده و غلات هستند. ناطقان:  ریزش موی انسان تا 100 عدد تار مو در روز طبیعی است. مردان و به میزان کمتری زنان معمولاً با افزایش سن، موهای بیشتری از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، علل احتمالی زیادی برای ریزش موی غیرعادی وجود دارد، از بیماری‌های خاص گرفته تا مصرف انواع قرص و دارو.



یک رژیم غذایی مغذی می‌تواند بر بسیاری از جنبه‌های عملکرد بدن تأثیر بگذارد. برخی از رژیم‌های غذایی نیز می‌توانند بر سلامت مو و پوست سر اثر منفی بگذارند و منجر به ریزش مو شوند.

آیا غذاها می‌توانند باعث ریزش مو شوند؟

خوردن مقادیر زیاد غذاهای ناسالم یا مقادیر ناکافی غذاهای مغذی می‌تواند ریزش مو را بدتر کند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی ضد التهابی، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای، می‌توانند سلامت مو را تقویت کنند و از ریزش مو جلوگیری کنند. رژیم مدیترانه‌ای شامل بسیاری از غذاهای غنی از مواد مغذی از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و روغن زیتون است.

با این حال، در حالی که غذاهای ضد التهابی مغذی می‌توانند رشد مو را تقویت کنند، شواهد محدود نشان می‌دهد که غذاهای التهابی مغذی کمتر ممکن است باعث ریزش مو شوند.

برای مثال، برخی شواهد نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌های ساده می‌تواند به طور غیرمستقیم منجر به التهاب شود که ممکن است ریزش موی بیش از حد را در زنان تشدید کند. کربوهیدرات‌های ساده شامل موادی مانند قندهای تصفیه شده و غلات هستند.

غذاهایی که ممکن است ریزش مو را تشدید کند

غذاهایی که تأثیر منفی بر سلامت و رشد مو دارند عبارتند از:

کربوهیدرات‌های ساده

یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که رژیم های غذایی غنی از کربوهیدرات‌های ساده، ریزش مو را شدت می‌بخشند. غذاهای شیرین همچنین باعث می‌شود که لوزالمعده تولید هورمون انسولین را افزایش دهد که بر عروق خونی پوست سر تأثیر منفی می‌گذارد.

افراد باید از مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ساده مانند آب نبات، کیک و کلوچه خودداری کنند. این غذاها همچنین شامل غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، پاستا یا نان هستند. کربوهیدرات‌های پیچیده (غلات کامل، لوبیا و سبزیجات ) جایگزین مناسب‌تری هستند.

غذاهای سرخ‌شده و گوشت قرمز

یافته‌ها حاکی از آن است که باید برای حفظ سلامت موها از مصرف گوشت قرمز و غذاهای سرخ‌شده اجتناب کرد. به گفته‌ی محققان، زیاده‌روی در مصرف این نوع غذاها باعث فعالیت بیش از حد غدد چربی و افزایش تولید سبوم می‌شود و روی سلامت موها تأثیر منفی دارد.

چه ارتباطی بین رژیم غذایی و ریزش مو وجود دارد؟

غذاهایی که به سلامت و رشد مو کمک می‌کنند

مطالعاتی که به بررسی تأثیر رژیم غذایی بر ریزش مو می‌پردازند هنوز در مراحل اولیه هستند. با این حال، مطالعات در سال 2020 نشان داد که نوعی ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم ممکن است گاهی ناشی از رژیم غذایی با کمبود شدید کالری، پروتئین یا ریزمغذی‌های خاص باشد.

غذاهایی که به سلامت و رشد مو کمک می‌کنند عبارتند از:

پروتئین: پروتئین‌ها حاوی آمینو اسیدهای لازم برای رشد مو هستند. نمونه هایی از منابع پروتئین عبارتند از: لبنیات، حبوبات، طیور، دانه‌ها و آجیل، تخم مرغ، ماهی.

چربی‌های سالم: چربی‌های غیر اشباع، مو را آبرسانی کرده و ممکن است از ریزش مو جلوگیری کند. ماهی‌های چرب مانند سالمون، دانه کتان، گردو، روغن زیتون برخی از چربی‌های سالم هستند.

ویتامین C: کمبود ویتامین C ممکن است بر شکل‌گیری ساقه مو تأثیر منفی بگذارد. منابع این ویتامین عبارتند از: سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی، مرکبات.

فولات: این فرم از ویتامین B در احیا و بازسازی مو نقش دارد. نمونه هایی از منابع فولات عبارتند از: نخود فرنگی، چغندر، مارچوبه.

بیوتین: بیوتین می‌تواند رشد مو را تقویت کند. غنی‌ترین منابع آن عبارتند از: زرده تخم مرغ، سیب زمینی شیرین، ماهی سالمون، تخمه آفتابگردان و بادام.

نیاسین: این ویتامین از گروه B برای سلامت مو ضروری است. برخی از منابع آن عبارتند از: ماهی سالمون، ماهی تن، سس مارینارا، غلات کامل، بادام زمینی، دانه‌های خوراکی.

آهن: آهن ناکافی می‌تواند باعث ریزش مو شود. گوشت گاو، طیور،اسفناج، لوبیا سفید، عدس و زردآلو خشک از منابع سرشار آهن هستند.
منبع: خبر انلاین برچسب ها: ریزش مو ، ناطقان ، سلامت ، پوست ، مو

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ریزش مو ناطقان سلامت پوست مو کربوهیدرات های ساده تأثیر منفی رژیم غذایی ریزش مو سلامت مو رشد مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام

روح اله زینلی مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: کارشناسان علوم آزمایشگاهی؛ به عنوان " دیده‏بانان گمنام عرصه سلامت " با تشخیص دقیق و به موقع عوامل بیماری زا، با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی، افتخار" مدافعین خطوط اول نبرد با بیماری‌ها " را، از آن خود نموده و در این راه، با از خودگذشتگی و گذشت، سلامت و آسایش خود را وقف سلامت جامعه نموده اند.

وی افزود: بی تردید؛ بازخوانی خدمات ارزشمند و حیاتی آزمایشگاه‌های تشخیصی بیماری‌های دام و کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی در مقاطعی از سال، همچون ایام هفته سلامت؛ فرصت مغتنمی جهت یادآوری این مهم می‌باشد؛ و در این رهگذر؛ آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینه‌های تولید، تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بین‌المللی محصولات دامی داشته است.

روح اله زینلی اظهار داشت: تعیین و شناسایی قطعی باکتری‌های بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماری‌های نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماری‌های WSSV, AHPND و ... در میگو و انجام تست‌های تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روش‌های تشخیصی بروز دنیا نظیر ریل تایم PCR، الایزا و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف می‌باشد.

وی افزود: اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترل‌های بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماری‌ها و کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی ایفا می‌نماید؛ در این راستا می‌توان به آزمایشات محموله‌های صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهاده‌ها و فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان اشاره نمود که باعث می‌شود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد.

روح اله زینلی ادامه داد: شایان ذکر می‌باشد، آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان در دو حوزه تشخیصی بیماری‌های دامی و کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی به بهره‌برداران خدمت ارائه می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ آزمایشگاه‌های استان ۴۵۶۵۵ مورد آزمون کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی و تشخیص بیماری انجام داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید